Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор на любителски апарат
Автор: huk40   
Дата:   02-02-08 13:50

Такаммм,любител фотограф съм.Искам нещо що годе добро,"среден клас",до към 400 лева МАКС!
Снимам предимно outdoor,пезажи еtc. [smilie8]
Спрял съм се на:
Panasonic FZ5
Kodak Z710
Kodak C875

Предложения? [smilie19]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на любителски апарат
Автор: imilkov   
Дата:   02-02-08 15:35

От тези панасоника![smilie24]

Автор: pav4eto_89   
Дата:   02-02-08 15:47

както биха казали apollo i didesignbg FUJI [beer] има не малко сапунерки на добри пари, разгледай

Дата:   02-02-08 18:56

Разбира се може да препоръчате и други! [smilie25]

Дата:   02-02-08 19:03

погледни следната темаhttps://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=773165&t=773165&phorum_uriauth=

, прочети я цялата, не е толкова дълга, а и няма да съжаляваш

Публикацията е редактирана (02-02-08 19:04)

Автор: keephope   
Дата:   03-02-08 12:30

Определено FUJI . А тези модели които ти предлагат в темата която е постната f40 fd мен лично много ме радва. f30 e малко по-добър като чели , но пък няма къде да го намериш.

Автор: stoychev   
Дата:   03-02-08 18:50

Панасоника, разбира се! [smilie24]

Автор: ixus   
Дата:   03-02-08 18:53

Ето това е апарата :
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=181020&t=181020&phorum_uriauth=

Дата:   03-02-08 20:54

По-добър ли е от Панасоника?А и кокко струва нов?Аммм пише ,че се усеща шумоподтискащия софтуер и при ниски нива на чувствителност(80ИСО) респ. не записва в формати с разширение .RAW и .TIFF ,което значи ,че вкички снимки минават ПРЕЗ софтуера на апарата.Поправете ме ако греша? [smilie2]

Дата:   03-02-08 21:09

не грешиш, добре си се ориентирал...аз исках да си купувам сони или панасоник ама се ориентирах към фуджи заради ниските нива на шум на ОНАЗИ матрица
иксус отчаяно си търси купувач...

Автор: Стоев   
Дата:   03-02-08 21:18

Едва ли някой е снимал достатъчно с всичките, за да ти даде съвет - рискувай и вземи един напосоки[smilie3] [beer]

Дата:   03-02-08 21:46

Да бе да рискувам!Вие ако сте на мойто място,'наши кога ще рискувате!Слушайте сега как стоят нещата: на 14 съм....както и да е не трябваше да го споменавам,обичам да снимам,но както се досещате съм ограниче-нямам с какво!Сега снимам с телефона Panasonic VS6 май беше,по-новя модел,и съм доволен от качеството(като за телефон за 200 лева),но винаги ми е било мечта да си имам апарат.Като всеки от вас и аз разбирам от хубаво-имам усет,така казано артист човек съм,мога да позная коя е по-качествената от 2 качествени снимки.Искам фотоапарата,да си ходя някъде и като ми хареса нещо-да го снимам,било то на почивка или из града.Толкова често ми идва музата и изпускам страхотни моменти!Нашите не са толкоз богати за да си позволят скоро(ок 1 месец) да ми купят апарат (все пак наскоро най-после ми взеха нов комп),ама аз искам да се понауча на някой неща преди да си го купа (апарата),а и да имам някаква пердстава за случващото се на пазара в момента. [beer] Много благодаря на всички и ще продължа да гледам темата.
Засега харесах:
Panasonic FZ5
Kodak Z710
Konica Minolta Z6-обаче записва в .jpeg
Ако има още нещо казвайте!!!! [shtrak]

ПС:Последно Панасоника има ли ръчен фокус?Ако има няма какво да се чудя!!!!!! [smilie19]

Публикацията е редактирана (03-02-08 21:48)

Автор: vladihg   
Дата:   03-02-08 22:09

За парите които си приготвил не може да очакваш чудеса от апарата който ще си вземеш. В този ценови диапазон(където апаратите са с малки матрици) Сони Н2 е най-доброто като качество на снимката - динамика, реалност на цветовете, рязкост на изображението. ФЗ 5 не е товлкова съвършен както го изкарват много форумци и снимките му са доста по-зле като краен резултат сравнени със Сони Н2. Кодак З710 е с още едно ниво по-надолу...[beer]

Автор: surg   
Дата:   03-02-08 23:36

охххх, горкият,
разбирам т напълно но и те поздравявам с идването в клуба

трбява да ти бъде кристално ясно че:

1. има много да се учи преди да се посегне кум т.н. по скъп профи апарат, и то ако ще гониш много високи цели,
2. 400 лв, са твърде ниска бариера като цена, за жалост отрязва доста възможности, но това не пречи да се вземи апарат който да ти позволява да практикуваш всички , или повечето възможни техники на снимане и да бележиш напредък
3. за целата:
- абсолютния брой пиксели не е важен изобшо за теб, а и не гарантират винаги по добро качествто на образа.....все едно дори 5-7 Мпикс са ти достатчъни, не залитай по 10 на всяка цена
- ВАЖНО е да има ръчни настройки, т.е. пълни ръчни, приоритет на бленда, приоритет на скорос, това ще ти даде възможност да практикуваш
- добре да има отичен или електронен визьор + дисплея, снимай с него ще си стабилен, а и ше можеш да кадрираш в тежки условия
- много днешни апарати в този клас тръбят , че снимат и на ИСО 800 та 1600, дори 3200, не им вярвай рядко имат приемлив образ на 800, някой даже на 400, но е добре да бъде все пак апарат който има по добро ИСО...
- някои апарати имат система за шумоподтискане при ИСО 200 и нагоре която маха шума, но заедно с него и финн детайл...(панасоник, сони) други като канон по малко се намесват и има повечко шум зедно с детайла...Фуджи с някои ланшни модели имаха просто малко подобри сезори...
никой от тях обяче така или иначе не е близък дори до ДСЛР, но при тази цена говорим за компромис нали, по важни нещата по горе пред малки разлики в шума...
и колко често ще печаташ на голям формат 30х40 да речем ..? щото при 10х15 нещата са много по спокойни
- оптика......няма драстична разлика в качеството на оптиката в този клас, важното да започва от бленда 2.5 или 2.8 да речем, дава възможности....имена като Цайс Лайка тум са чисто рекламен трик, добре е да има повече зоом, та чак до 10 12 , не главно заради това да снимаш от далече, а зашото можеш да си играеш с дълбочина на фокуса в кадъра....( ясна малинка и размазан заден фон)колкото повече зоом толкоз по добре, ако може
- стабилизация, добре е да я има ако имаш зоом 5 и нагоре...иначе се ползва силно ограничено
има и доста още неща , ама задачата ще стане невъзможна като гледам...
така, че оглеждай наново
от трите ФЗ5 е за избор...

ако ще снимаш само семейни снимки, и няма да учиш фотогафия, си вземи който апарат ти харесва на външен вид. вътрето - няма значени, все ще имаш хубави снимк....
успех и кажи какво си си взел...

Публикацията е редактирана (03-02-08 23:38)

Дата:   04-02-08 01:37

Апарата ще ползвам за стрийт,портрети,пейзажи,много макро,и нужда от OIS.

ПС:Майка и баща не приеха радушно идеята,с 2 думи май ще се размина с апарата!Нищо,аз съм свикнал-поредната мечта която трябва да прежаля......... [smilie21]

Автор: Стоев   
Дата:   04-02-08 01:42

Аз по-горе не се бъзиках - едва ли има човек, дето притежава едновременно или е снимал достатъчно с тези апарати, тъй че всякакви сравнения и препоръки няма да са коректни, а базирани на Интернет чуто/видяно.
Отиди в магазина, пипни, снимай и сравни снимки. Което ти хареса - Това е[smilie5] [smilie24] [beer]

Автор: djogata   
Дата:   04-02-08 01:43

Споко, след някоя и друга година сам ще си купиш [smilie7] [beer]

То тогава става лошо, щото почваш да харчиш много пари за да имаш възможно най-добрата техника...

А пък като се ожениш става още по-лошо - жена ти хем ще иска да и правиш хубави портрети, хем ще се сърди, ако харчиш много пари за хубава техника [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Виж тука темата на Nomadsl:
http://www.photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=797838&t=797838&phorum_uriauth=

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-02-08 22:19

А колко струват Sony F717 и Canon G5 ?

Автор: apollo   
Дата:   04-02-08 22:24

Мечтите не трябва да се жертват... и аз бях на такъв път макар и по друга причина но слава богу всичко се понареди [smile] [smilie24]

Автор: ixus   
Дата:   04-02-08 23:34

иксус отчаяно си търси купувач...

...Иксус не си търси отчаяно купувач ,а предлага апарата който отговаря на условията заложени от huk40 .Отнася се за ценовия диапазон и от опита ми с Панасоник Фз5(повече от година и половина),от който бях много доволен ,а ми се струва че сонито трябва да бъде дори малко по-добро.Пък и офертата си я бива наистина ,колкото и нескромно да звучи.Това е [shtrak]

Дата:   05-02-08 10:30

А Sony F717 и Canon G5 ?

Дата:   05-02-08 18:29

Иксус, ами видя ми се, че си си вкарал офертата и в други теми, където точно и ясно е задеден въпрос за друг модел и тн...но няма значение
колкото до Sony F717 и Canon G5 - за 1вия имаше тема наскоро(ако не се лъжа 200лв му искаха), а втория беше продаден пак наскоро пак в базара за 400лв. това разбира се, ако искаш на старо...то не че според мен има къде да ги намериш нови...[smilie24]

Автор: The_Melon   
Дата:   05-02-08 18:32

FZ5 или Sony-то на Ixus. Аз в момента съм с FZ3 и съм се насочил точно към един от тези двата като следващи. Недостатък на Сонито е, че картите му са по-скъпи и е малко по-обемно.

Автор: papi   
Дата:   05-02-08 18:39

а защо не се замислиш и за Nikon COOLPIX P50 - 449 лв е

Автор: papi   
Дата:   05-02-08 18:40

NIKON COOLPIX P40[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »