Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Предложение.
Автор: snoopoff   
Дата:   03-02-08 13:41

Защо не се сложи опция, всеки автор да си добавя оборудването и под всяка снимка да има малко инфо за нея - с какво е снимано, обектив, обработки и т.н. Виждам. че е практика в другите сайтове и форуми и ми се струва добро като идея. Не знам дали е имало подобна тема преди, ако е имало моля да бъда извинен. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение.
Автор: pmartinov   
Дата:   03-02-08 14:05

А точния адрес и кога отсъствам от къщи искаш ли да напиша ,освем фотографското ми оборудване ?

Публикацията е редактирана (03-02-08 22:34)

Автор: ivan.draganov   
Дата:   03-02-08 14:42

ха,Мартинов пак изби рибата[smile]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   03-02-08 14:44

Ина4е подкрепям предложение,така всеки би избрал техника която му харесва ...[smilie24]

Автор: BotsRevenge   
Дата:   03-02-08 14:49

То предложението е хубаво, но не и за България. Подкрепям Мартинов.

Дата:   03-02-08 15:16

Е към модераторите - ако може да изтрият темата. То се е видяло, че в България всички са един дол дренки. [smilie19]

Автор: alexoff   
Дата:   03-02-08 15:20

Аз не мога да разбера какъв ви е проблема, ако има такава опция. Много е просто като не искаш не си показваш оборудването, който иска ще го покаже. Една такава опция ти дава право на избор а не задължение.

Иначе казано - Криво разбрана цивилизация.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   03-02-08 16:03

Единият проблем е, че има хора, които не се замислят за това и после си скубят косите, когато крадците си напазаруват от апартамента им. Разбира се това си е тяхна работа, но мисля, че с поле за техника проблемът ще назрее повече.

А иначе при желание всеки може да си запази EXIF-a на снимката. Вярно, по-неудобно е да разглеждаш EXIF, отколкото просто да погледнеш под снимката, но все пак при наличие на желание, има как човек да си покаже техниката.

Автор: Tekumze   
Дата:   03-02-08 16:14

Подкрепям напълно, не виждам проблем, все пак това е форум, не е изложба.
А който не желае, естествено няма да е задължително да го прави.[smilie24]

Автор: тьма   
Дата:   03-02-08 16:14

за техниката може да си напишеш и в коментара под снимката

Дата:   03-02-08 16:41

Тия дето ги е страх да кажат ква им е техниката във Форума, сигурно ходят да снимат с охрана по улиците [cool]

Автор: neuromancer   
Дата:   03-02-08 16:46

добре де, има ли място за коментари под снимката? има
може ли автова да напише отдолу ЕОС 30Д, 17-40Л? Може. Ми какъв е проблема тогава?
Или искате да е задължително? Ами ако не си спомням? Или не искам да пиша?

Дата:   03-02-08 16:51

snoopoff

Като си вземеш техника за няколко десетки хиляди евро спокойно можеш на всякъде да пишеш какво притежаваш.

Имам съмнения че дълго ще си собственик на тази техника .

Но нищо не ти пречи да опиташ !

Ако останеш жив може да споделиш с нас и пряките си впечатления от писането на техника по фото-форумите .

Автор: Славов   
Дата:   03-02-08 17:03

Мартинов, все едно не се знае кой с какво снима? [smilie3] [smilie3] [smilie3]
По чуждите форуми дето си пишат, да не са окрадени всичките, макар че техниката им за много десетки май...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-02-08 17:07

Славов след като на няколко човека от форума откраднаха сериозни фотографски комплекти съм склонен да вярвам че крадците отдавна не подценяват интернет...

Автор: nilak_bg   
Дата:   03-02-08 18:22

Мисля, че не следва да е задължително писането. Но смятам, че който иска може да си напише.
Всеки има право на своите аргументи - повечето хора тука дето биха искали да се похвалят със снимките си снимат с техника за по няколко хиляди лв. За едни това може да е много - за други семки. Всеки си прави оценката за себе си.
Има хора които не биха искали именно да споделят с другите как постигат резултатите си - техниката е част от ноу-хау-то как се постигат резултатите, не че ЗАУ-то не е най-важно, а духа на форума тук не е за такива "стиснати" на инфо колеги. Аз не бих крил подобно инфо.
Може би аз не схващам, но как по форума ще те намерят къде си държиш техниката? В профила адреса не е задължителен.
А и за всички които имат собственост над 500 лв. на едно място - мисля, че в днешно време ползването на пазач или СОТ е абсолютно задължително. Наистина по-вероятно е да те проследят и да те "хлопнат" когато си сам с техниката на гръб отколкото да разбият офис(ателие) със СОТ. Не ползването на такива средства и без похвалването из форума си е спонсориране на апашите.
Всеки като ходи да снима по събития (примерно сватби) не знае кой от гостите няма да попита младоженеца - "я ми дай координатите на твоя фотограф - много ми хареса как работи." А фотографа няма и да разбере от къде е изтекъл адреса му. Алтернативен вариант - в ателието ви идват за фотосесии - всякакви освен преките ви клиенти - разни "придружители" на манекенки и др. Не бихте могли точно професионалната и скъпа техника хем да я криете от всички хем да работите популярно.
От това което съм чувал даже има хора които си изкарват пари (комисионни) като доставят разузнавателно инфо на същинските крадци. Естествено, че това ги прави съучастници, но не мисля, че закона стига в прилагането му до такива подробности.

Автор: Reshovski   
Дата:   03-02-08 21:44

Ако някой си мисли, че ще добива представа за дадена техника по снимките във форума, жестоко се лъже! Точна представа и сравнение само с оригинални и не маниполирани файлове!!!

Дата:   03-02-08 21:47

Reshovski е в час ...

Автор: boni   
Дата:   03-02-08 22:30

Вредно е за потребителите да има такава опция и да се сравняват обективи или техника по уеб картинки. Ето пресен пример:

Автор: dsmt
Дата: 28-01-08 10:24

Според вас вас имали смисъл да се дават 100 лв повече за
Sigma 70-300mm/4-5.6 APO DG Macro за Pentax
или поти същата работа би свършил
Sigma 70-300mm/4-5.6 DG Macro за Pentax

Разглеждах снимки правени с двата обектива:
http://photo-cult.com/album.php?ord=votes&lns=1661

http://photo-cult.com/album.php?ord=votes&lns=1661

Поне на този етап не откривам разлика,но държа да чуя мнението и на други хора по въпроса

Разбира се, че няма да откриеш разлики като гледаш уеб картинки. Не се гледат уеб картинки при такива сравнения. Аз затова съм казвал нееднократно, че сравненията на обективи по снимки в уеб размер са вредни!!!
Разликите между двата са големи, а при контрово осветление стават вече значителни. Разлики в остротата няма особени, но АПО версията е с много много по чисто изображение в контрастните области без лилави окраски.
Ето ти веднага пример. Горе виждаш целия кадър в уеб размер, а долу са ти отсечки 100% без АПО и със АПО. Прави си изводите:)

https://photo-forum.net/boni/st.jpg

Публикацията е редактирана (03-02-08 22:30)

Автор: neuromancer   
Дата:   04-02-08 00:01

хубаво, ама след една седмица още някой ще реши че първи се е сетил и му е много важно...

Дата:   04-02-08 00:04

Сифте...

Автор: matzo_tn   
Дата:   04-02-08 00:18

аз съм за. а който го е страх от мечките да не ходи в гората...

Автор: asahi   
Дата:   04-02-08 00:24

Знаеш ли кога ще направиш моите снимки с моята техника? Точно никога.

И знаеш ли защо?
Защото първо ти трябва 50% светлина, после 40% фотографско виждане и най-накрая 10% техника. Това последното го наизусти и ако искаш - почерпи.

Автор: alexoff   
Дата:   04-02-08 08:10

Лично на мен подобна опция в други форуми ми е била полезна когато исках да разбера как ще изглеждат снимки с Nikon D80 + 10.5mm Nikkor Fisheye. Благодарение на тази опция си отговорих на въпроса и не съм стигнал до там да питам всезнайковците във фото форум които всички знаем как ще отговорят.

Автор: zariio   
Дата:   04-02-08 08:40

snoopoff,на мен като ми направи впечатление дадена снимка и питам автора на лични[smile] Верно че е малко досадно ама друг начин не виждам[smilie7] Не че след известно време няма да разбереш кой с кво снима де[smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »