Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Olimpus SP-510UZ !?
Автор: lil   
Дата:   04-02-08 17:29

Защо е толкова евтин? Оглеждам се за някакъв апарат със голям зум, и като аматьор се насочих към Panasonic-TZ2/3, но после видях този олимпус на цена 479лв. при 449-699 за Panasonic-TZ2/3.

Как мислите заслужава ли си да жертвам компактноста на Панасоника, ако не държа много на ръчните настройки? В смисъл превъзхожда ли много Olimpus SP-510UZ, Panasonic-TZ2/3 като обектив и прочие?

Отговори на това съобщение
 Re: Olimpus SP-510UZ !?
Автор: kapitancho   
Дата:   04-02-08 17:33

Първо попрочети за оптиките на тези Олимпуси. Генерално се води по-висок клас, ама ТЗ3 спокойно се носи в джоб и при нужда може да се снима незабележимо с него.

Автор: cicomanco   
Дата:   04-02-08 17:53

чудесен апарат си е! ТЗ-ките не могат да му стъпят.

Дата:   04-02-08 18:12

Не видях за олимпуса да пише нещо за стабилизатор на картината, има ли?

Автор: kapitancho   
Дата:   04-02-08 18:42

Само да отбележа, че не казвам, че ТЗ3 е по-добър, а е несравнимо по-компактен, което е плюс за много хора.

Автор: 3DFEN   
Дата:   04-02-08 19:06

През 2006 се бях огледал в SP-500 , НО КАТО разгледах ревюто дадено тук:

http://www.videozona.ru/photo_tests/Reviews/OlympusSP500/OlympusSP500_page00.asp

определено се отказах. Не мисля, че разликата между двата модела SP-500 и SP-510UZ е много голяма.
Определено Фуджито с което се сравнява SP-500 е по добро от Олимпуса . Поне това, което се вижда, като резултат.
.....Е не купих нито единия от двата.
Между другото SP-500 тогава беше 650 лв

Автор: surg   
Дата:   04-02-08 19:28

lil

Оlитата 5ХХ серия до 560 са бавни, с лоша оптика, труден контрол, шумни снимки, 510 без стабилизация което прави снимането на зоом трудно...
изобшо ги забрави,
сега е излязло ново Оли 570, но няма още данни за него....
то те затова са евтини....
не, че не можеш да изкараш една снимка за семеен албум. но не семерят с лидерите тук

Публикацията е редактирана (04-02-08 19:51)

Автор: deadscreem   
Дата:   04-02-08 21:19

surg само да те светна че има стабилизация! друг е въпроса че тя действа само в автоматичен режим... а контролът име изключително лесен и интуитивен.. бързи бутони и пълна функционалнотст на менюто, ако го сравняваш с някоя сапунерка, да определено му е по-труден контрола, но с някой ДСЛР... що се отнася до шума - ИСО 400 е напълно използваемо, по-нагоре шуми доста, че са бавни при зареждането да, съгласен, но за класа си апарати е перфектен! пък и като нямаш стабилизация с един статив се стабилизираш лесно и 10х зуума си е напълно използваем... не мога да разбера всички кво ги мързи да си носят стативи, все стабилизация та стабилизация...

Дата:   04-02-08 21:42

Ами аз определено не мисля да нося статив. както казах съм просто любител, на който му се иска да има зум за всеки случай. Преди доста време се занимавах малко по сериозно, но другите ми хобита лапат всичкото ми време и средства, та накрая ми писна, продадох всичко, и си взех една диг. сапунерка, сега искам да си взема нещо по добро, и твърдо се бях спрял на Панасоника, но не знам дали няма пак да ме засърбят ръцете, и се чудя дали да не се презастраховам с нещо от така наречените полупрофесионални[smile]

Този Пан. ФЗ7 също ми изглежда добре, и ако снимането с него е по лесно бих го предпочел, просто си мислех че Олимп. си е фотаджииска фирма, и трябва да е по добър. Прегледах темите(не съм съвсем готованко[smilie3] )и знам че има и едно Сони от този клас, но колкото и да е глупаво тази фирма не ми е по сърце.

Дата:   04-02-08 21:49

М/у другото обичам да снимам ей такива глупости, та ми трябва и прилично макро.

http://images22.snimka.bg/004691691-big.jpg

Автор: surg   
Дата:   04-02-08 21:56

ne niama stabilizacia....
ama nikak
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_sp510uz.asp

a eto ti i naistina gaden primer - gleai po uglite, i kraia, i izobshto

http://www.dcmag.co.uk/fx/5ed0af20/1_rev-olym-sample.img

Автор: chicken   
Дата:   04-02-08 22:41

surg , пишеш глупости за стабилизацията. 2 месеца снимах с такъв и определено не съм се чудил за какво е малкото копченце отгоре до power бутона. само, сега като се замисля, не съм сигурен дали е оптична или цифрова. бавен е, което по-често не е чак толкова голям проблем. за контрола съм напълно съгласен с deadscreem, всъщност в това отношение нищо не може да се мери с олимпус. само шума си е проблем, над 100 рядко ползвам дори и на 560-то :(
А surg, тази снимка е абсолютна простотия, такова нещо не съм успял и с телефон да направя.
и кои са лидерите тук???

Публикацията е редактирана (04-02-08 22:44)

Дата:   05-02-08 11:10

Abe serg ti snimal li s takuv aparat?! eto ti snimka s 6x zoom i psunat makro rejim :

http://212.36.3.59/site_pics/181/e_1202202303_P5260110_small.jpg

bez stativ! a predstavi si kvo stava ako mu pusna sega i edin lek sharp v CS3 i posle mu opravq kontrasta?! fotoaparata e brutalen za parite si... i stativ ti e nujen pri dulgi expozicii ili snimane na tumno s 10x zoom.. utre shte kacha edna snimka sledobednovreme s 10x zoom...
A stabilizaciq shte me proshtavash no IMA! kato si gledash v dpreview, hubavo kvoto pishe tam.. idi v nqkoi magazin i go izpolzvai na avtomatichen rejim (na kakuvto shte go izpolzva i lil) i vij dali nqma stabilizator, koito si bachka perfektno!
a za snimkata koqto si postnal nqma da komentiram - ima li exif?! ne.. taka i az moga da kacha nekva s gsma mi snimana i da kaja "ei skivaite D3 kolko e gaden!ne si go zimaite, shtoto az ne sum si go zel!"

Дата:   05-02-08 11:37

Много благодаря на всички че си правите труда да отговоряте, макар че се надявам да чуя още коментари.
Все повече се навивам за този Олимпус, мисля че за такъв апарат си е компактен, цената е добра, а и щом върши добра работа за хора които се занимават по сериозно с фотография, трябва да ми върши работа и на мен, освен това имам ХД карти от старата олимпус сапунерка, а и все ще има нещо общо менюто което на мен лично ми допада.
И все пак последно, как бихте го сравнили с Панас.DMC-FZ7 разликата в цената е малка(сравнявам цените в сайта на техномаркет)

И второ, ако ползвам ръчните настройки по скоро по изключение, има ли смисъл да взимам нещо от този клас, или да си кротувам с един ТЗ2/3[smile]

Публикацията е редактирана (05-02-08 11:41)

Дата:   05-02-08 11:48

olympus 510 sreshtu DMC-FZ7:
panasonica malko po golqm zoom 12x
ako snimash prez viziora tozi na olympus e opredeleno dosta dosta po dobur, kato golemina, broi tochki
inache sa pochti ednakvi..
a shto se otnasq, ako nqma da polzvash mn ruchni nastroiki i ti trqbva po skoro neshto lesno prenosimo, malko i dobro, mislq che TZ2 / TZ3 biha ti svurshili prekrasna rabota...
trqbva da reshish kakvo ti trqbva?dali shte si po art ili po-skoro ti trqbva kompaktnost... olympusa i golemiq panasonic ne mojesh da si gi butnesh v djoba i da izlezesh s priqteli prosto ei taka (osven ako djoba ti ne e torba)... no puk ako iskash da imash pulen kontrol nad vsichko,navsqkude, zemi po-groniq klas...

Дата:   05-02-08 12:10

deadscreem
Адски си прав относно избора на клас техника[smile] То и аз си го знам, но е друго да го чуеш отстрани[smilie24] . Все пак ще помисля, това дето го каза-''no puk ako iskash da imash pulen kontrol nad vsichko,navsqkude, zemi po-groniq klas... '' Ми звучи добре[smilie7]

Публикацията е редактирана (05-02-08 12:12)

Дата:   05-02-08 12:59

nadqvam se na sum pomognal... vij btw v profila mi https://photo-forum.net/i/739127
tova sushto e s 510 uz.. makroto e dobro.. nno na 560uz makroto e oshte po dobro a razlikata v cenata 100tina leva,naistina si zaslujava..tam imash 15 kadura v sekunda na 3.2 mpx..

Публикацията е редактирана (05-02-08 13:00)

Дата:   05-02-08 13:12

Страхотна е снимката, но аз не съм толкова добър да преценя качеството на апарата по нея. Виж в руското ревю от линка по горе, забелязвам разликата, и ако е реално, а не реклама на Фуджи, малко ме притеснява. Разликата от 100лв. за560-ката наистина не е голяма, но от опит знам че тръгна ли по тази наклонена плоскост, ще се овътря с 7-800лв.[smile] не ме изкушавай[smilie3]

Дата:   05-02-08 13:42

ako mislish che razbiram ruski... :D moje i tva fuji da e po dobro ot 500uz no nie govorim za 510 uz... i ako shte gledash che vinagi ima po-dobri pak trugvash po naklonenata ploskost :) se edno sa az da si sravnqvam moq DSLR e400 s e3, nali se seshtash [smilie19]

zamisli se kakvo ti trqbva... vsichko si ima pliusove i minusi...a btw ne sum fen na fuji i za tova nqma da gi sravnqvam dvata ;)
plus tova taka kato cheta ne mislq che shte ti trqbvat po golmi otpechatuci ot 10x15... taka che kakvoto i da si vzemesh, razlikata nqma da e osobeno golqma :)
kolkoto i da chetesh po forumi, nai dobroto e da otidesh do nqkoi magazin i da napravish dve tri probni snimki...
edinstvenoto kofti koeto men me drazneshe v 510 uz che display-q beshe s mnogo malko tochki 115 000 i cvetovete na nego ne izglejdaha mn qki...tova e inache aparata e mn dobur i ako ne si pro i ne smqtash da se buhtash da stavash pro 510 e mn dobur izbor... a puk malkiq panasonic ... bih si go vzel kato vtori aparat :P

Дата:   05-02-08 14:21

Айде сега нови двеста! Що ми трябваше да се набутвам във фуджи на Дондуков, там има промоция на Фуджи S5700 за 379лв. + зарядно!!! Как го виждате?

deadscreem
Прав си, аз със сигурност няма да ставам профи, и не мога да взема най доброто, но се опитвам да взема ПО доброто за парите си, и най вече нещо с което да снимам по лесно и същевременно с по добро качество. Много ти благодаря за ценните съвети и отделеното време, понеже от опит в една друга сфера, знам че новобранците са доста досадни и неориентирани, и задават куп тъпи въпроси[smilie5] [beer]

Дата:   05-02-08 14:42

ne e losho aparatcheto kato funkcii za teq tunki parichki.. napravi eda dve snimki s nego za d a vidish kak shtraka

Автор: zed   
Дата:   05-02-08 15:05

Вместо да се чудиш, ако искаш мини и направи няколко снимки в различни режими в студиото ми с 510-та и сам ще решиш. Аз мисля че апапрата е много добър в класа си и за парите си.
Просто мини и го пробвай!!!
Адреса е: бул. Христо Смирненски 16 /срещу ВИАС/, т. 02/8663976 Здравко[smilie24]

Автор: vladihg   
Дата:   05-02-08 15:12

zed не си пъхай таралеж в гащите[smilie18]
Ако човека реши да щракне идентични снимки с друга сапунерка и тоя Олимпус много бързо ще се разубеди от идеята да купи това Оли[smilie25]

Дата:   05-02-08 15:15

Много благодаря, обаче аз нямам база за сравнение нали разбираш. Досега съм снимал с няколко лентови, и една дигиталка олимпус от най нисък клас.Сега някой ще каже, че в такъв случай каквото и да взема все тая, но не е съвсем така, според мен никой който е поне малко запален, няма да му се ще да си вземе боклук, а и не искам след някой и друг месец пак да си търся нещо.

Публикацията е редактирана (05-02-08 15:17)

Автор: vladihg   
Дата:   05-02-08 15:20

Като за начиваещ тоя апарат много бързо ще ти "отеснее" ... все пак за тия пари избора не ти е голям. Ако не държиш на зума а качеството на снимките виж прехвалените Фуджита Ф30... или А 6ХХ на Канон[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »