Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фовеон на старо?
Автор: omega001   
Дата:   07-02-08 20:50

Мислех си за Fuji S2 Pro или Sigma SD9, SD10 [smilie10]

Ще снимам на открито природа и идеята за разширен динамичен обхват ми се вижда много добра. Всъщност доколко има сметка да се закупи един от горепосочените апарати при условие че знам че нямат бърз фокус/но пък и не ми трябва/.

Отговори на това съобщение
 Re: Фовеон на старо?
Автор: SLR   
Дата:   07-02-08 21:03

Не знам за динамичния обхват на Fuji S2 Pro , но поне после, ако решиш да го сменяш, ше може да си ползваш обективите на Никон, или пък по лесно ше можеш да ги продадеш.
Иначе за Сигмата питай JORO, ама пък след време ще е доста трудно продаваема[smilie8]

[beer] [beer] [beer]

Автор: bobby__   
Дата:   07-02-08 21:05

Ама Fuji S2 Pro фовеон ли е?Питам само...

Публикацията е редактирана (07-02-08 21:10)

Автор: hotsnail   
Дата:   07-02-08 21:16

Май не е?

http://a.img-dpreview.com/reviews/FujiS2Pro/Images/frontview.jpg

Автор: boni   
Дата:   07-02-08 21:36

Фуджи не са Фовеон.
С разширен динамичен диапазон са Fuji S3pro и Fuji S5pro, не S2pro.

Автор: neuromancer   
Дата:   07-02-08 22:49

а фовеона с разширен динамичен диапазон ли е? Май не беше?

Дата:   07-02-08 22:52

Трислойните матрици на Фовеон си имат добра динамика. Подходящи са за пейзажна фотография - дават много висока детайлност при предаването на дребни подробности.

Автор: neuromancer   
Дата:   07-02-08 22:55

детайл да, ама динамика? не знам, просто питам

Автор: dimi_dinev   
Дата:   08-02-08 00:52

да, динамика също

Автор: dimi_dinev   
Дата:   08-02-08 01:04

омега, имал съм Сигма. Продадох го само защото ми предлагаха добра цена.

Други минуси:

Само една АФ-точка (за някои не е минус, аз дори като снимам бързо съм активирал в 99% от случаите само централния АФ-сензор).

Обективна гама само на Сигма. (Плюсът е, че няма и да помислиш да стъпиш в базара [smilie18] ) Не че Сигма нямат добри обективи.

Бавен.

Хаби доста бързо Ni-MH батерии, но пък няма да ти се налага да даваш маса пари за нов оригинален акумулатор след време.

Висок шум при високо ИСО.

Иначе съществени минуси тоя апарат няма. Просто си е направен за пейзажи или студио. Мъчно ми понякога..[smilie8]

Иначе, както Бони каза, най-високата динамика при ДСЛРи и много добър пер-пиксел-шарпнес. Изчакай малко до Фотокината. Цената на СД14, доста подобрено тяло, ще падне със сигурност.

Публикацията е редактирана (08-02-08 01:05)

Автор: didesignbg   
Дата:   08-02-08 08:40

с2про е най-добре продавания дслр на фуджи и със сигурност има за какво. Камерата има много висока резолюция, най-вероятно около 8 мп, и типичните фуджи цветове. Втория монохромен дисплей на гърба си е запазена марка на профи класа. Никон обективите са голям плюс.
Негативната част е че тялото си е на ф80, това значи че визьора е смешно малък (ненужната част е маскирана), апарата е на две половини филмова и цифрова (всяка с отделно захранване), всичко е през 1/2 ев, апарата е малко висок и ако мислиш да го ползваш и с грип става прекалено голям.
Ако си строго ограничен в тези три модела според мен вземи фуджито.[smilie24]
Сигма сд14+17-70 е на обидно ниска цена в България.

Дата:   08-02-08 11:17

Аз понеже съм примерен, веднага ударих през прозореца по един примерен джепег кадър с Fuji S5pro и Sony A200. Е времето е мрачно и обективите са твърде различни, но все пак...
Сонито е с 50/1.4 , затворен на 8, а Фуджито е с 18-200ВР, на 50мм, също на бленда 8.

Кропове 100% в джепег - горе е Сонито - 10мп, долу е от фуджито на 12мп.

http://belfo.photo-forum.net/fujiS5/sf.jpg

Според мен фуджито докарва резолюция около 8мп нормална камера. До 60х40 няма да се вижда каквато и да било разлика в резолюцията с 10мп модели.

Не ми е в мен твърдата 50-ца на никон, по късно ще я закача на фуджито да видим.

Публикацията е редактирана (08-02-08 11:20)

Автор: landstar   
Дата:   08-02-08 13:40

абе омега, я устискай малко - като излезе новата ДП1 на Сигма - таман за твоя случай!

Автор: omega001   
Дата:   08-02-08 19:14

Ландстар може и да си прав[beer] [beer] [beer] Много зависи от цената на новото апаратче[smilie24] Сигма СД14 я загледах сериозно ама да видим как ще се развият нещата[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »