Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка за конвертор.
Автор: prozium   
Дата:   10-02-08 05:33

Та общо взето се чудя този конвертор Bower Super Wide 0.38x Macro 52 mm + моя обектив 18-55 3.5/5.6 никор какви резултати ще дава в най-широкия край.Смятах го фокусното разстояние и на моята кропка d40 излиза 10.26мм.Та въпросите са ми ще затъмни ли много?Какво ще е горе долу качеството на снимките?Това macro значи ли че трябва да го ползвам само за макро снимки или показва, че може да се ползва и за такива.
Смятам да го взема от фотопавилиона евентуално,
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=91&base=1&cat=92&product=379&show=additional

но там наличност нямат, което прави така, че не мога да си отговоря сам на въпросите по горе, като ида до магазина и го пробвам, а и не мога да накрам хората да ми го доставят и после да кажа, че не ми харесва.
Ако някой е имал такъв или подобен, нека сподели мнението си.

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за конвертор.
Автор: NEPREDVIDIM   
Дата:   10-02-08 09:53

От това което прочетох мисля че може да се сложи ида се снима направо - независимо какво.
Пише че редуцира фокусното разстояние, не пише че е само за макро.
най - добре да пишеш или да се обадиш на фотопавилион, ще ти отговорят без проблем на въпросите. [smilie24]
Успех.

Автор: Блясък   
Дата:   10-02-08 10:00

Имам подобен конвертор. Състои се от две лещи, като двете се сглобяват една за друга с резба. Ако се отвие предната леща, адаптера действа като макролеща. Затова и на това рингче пише МАКРО.
Я обяснете повече за намаляването на осветеността с Уайд конвертор.. нещо не си го обяснявам. Принципно трябва да събира даже повече светлина? (чеши се по главата)

Автор: chiphead   
Дата:   10-02-08 10:19

викаш, кат сложиш конвертора,и от 3.5 - ше стане на 2.8 обектива [smile] [beer]

Дата:   10-02-08 11:18

Не бе, Чип, правя аналогия с телеконверторите... нали там се губи светосила, защото изображението се проектира върху по-голяма от матрицата/лентата площ. При широкоъгълните конвертори обратното, по-голям участък от обекта се проектира върху същата матрица/лента. Обясни повечко, наистина не знам, и питам.

Автор: kreten   
Дата:   10-02-08 11:57

Двете изказвания на Блясък май ще заминат в нечий златен фонд[smilie5]

Дата:   10-02-08 12:01

Ми обясни де, след като разбираш... аз питам от незнание, за да се науча, а ти от какво така спонтанно прецени за златото?

Автор: chiphead   
Дата:   10-02-08 13:32

Блясък, пошегувах се, естествено [smile]
а обясненията - някой дет знае да се изразява фотографски - да каже. [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »