Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ...странен проблем със скорост на затвора на Минолта ХД-7
Автор: dimi_dinev   
Дата:   04-02-08 16:16

[beer]

Имам следния проблем с Минолта ХД-7.
Затворът на това тяло е електронен, но има механични "В" и 1/100. Започнаха да не ми работят както трябва електронните времена. Която скорост и да избера, все пуска 1/250 (или 1/500, не знам точно). Вадя батерията - няма ефект. Обаче като й понатъркам полюсите с парче плат, почва да работи. След 1-2 дена - пак същия проблем. И пак трябва да търкам батерията, за да сработи.

Полюсите ми са чисти, батерията ми е ОК, купих и нова. ЛЕД-тата във визьора си работят префектно, автоматиката отчита както трябва, апарата си има енергия. Тялото е като цяло в прекрасно състояние, чисто, спретнато.
Проблемът е само в скоростта на затвора и само това търкане на батерията помага за 1-2 дена.
После всичко почва отначало. Все едно дали в ръчен или автоматичен режим.

Някой има ли представа какъв може да е проблема? За мен е загадка. Помислих че може да е нещо свързано с нивото на батерията или с напрежението, но и с нова батерия се получава същия проблем.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ...странен проблем със скорост на затвора на Минолта ХД-7
Автор: ddimo   
Дата:   04-02-08 16:23

Каква батерия си купил? Имаш ли уред с който да я измериш? Сигурен ли си, че старата батерия е била от правилния вид?
Така, както описваш проблема, просто няма от какво друго да е[smilie8]

Дата:   04-02-08 16:29

Имам уред за мерене. Още старата батерия си беше пълна, пък и всичко си работеше с нея. И е правилния вид батерия.

На мен просто не ми влиза в главата какъв е тоя проблем, който се решава само с търкане на полюсите на батерията?!

Публикацията е редактирана (04-02-08 16:30)

Автор: ddimo   
Дата:   04-02-08 16:40

Триенето създава, макар и малък, допълнителен заряд. След като това решава проблема, най-вероятно има някаква утечка - не познавам модела, за да ти бъда по-полезен. Явно става дума за съвсем малък недостиг - иначе щеше да мине директо на М. Между другото, как го пробваш това - има ли филм в апарата? Ако няма май е нормално.

Автор: ZENTEX   
Дата:   04-02-08 16:47

Има изтекъл кондензатор,ама забравих кой точно беше.

Дата:   04-02-08 16:57

ддимо, със и без филм. В момента има филм вътре.

Зентекс, това поправимо ли е?

Автор: icikonti   
Дата:   04-02-08 17:05

Що не видиш Наско на "Дондуков" №18 ? 0887360051

Дата:   04-02-08 17:07

ициконти, не съм в БГ, това е проблемът.

Автор: loveforever   
Дата:   04-02-08 17:08

Аз имам Минолта 500си и също прави странни магарии. Не знам на какво се дължи, но доста често дори и с чисто нова батерия на дисплея показва, че батерията е за смяна и не иска да снима. Първоначално мислейки си ,че е от батерията я смених с чисто нова - но не - неще и неще. След това реших, че явно на апарата толко ми е било времето, взех отверка и ... вероятно някъде нещо съм окъсила, защото в един момент просто както си ръчках, явно съм натиснала и бутона на снимане и зафокусира в ръцете ми.
Таман се зададвах ,че се е оправил, но не - минат ли 2-3 дни и пак се успива. Та така сега като реша да го ползвам взимам отверката докосвам безразборно по контактите където трябва да опира батерията и в един момент работата се отпушва. За жалост все още не съм открила конкретно място или система на задействане , а случайността е доминираща, но пък после си снимам.

Дата:   04-02-08 17:10

[smilie18] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »