Автор: ivodam
Дата: 08-02-08 22:33
Тъй като имам опит и с двата, по-точно с МаркIIн, мога да кажа, че въпросът ти е доста по-оправдан, отколкото може би много хора предполагат.
40Д има някои безспорни предимства пред този Марк, просто тъй като е по-нова технология като цяло. Има по-малко шум (всъщност Марко има повече шум даже от 30Д, не знам защо), цветовете еднозначно са по-добри (тип никонски).
Марко остава с много по-добро и бързо фокусиране, особено на движещи се обекти, а също по обед, при вертикално слънце. Л-обективите се съчетават по-добре с Маркото. Скоростта като кадри в сек пак си е по-висока на Маркото. Стандартните неща - Марко запазва АФ при бленда 8.0 с конвертори, точковото мерене е "по-точково" и прецизно. Батерията просто нема свършване - досега, откакто го имам Марка, не ми е свършвала батерията никога, все се налага да я разреждам.
Марко е доста по-тежък, което го прави удобен за снимане, но неудобен за дълго носене.
Аз след като поснимах десетина дена с 40Д, всепак реших да си остана с Марка, като единствено виждам смисъл да го сменя в бъдеще с някоя модификация на Марк III.
За да съм коректен докрай обаче не трябва да подминавам факта, че една от малкото снимки, които направих с Канон 40Д, спечели награда на Фотосалона във Варна.
|
|