Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon Coolpix 8700 vs. Canon EOS Digital Rebel XT (a.k.a. 350D)
Автор: seal   
Дата:   31-01-08 16:41

Имам възможност да взема някой от тези два апарата изгодно, цената е почти еднаква, канона е към 60 долара повече (за модела с китовия обектив) или наистина еднаква (за модела само body).

Това ми е втори апарат, ще го ползвам за всичко каквото се сетите, нищо специално нямам предвид, но вече 4мп-а самсунг ми идва недостатъчно като възможности.

Кой от двата бихте ме посъветвали да взема?

Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Coolpix 8700 vs. Canon EOS Digital Rebel XT (a.k.a. 350D)
Автор: Георги   
Дата:   31-01-08 16:42

приготвил ли си поне още два пъти по толкова пари за обективи?

ако отговора е не - никона [smilie24]

Автор: nsirakov   
Дата:   31-01-08 16:42

[smilie7] [smilie5] [thankyou] [thankyou]

Автор: cameraman   
Дата:   31-01-08 16:45

Този никон е хубав, но не е удобен за експлоатация като меню и копчета.... Няма място за сравнение.... Канона...
цените им на старо също не са съпоставими Никон 8700 в отлично състояние може да се купи за 400-500 лева, а Канон 350Д струва 700 втора ръка

Публикацията е редактирана (31-01-08 16:49)

Автор: seal   
Дата:   31-01-08 16:49

Да, забравих за обективите да кажа, поне за начало едва ли ще взимам допълнителни. Може би един вероятно (иска ми се да пробвам малко потретни снимки).

Автор: PolarBear   
Дата:   31-01-08 17:05

Двата апарата са несравними. Щом усещаш, че има развитие, вземи огледално-рефлексния.

Разбирам, че бюджетът е ограничен. Но за да направиш прилични снимки не е нужно да даваш много пари от самото начало. Ако не държиш на много широките ъгли, може като начало да започнеш с един канонски обектив 28-105/3.5-4.5, ако го намериш втора ръка в добро състояние за около 300 лв. За портрети - някой руски 85/2 на резба М42 и преходник.

Има и други варианти, които не са разорителни. Успех!

Автор: ivan.draganov   
Дата:   31-01-08 21:55

А толкова ли е зле този китак,я дайте някоя снимка с него,4е и аз мисля за 350![smilie24]

Автор: toc   
Дата:   31-01-08 22:03

Снимките в моя профил от средата на втората страница назад са правени /с изключение на 3-4/ с китовия обектив на 350D. Вярно, че с този размер както са качени едва ли ще придобиеш точна представа, но все пак...

Дата:   31-01-08 22:05

Благодаря,а я сподели малко пове4е от практиката си с този 350![beer]ОК са снимките !

Публикацията е редактирана (31-01-08 22:12)

Автор: toc   
Дата:   31-01-08 22:23

Какво да ти кажа..., снимам любителски и като функционалност и качество на снимките които дава ми е достатъчно /поне за момента/. Едва ли мога да дам компетентно мнение за тялото - тъй като е първото ми и засега единствено, но като вход към ДСЛР-те мисля че е добър вариант - разбира се хубаво е първо да прецениш към коя система /тела+обективи/ да се насочиш - Канон или Никон /не че няма и други, но.../. Абе трябва си доста четене по въпроса преди да решиш какво точно ще ти върши на теб работа :) И въобще - вземеш ли ДСЛР, тепърва започва харчене на пари по обективи :)

Публикацията е редактирана (31-01-08 22:24)

Дата:   31-01-08 22:26

Абсолютно прав си за хар4енето,аз съм с Г5 и добре ,4е обектива не му се сменя[smile] ...,но пък затова здраво упражнявам филмите още!На системата М42 съм !![shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »