Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Филтри за светкавици
Автор: Sumuelll   
Дата:   04-02-08 20:06

Случва се когато снимам със светкавица монтирана на тялото да не съм доволен от крайния резултат. Например снимане на открито, но температурата на светкавицата е доста по-различна от тази на заобикалящата среда, същото /че дори и повече/ се случва и в зала, заведение и т.н. където 10м по-назад има силно волфрамово осветление... често виждам такива снимки и на колеги, но въпроса ми е как може да се избягва това извън Фотошоп, така че цветната температура на е по-равномерна. Светкавицата ми има място за филтри, но кога и кой се слага?
Благодарско на отзовалите се.

Отговори на това съобщение
 Re: Филтри за светкавици
Автор: karamitev   
Дата:   04-02-08 20:27

SJ-800

Публикацията е редактирана (04-02-08 20:29)

Автор: Sumuelll   
Дата:   04-02-08 20:44

karamitev [smilie24] [smilie24] [smilie24] надявям се да си намеря такива скоро, вероятно при следващото идване в София, че не намирам много инфо и сравнителни снимки за тези филтри... аз съм със Сигма... инак днес намерих от един копирен център- жълта 'слюда' надявам се логиката да ми е вярна и да е неутрализиращо за волфрамовото осветление. [smile]

Автор: chiphead   
Дата:   04-02-08 20:48

от тоя кит (дет върви със СБ-800) - жълтото - за волфрам, зеленото - за неон ...

Автор: makenzi   
Дата:   04-02-08 22:12

жълтото - за волфрам нещо обаче е малко по кафеникаво,и пак не са хубави снимките.[smilie11]

Автор: Grandpa   
Дата:   04-02-08 23:00

Б&Х имаха Роско гел мостри, дето ги даваха за без пари...

Автор: Блясък   
Дата:   04-02-08 23:00

оранжево требе

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »