Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на сапунер
Автор: phenom   
Дата:   03-02-08 22:15

Здравейте, нуждая се от вашата помощ и съвети при избора на дигителен фотоапарат, тип сапунер.Парите с които разполагам са около 400 лева(+/- 20 лева), като в сумата трябва да се включва и карта с памет 1GB.Гледал съм бая снимки от различните апарати из нета,както и темите тук във форума, но дилемата е ГОЛЯМА.Апаратът ще го ползвам като любител( за снимки по рождени дни, като се кача в планината и т.н.), но все пак няма да е зле да има и ръчни настройки.Бях се спрял на Fuji f31fd, обаче явно вече никъде не го продават и за съжаление ще трябва да се ориентирам към нещо друго.Ето между кои апарати се колебая, а пък вие си кажете мнението и препоръките:
Canon PowerShot A570 IS

Panasonic Lumix DMC-LZ7

Sony Cyber-Shot DSC-W80 (малко вероятно е да взема точно този, защото картите памет за Sony ми се видяха бая скъпи, но все пак...)

Samsung S850/ или S1050 (въпреки, че малко я недолюбвам тази марка)

или някакво Fuji(обаче нямам конкретен фаворит, освен вече споманатото f31fd) ....

Благодаря предварително на всички отзовали се
и ви желая лека вечер.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на сапунер
Автор: apollo   
Дата:   03-02-08 22:54

Фуджи [smilie24]

Автор: surg   
Дата:   03-02-08 23:00

Canon PowerShot A570 IS
[beer]

Дата:   04-02-08 01:55

Fuji, обаче кой модел? Ако някой е мяркал f31fd
в някой магазин нека сподели къде, защото аз не го намирам никъде...
Като оставим настрана това, май реално погледнато избирам между Canon-а и Lumix.Като характеристики ми се струват сходни, а и цената там където ги гледах беше еднакава...

Автор: Funky   
Дата:   04-02-08 10:09

Ами виж сега, аз имам FZ7 и да ти кажа има наистина добра оптика, остра и силна +нечовешка стабилизация става направо резняк, но пък доста цветен шум вкарва при някои по-капризни ситуации с по-висока чувствителност!Иначе е апарат с пълен ръчен достъп до всички функции необходими за хубави кадри. А относно А570 , онзи ден го препоръчах на един приятел който беше изправен пред същата дилема.Апаратчето пристигна и веднага го пробвахме, има по малко шум в сравнение с Panasoniс-a има отново пълен набор ръчни настройки и може би единственото нещо по което отстъпа е че, е 4Х а не е 12Х и обективчето не е с такава светлосила като турбо-сапунерския му опонент! А иначе ти хубаво си се ориентирал към апарати които позволяват ивестно вмешателство в настроиките, и двата апарата позволяват монтирането на подходящи адаптери и навиването на съответните филтри . Надявам се да съм внесъл малко яснота по въпроса ти [smilie25]

Дата:   04-02-08 14:01

Мерси на всички отзовали се! Явно ще се насоча към Canon-чето.Само искам да ви питам как стоят нещата с батериите, защото съм чувал, че се изхабявали адски бързо - вярно ли е това, или не ?

Автор: diddaa   
Дата:   04-02-08 17:26

Добре си се ориентирал ...,ама фюджито...

според мен >Panasonic Lumix DMC-LZ7< просто издухва конкуренцията от класа си

[smilie24] ЦЪК

Дата:   05-02-08 01:12

Добре, но с какво е по-добър тоя Lumix от Canon-а? Аз от снимките, които гледах из разните сайтове не видях кой знае какво превъзходство, горе-долу една ракия са(знам ли?)...

Дата:   05-02-08 21:43

Какво ще кажете за Fuji f40? Дали си заслужава повече от Canon-чето и Lumix-а? Доколкото знам не е с ОНАЯ матрица, но като цена/качество дали е добър вариант?

Автор: surg   
Дата:   05-02-08 23:58

ЛЗ7 е добър апарат за семейни снимки...
но понеже нема ръчни настройки, не е подходящ за човек който ще учи и развива фотографа в себеси...
това е основната забележка...тук...

Канон а570 е с пълни ръчни, започва с широка бленда, имз 4х зоом с стабилизация, и е просто най подходящият в този ценови клас...за човек който иска малко повече както казах

Автор: doca   
Дата:   06-02-08 07:06

surg [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »