Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с прехвърляне на снимки от апарата на компютъра.
Автор: catlover   
Дата:   11-02-08 01:26

Имам Canon 350D. Преди 10 минути се опитах да си прехвърля снимките от апарата на компютъра по обичайната процедура - чрез USB кабела. Но... проблем. Извежда ми съобщение, че в апарата няма снимки. Изключвам кабела, преглеждам апарата, има снимки. Включвам USB - няма снимки. Any ideas? Нямам Card Reader. ...Преди не съм имал подобен проблем. Щом включа кабела в компютъра и апарата - веднага прехвърлям снимките. ...

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с прехвърляне на снимки от апарата на компютъра.
Автор: valetvitor   
Дата:   11-02-08 02:50

Пробва ли да изкараш и пак да вкараш картата? [smilie24]

Автор: tofo   
Дата:   11-02-08 09:07

А с кардрийдър?[shtrak]

Автор: папач   
Дата:   11-02-08 09:58

Гледай първо да свържеш компа с апарата и после да включиш последния.Трябва да видиш икона след двукратно щракане в My Computer.
По някога се налага да ползваш предложенията на уина горе в ляво на отворилия се прозорец.[smilie24]

Дата:   11-02-08 10:45

valetvitor, пробвах.
tofo, нямам Card Reader.
папач, всякакви 'комбинации' пробвах.

Възможно ли е да е от това, че файловете са RAW и че нямам конвертор? За първи път снимам в RAW. Т.е. днес сутринта вече виждам файлове, но не мога да ги отворя с нищо. ;) Предполагам, че е от това...?

Автор: StormFX   
Дата:   11-02-08 11:00

Е как нямаш ? Щом си с Canon 350 D трябва да имаш инсталирани EOS Utility, ZoomeBrowserEX и DPP. С първото си сваляш снимките на компютъра, с второто ги разглеждаш и каталогизираш ако те влече а с DPP си редактираш RAW файловете.

Поздрави,

Дата:   11-02-08 11:04

StormFX, ами нямам инсталирани. До сега не съм снимал в RAW. Благодаря, ще проверя, но съм 99% сигурен, че това е проблема. Ако въобще е проблем.

Автор: asahi   
Дата:   11-02-08 17:19

Купи си един картрийдър за 15 лева и повече никога няма да срещаш такива и подобни проблеми.

Ако някой път, не дай си Боже, си затриеш файловете или си форматираш по грешка картата пак ще ти трябва картрийдър.

Бегай купувай докато не са затворили.

Автор: aldygreen   
Дата:   11-02-08 22:55

catlover Не 99%, а чисти 100%, защото се опитваш да сваляш RAW файлове със средствата на Windows през USB на апарата. При мене (хакнат фърмуер на Canon PS A630) няма и utility и единственият начин да се четат и свалят RAW файлове е с карточетец. Но това въобще не е проблем.
[beer] [beer] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »