Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 За compact flash карти - странни цени?!?
Автор: mixmike   
Дата:   11-02-08 13:07

Здр, ще си вземам една 2GB компакт флаш, и се загледах в цените. Преди си взех A-data 133x - 2GB за 40лв - преди година и половина.
Днес гледам - няма 133x, а само 266x на цена 57лв.
Едно че за година и половина трябваше да са паднали цените, второ че специално за "кучите марки" (А-дата е прилична карта, но не е висок клас) тези стойности не са много реални и едва ли отговарят.
Освен това загледах и PQI-а

ЛИНК с ЦЕНИ

Не са нещо особено тея PQI, ама пък и цените - 2GB 100X за 25лв(по-бавна, но достатъчно бърза за 30D-то ми)
А 4GB модел - 120X - 38лв?!?
Само 13лв по-скъпа за по-бърза карта и двоен размер?!?
Да не говорим пък че е и двойно по евтина от А-дата 2GB

Възможно ли е това нещо, а и PQI толкова ли са по-зле от A-data, която също е ДОСТА непретенциозна карта?!?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: За compact flash карти - странни цени?!?
Дата:   11-02-08 13:12

И по специално въпроса ми е, колкото и тези скорости да не отговарят на истината - 120X на PQI няма да забави 30D-то ми, нали? [smilie11]

Има ли някой с подобна карта - да даде мнение?

Публикацията е редактирана (11-02-08 13:23)

Автор: mihajlov2   
Дата:   11-02-08 13:12

От 2-3 месеца щракам с една такава PQI 120x - 4 Гб. Честно казано, не виждам някаква разлика с другата ми карта - Сан Диск Екстрийм ІІІ - 2 Гб. Става дума за 350Д. Така че според мене няма да усетиш никакав забавяне с 30Д[smile]

Публикацията е редактирана (11-02-08 13:14)

Автор: nelvis   
Дата:   11-02-08 13:31

На служебния д300 му купиха една куча марка за 22 лв.-2 гб и сега като снимам серия дава грешка и блокира,явно се затруднява при трансфера.Трябва да снимам бавничко с изчакване.Скъпата карта се отплаща,според мен,като дава сигурност при работа....

Автор: Kart   
Дата:   11-02-08 13:33

И аз съм с PQI 4GB 120x с 30D...супер е. Доволен съм![smilie24]

Дата:   11-02-08 13:38

Нелвис, това е ясно...затова питам специално за PQI-а дали няма да спъне 30D-то 5к/с

А каква е тази карта "куча марка" - би ли дал точната марка и модел?

Автор: nsirakov   
Дата:   11-02-08 13:40

преди година си взех ПКюАй 1ГБ 2ра ръка - дори забравох кой ми е даде...) още си бачка безпроблемно.....

Автор: Георги   
Дата:   11-02-08 13:40

според мен скъпата карта си струва стотинките [smilie24]

Автор: nsirakov   
Дата:   11-02-08 13:43

георги... така е... стига да ги имаш :)

Дата:   11-02-08 13:47

абе Георги, тва ясно, ама за любители 266X и 300X скорости при положение, че смъкваш снимките с четец за 12лв, който прави скорост около 2,5-3МБ/с...за какво ти е супер скоростна карта?
За надежността...може да се спори, макар че ако картата се съхранява и ползва като хората - разликата между кучата марка и супер дупер екстрийм картата се свежда до минимум.
Ако я пъхаш картата в четеца или апарата докато са включени (демек има напрежение) или не дай си боже я намокриш, изпуснеш (няколко пъти) и т.н. - дори и екстрийм картата за 150лв няма да окряка много[ezik]

Автор: ecobo   
Дата:   11-02-08 13:52

В 90% от случаите скъпата карта е скъпа заради разходите за реклама и PR. Аз от години ползвам PQI абсолютно безпроблемно - имам няколко по 1 и 2 Гб.
Преди седмица си купих PQI 4Гб 120х. Нащраках малко кадри за проба и като ги местех на компа с Cut->Paste, картата даде грешка и файловете се скапаха тотално и необратимо... С Copy->Paste няма проблем, аи става доста по-бързо. После форматирах картата, правих няколко опита - няма проблем...

Автор: Георги   
Дата:   11-02-08 13:52

според мен повече от 133х истински не ти трябва на 350д. забележи - истински.

Дата:   11-02-08 13:59

Да, Георги, ясно ми е това, затова питам точно за хора с PQI и 30D или още повече с Марк като ecobo.
Преди си купих A-data 133 и картата е много добра, преди това имах Apacer 100X - също НЕ спъваше 30D-то и нямах проблем. Сега пак щях да си взема А-дата, но просто ме пребиха с цена на 266X модела, а от 133X няма налични бройки.
Тогава погледнах PQI и ме изненадаха с много добра цена. Невероятна дори.
...само тва дето Ecobo каза ме притеснява.[smilie11] Макар че никога не CUT-вам снимките през компа, а ги трия от апарата след като ги прехвърля...

Автор: borisyankov   
Дата:   11-02-08 14:02

Не ти трябва по-бърза от 133х. Не че не е хубаво ама обикновенно 266х е двойно по-скъпа и няма смисъл.

И 266х карта не може да смогне ако снимаш относително бързо на RAW така че не е панацея. Главно буфера на камерата ти определя колко снимки ще можеш да направиш последователно.

Аз си взех 8ГБ 133х за 130лв и съм си много доволен.

И това че марковите (като SanDisk) си заслужават стотинките, ама въобще не е вярно. И A-Data и PQI и Trasncend са достатъчно добри.

Автор: vladod   
Дата:   11-02-08 14:02

Не се вживявай в глупости и велики приказки!!!
Купувай най-ефтината и снимай спокойно!
Ако нещо ще се прецаква, не е картата първата вероятна причина.
_______ _____ _____
За Д300 не знам, но Канон 300Д си снима с 8ГБ Апацер и не му пука [shtrak]

Дата:   11-02-08 14:06

Борисе, е малко бъркаш за SanDisk, но там скоростта е важна при преточването. Ако точиш с четец за 200лв на Firewire - бързата карта ще си каже думата. За апарата ми е ясно, че 100-133 му стига - ама да са реални. Точно тва питам.
Някой с точно този модел PQI и 30D или по-бърза камера да каже мнение.

Автор: Essenov   
Дата:   11-02-08 14:06

Защо си мислите, че характиристиките на една карта се изчерпват с това дали работи и на каква скорост?!

Като кажете "аз си взех куча марка и работи идеално" и си мислят после хората, че всички такива работят безотказно.... производителите гарантират качество и надеждност до някаква степен, затова цените им са различни, при привидно еднакви характеристики.

Публикацията е редактирана (11-02-08 14:07)

Автор: dau   
Дата:   11-02-08 14:11

Тези скорости където навсякъде ги пише, са скорости на четене и те имат файда ако си репортер и бързаш да прехвърляш после, за снимките ти е важна единствено скоростта на писане...

20-30Д, доколкото знам пишат с около 30Х...

трябва да се чете по сайтове или на кутийките ако има спецификация, но кучите марки по-рядко си го казват...

Дата:   11-02-08 14:21

Есенов - надежността на скъпите карти я изяснихме. Ако си я носиш в джоба, без кутийка, или те навали дъжд и я намокри, или и изпуснеш 10 пъти и т.н...ако ще и екстрийм15 да е, ще се скапе. При нормална употреба няма да усетиш разлика между Apacer, A-data, Kingston, Transcend, Sandisk и т.н.
С "Качество" също не съм сигурен какво искаш да кажеш...изработката, пластмасата, чиповете...кое?
Затова ще си формулирам въпроса по друг начин - PQI мога ли да я причисля към безпроблемните карти от нисък клас от чергата на A-data, Kingston, Apacer и т.н.?

Т.е. смятам след като си купя картата ДА НЕ я подлагам на екстремно ползване...стут, влага, токови напрежения, удари и т.н. и при това положение Е ли възможно да даде някакъв дефект "от нищото". Просто да изгори, като някакъв силно китайски уред от рода на NEO, elite и т.н.?

Dau - не е така. Пробвал съм 30D-то с кингстън 40X и го спъваше. Не можеше да направи 5к/с, и буфера се пълнеше много лесно, защото не смогваше да записва на картата. Поне 60-80X си иска 30D-то

Публикацията е редактирана (11-02-08 14:24)

Дата:   11-02-08 14:36

Така, както винаги - много хубаво не е на хубаво.
Обадих се - нямат НИКАКВИ налични. Може да се поръча, но ще дойдат МОЖЕ БИ след 2 дена. Ама 2 дена и при това "МОЖЕ БИ" не ме кефи.

Някой има ли инфо КЪДЕ продават PQI 2 или 4 GB?[smilie11]

Автор: dau   
Дата:   11-02-08 14:38

mixmike, именно защото това ти е скорост на четене не на писане

на писане е от 2 пъти нагоре по-бавно обикновено, което си е постижение ако си е така :)

Автор: IvcheTo   
Дата:   11-02-08 14:43

http://www.reset.bg/catalog/348ind.php?cPath=16_65&osCsid=dcb0f77e328cf145acfdac619509e6d7

тук имаше 8 гб със сигурност 0 другите също може да ги има [smile]

Дата:   11-02-08 14:54

мдам, намерих си ги и аз...
Имат налични 2GB - 120X за 26лв, а 4GB няма в момента - ще имат утре.
Темата е приключена, мерси

Автор: sokkon   
Дата:   11-02-08 15:07

То и трабанта е кола [cool] Винаги има смисъл от по добри и надеждни продукти, особено ако пътувате и снимате надалеч. А и не забравяте, че SanDisk са изобретили флаш картите и имат доста опит в тази област. Аз лично не слагам друго в апарата си. Пробвал съм Ultra, Ultra II, Extreme до Extreme III, от 512MB до 4GB. Никога не съм имал каквито и да е проблеми с тях. Горещо ги препоръчвам и то без да ми плащат за това [smile], но вие си знаете..

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: IvcheTo   
Дата:   11-02-08 15:10

иха - гаранция 10 години [smile]
http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=237_202&products_id=13112

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »