Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор.
Автор: ibiza   
Дата:   03-02-08 22:53

Здравейте!!! Искам да ми помогнете в избора на фотоапарат.Знам, че има доста теми който мноог хора питат, и аз съм поредния. Спрял съм се на три фотоапарата.

Sony Cyber-shot H7 (229£=595lv)
Olympus SP-560 UZ (259£=665lv)
Panasonic Lumix FZ8 (219£=569lv)

Аз съм се спрял на Sonyто. Написал съм и цените в £ понеже не живея в БГ, но тук са по евтини.
Ако някой може да ме посъветва или ако има някой от фотоапаратите да напише какво мисли.
А също така ако имате някакви други предложения....
Благодаря предваретелно

Отговори на това съобщение
 Re: Избор.
Автор: surg   
Дата:   03-02-08 22:59

от трите сонито....
за олито забрави....освен ако новият токущо явил се модел 570 не е скок напред...
а от целият класа гледай за Панасоник ф18 и Канон С5....или новият канон който трябва да дойде...до месец 2

Дата:   03-02-08 23:15

За Canon S5 ли имаш предвид, аз него го гледах той е от ДСЛР серият. А за Panasonic FZ18, много не искам понеже няма макро фокус и ISOто му е малко 100-1600 докато на Sony е 80-3200, но незнам дали това е най-същественото.
Днес си купих едно списание и има 20 страници описани фотоапарати, 8 на страница. Това много ми помогна да отхвърля много.

Мерси за коментара! [smile] [smile]

Автор: darksorrow   
Дата:   03-02-08 23:16

леле... като гледам как ги отхвърляш... [smilie8]

Автор: dau   
Дата:   03-02-08 23:37

1 шит са всичките...

Автор: pav4eto_89   
Дата:   03-02-08 23:37

House muzik makes me danc[smilie19] поздрави Стийв Анджело от мен, той там ти е наблизо[smilie25]

Автор: surg   
Дата:   03-02-08 23:42

охххх, ибиза, по спокойно чети внимателно тук...

трбява да ти бъде кристално ясно че:

1. има много да се учи преди да се посегне кум т.н. по скъп профи апарат, и то ако ще гониш много високи цели,
2. да се вземи апарат който да ти позволява да практикуваш всички , или повечето възможни техники на снимане и да бележиш напредък
3. за целата:
- абсолютния брой пиксели не е важен изобшо за теб, а и не гарантират винаги по добро качествто на образа.....все едно дори 5-7 Мпикс са ти достатчъни, не залитай по 10 на всяка цена
- ВАЖНО е да има ръчни настройки, т.е. пълни ръчни, приоритет на бленда, приоритет на скорост, това ще ти даде възможност да практикуваш
- добре да има отичен или електронен визьор + дисплея, снимай с него ще си стабилен, а и ше можеш да кадрираш в тежки условия
- много днешни апарати в този клас тръбят , че снимат и на ИСО 800 та 1600, дори 3200, не им вярвай рядко имат приемлив образ на 800, някой даже на 400, но е добре да бъде все пак апарат който има по добро ИСО...на 400 да речем
- някои апарати имат система за шумоподтискане при ИСО 200 и нагоре която маха шума, но заедно с него и финни детайли...(панасоник, сони) други като канон по малко се намесват и има повечко шум зедно с детайла...Фуджи с някои ланшни модели имаха просто малко подобри сезори...
никой от тях обяче така или иначе не е близък дори до ДСЛР, но при тази цена говорим за компромис нали, по важни нещата по горе пред малки разлики в шума...
и колко често ще печаташ на голям формат 30х40 да речем ..? щото при 10х15 нещата са много по спокойни
- оптика......няма драстична разлика в качеството на оптиката в този клас, важното да започва от бленда 2.5 или 2.8 да речем, дава възможности....имена като Цайс Лайка тум са чисто рекламен трик, добре е да има повече зоом, та чак до 10 12 , не главно заради това да снимаш от далече, а зашото можеш да си играеш с дълбочина на фокуса в кадъра....( ясна малинка и размазан заден фон)колкото повече зоом толкоз по добре, ако може
- стабилизация, добре е да я има ако имаш зоом 5 и нагоре...иначе се ползва силно ограничено
има и доста още неща , ама задачата ще стане невъзможна като гледам...
така, че оглеждай наново
ако ще снимаш само семейни снимки, и няма да учиш фотогафия, си вземи който апарат ти харесва на външен вид. вътрето - няма значени, все ще имаш хубави снимк....
успех и кажи какво си си взел...

Дата:   04-02-08 00:52

Аз уча фотогафия, но използваме фотоапарати с лента. Но има неща който са същите.
Фотоапарата ще ми трябва за пейзажи, портрети и близки снимки.
Проблемът е , че не разбирам от марките и моделите. Тоест много от фотоапаратите пише едно а всъшност е друго. Затова писах тема тук за да ми помогнете.
Сург, мерси за коментара, сугласен съм с теб за някой неще, примерно за мегапикселите.
Но все пак кой ми препоръчвате, дори и да не е от тези трите?
Макс

П.с. house music all night long
Steve e 6vet

Дата:   04-02-08 00:54

Ето цялата характеристика на сонито:

* 8,1 ефективни мегапиксела
* High Definition, изход Full HD 1080 за възпроизвеждане на неподвижни изображения на HD телевизор (като се използва допълнителен кабел)
* 15x оптично увеличение, 25,5x HD Smart Zoom™, 30x цифрово увеличение, до 76x Smart Zoom™
* Ръчни настройки и разширен спортен режим (висока скорост на затвора и интелигентно плавно автофокусиране)
* Технология за двойна защита против размазване, съчетаваща стабилизатор Super SteadyShot и висока чувствителност ISO 3200 (REI)
* Разпознаването на лица намира автоматично и фокусира върху лицата на снимката
* Обектив Carl Zeiss® Vario-Tessar®
* 1 см макро фокус за снимки в свръхблизък план
* Голям 2,5-инчов (6,2 см) LCD екран и електронен визьор
* Процесор за цифрова обработка BIONZ за повишено качество на изображенията и работа с висока скорост
* Технология DRO (оптимизиране на размножени данни) за автоматично коригиране на контраста и експонацията
* Вграден ретуш, включващ корекция на ефекта "червени очи" и изрязване
* HD слайдшоу с музика за възпроизвеждане на LCD екрана на фотоапарата или на HD телевизор (16:9), с приложено дистанционно управление
* MPEG Movie VX (филмов режим за VGA 30 fps с аудио)
* PictBridge™ за директно свързване с принтер, без да е необходим компютър
* Живот на батерията по технологията STAMINA, до 300 снимки (по стандарта CIPA с включен LCD екран)
* Ергономичен черен корпус
* Вътрешна памет от 31 MB
* Лесна работа с екранно ръководство за функциите
* Екранно меню по избор на 17 езика: чешки, датски, холандски, английски, фински, френски, немски, гръцки, унгарски, италиански, норвежки, полски, португалски, руски, испански, шведски, турски
* С приложени: акумулаторна батерия, зарядно устройство, AV и USB кабели, дистанционно управление, адаптерен пръстен за обектива, сенник за обектива, капачка за обектива, лента за носене през рамо и софтуер
* Съвместим с широка гама от допълнителни аксесоари на Sony

Дата:   04-02-08 23:31

ами знам че е швед и затова казвам наблизо...тоест предполагам че си в GB след като говориш в паундове ;) а в момента не ми идва никакво английско име на акъла
иначе по темата бях се засилил към тоя панасоник ама ме отказаха- много шум вдигал, като гледам имаш добър бюджет, що не погледнеш FUJI S6500 http://www.dpreview.com/news/0607/06071302fujifilms6500fd.asp
с легендарната матрица е :)надявам се да съм полезен[shtrak]

Дата:   06-02-08 14:14

Ами като гледам по характеристика е по слаб от сонито което съм харесал, има нещо добро, че има ръчен фокус и настроики. Незнам.... ще помисля още, но най-вероятно ще взема Сонито. Но все пак ако има някой предложения да казва.

А за DJ от England... Pete Tong, Mark Knight, Dave Spoon [smilie3]

Дата:   06-02-08 23:52

[smilie19]

Автор: dimaldim   
Дата:   07-02-08 08:34

гледай ти характеристики още , гледай..накрая ще си вземеш възможно най-тъпия избор! [smilie23] [smilie23]

По-хубаво от Fuji s6000(s6500fd) или Panasonic FZ50 за тези пари няма да си вземеш, разбери го.

Време ти е да почнеш да четеш ревюта и да гледаш тестове.

ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО СЕГА!!!
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

Автор: doca   
Дата:   07-02-08 08:52

След като учиш фотография- вземай Panasonic FZ50 или скачай в ДСЛР пространството- Пентакс K100D като начало. Всъщност, който и ДСЛР да вземеш е по-правилния избор от купуване на коя да е сапунера.
Тук в България ДСЛР-ите сравнително поевтиняха
Погледни цените във Фотопавилиона:
http://www.photopavilion.com/

Публикацията е редактирана (07-02-08 08:56)

Автор: didiken   
Дата:   07-02-08 09:22

За Canon S5 ли имаш предвид, аз него го гледах той е от ДСЛР серият
[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: dimaldim   
Дата:   07-02-08 09:43

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: teodor29   
Дата:   07-02-08 10:06

Ибиса, какви исо-та 1600 и 3200 на сапунерка? Забрави за тях, дори и да ги има. Те и на повечето ДСЛР-и не са добри, какво остава за тези апарати. Иначе СУРГ ти е написал каквото трябва. Ако си вземаш някой от тези 3 апарата, не вземай за критерий кой от тях има по високо исо в края. Само не и това!

Дата:   07-02-08 13:56

Вече доста се обърках, и по скоро от доста мения и съвети. И аз гледах преди панасоника.
Питах и учителя ми по фотография. Той ме съветваше за С5 или Сонито... Вече незнам [smilie2]
А някой има ли ФЗ50? И доволен ли е?
А между другото на кое казвате сапунерка?

Автор: teodor29   
Дата:   07-02-08 14:44

Фотоапарат-сапунерка са тези апаратчета с малък размер на матрицата (която е филмовата лента във филмовия фотоапарат). Когато матрицата е с размера на филмовия кадър апаратът е пълноформатен (фулфрейм). Ако е малко по-малка, казват че е с кроп фактор (демек частична), например 1,5 или 1,6, или 2. Сапунерките са с много по-малки матрички. При еднакъв брой пиксели в матрицата и равни други условия, по-малките матрици имат повече шум (разни артефакти, т.е. смущения). Затова използваемото исо на сапунерките е само в ниските числа. Иначе фз50 е мн. добра сапунерка като цяло. За да добиеш впечатление от фз50 щракни горе вляво на форума, където пише "начало" и като се зареди ще видиш вдясно списъск с ревюта на фототехника. Щракни на FZ50 и чети. Доста подробно е.[shtrak]

Автор: Cyclops   
Дата:   07-02-08 14:52

На сапунера не се сменят обективите и матричката е бая по-малка, което хич не е добре. именно и за това ти казват да не гледаш високото ИСО, защото си е рекалмен трик - за нищо не става. Моя съвет - вземи си ДСЛР, ако трябва и на старо. За тез пари има доста варианти. ( Канон 300Д, 350Д; Никон Д70, Д40; Коника Минолта 5Д; Пентакс К100Д; Олимпус Е410 и т.н.). С ДСЛР може да снимаш като с сапунер, с сапунера не мозхеш да снимаш като с ДСЛР.

[shtrak]

Автор: elmaduro   
Дата:   07-02-08 15:03

Той човека каза че иска сапунер, но от "турбо версията"[smilie3] .
Истината, е че снимки на ДСЛР със китов обектив на са кой знае какво, ако сравниш снимкките с някой турбо сапунер ще останеш доста изненадан.Ако не ти се занимава да инвестираш в обективи, различни аксесоари и т.н. ДСЛР работи, както и да ти тежи апарата навсякаде където го носиш, по- добре вземи някой от тези които си изброил.Лично аз когато не отивам някъде специално да снимам,(понеже не съм про фотограф)с ДСЛР-а не го мъкна, просто ми е неудобен за носене.Хващам си оли-то(c5050), което вади доста читави снимки и си снимам с него.
Ако искаш да се занимаваш по-сериозно това вече е друг въпрос.
Избора на апарат в твоя случай е донякъде като избора на телескоп, по-важно е колко често ще го използваш, а не колко голям,светлосилен и т.н.е телескопа.
Мисля, че разбра идеята[cool]
[shtrak]

Дата:   07-02-08 18:20

Ами, фотоапарата ще го използвам може би 3-4 пъти в седмицата. Особенно събота и неделя огато съм свободен когато мога да си снимам на спокойсвие. Не искам да инвестирам във ДСЛР. Първо че са доста скъпи, а и трябва да избирам обективи и тнт. и второ, не мисля че съм толкова професионален фотограф. Тоест тези който съм избрал (сонито или фз50) мисля, че мога да постигна каквото искам.
четох за ФЗ50 тук, има доста информация.
Общо взето фотоапарата ми трябва както за ежедневни снимки(ако отида на мач, или да се снимам с приятели) и също така за хоби(да снимам пейзажи и други)
Трудно е да избера :) кой точно да взема...
Мерси за коментарите ;)
[shtrak]

Автор: djart   
Дата:   07-02-08 20:10

Фуджито или Паната друго си е да има ръчен фокус.. при сапуните гледай да има до 400 исо :) на горе няма сми [smilie18], а и гледам, че собствениците на ФЗ 50 и на Фуджи са много доволни !

Дата:   07-02-08 22:21

Аз май за панасоника Фз 50 се навивам.... Фуджито ми се струва по стар модел..... незнам :)
Но май се насочвам към панасоника...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »