Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fujifilm Finepix F40fd или Fujifilm Finepix F30fd
Автор: de5   
Дата:   31-01-08 07:37

кое е по добро

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm Finepix F40fd или Fujifilm Finepix F30fd
Автор: boreto   
Дата:   31-01-08 09:51

F30fd

Автор: teodor29   
Дата:   31-01-08 10:00

И аз като boreto - F30 (макар да не ми е известно F30fd, а само F30. Сигурно съм го пропуснал) За F40fd и F30 виж тестове и мнение тук www.digitalcamerainfo.com , и като кликнеш горе вляво на "digital camera riviews" следват ревютата. Има и F31fd.[smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   31-01-08 10:04

30 - по-малко шум

Автор: chr   
Дата:   31-01-08 10:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   31-01-08 14:33

Теодор е прав. Има F30 и F31fd. Или по-точно имаше. Вече няма даже и в базара. F40fd освен че няма ръчни настройки, не е и с ОНАЗИ матрица.

Автор: митник   
Дата:   31-01-08 16:10

(Поправям се) за Фуджи Ф20.
То е подобно на Ф40фд по това, че
- няма задаване на скорост и бленда,
- (добавям след като го се бях заблудил) има същата батерия - 1150 милиАмперчаса
- има го в момента на пазара.
Подобно е на Ф30 и Ф31фд по това, че е
- с ОНАЗИ матрица,
- с голяма батерия за два пъти повече кадри (бъркам - заблуден съм от дебелината му)
- работи само с хД карти.
Както и при Ф30, и при него няма "фд" -"фейс дитекшън".

Публикацията е редактирана (01-02-08 02:01)

Автор: didesignbg   
Дата:   31-01-08 16:17

f40 е с батерията на f20. съответно и живота на батерията е почти наполовина от този на f30.
f20 е от старото поколение които са без слот за сд карти.
Матрицата обаче си е едно към едно същата.

Дата:   31-01-08 19:19

у америчко ф31 е по скъпо от ф50 поне 2 пъти то въпроса ми поскоро е кое освен ф30 е с онази матрица
и дали ф50 го бива че жоро го изкара по добро от пентакс 10д

Дата:   31-01-08 19:28

Никой не твърди, че F40 или F50 не ги бива. Напротив, чудесни джобни апаратчета са.

Също не може да се твърди, че F20, F30 или F31 са най-великите джобни апаратчета.

Но по отношение на шум/висока чувствителност, F20, F30 или F31 нямат равни, защото са с ОНАЯ матрица (както и S6500).

F10 и F11 също са почти като F20, F30 или F31, вероятно защото са с предишния вариант на ОНАЯ матрица.

Това е. Друго няма.

[beer]

Дата:   31-01-08 22:19

Аре стига бе! От кой пентакс? От К10Д ли?

Дата:   31-01-08 22:53

ами виж ТОВА "Едно некоректно, непретенциозно, но все пак интересно сравнение
Автор: J0R0
Дата: 29-01-08 18:16"

Дата:   31-01-08 23:27

А, за това ли ставало дума? Виж в коментарите под него, че се съмняват дали пентаксът му фокусира правилно. После, в какъв формат са снимките от пентакса? Джипегът му е доста калпав, но от Роу снимките са много остри (ако фокусира правилно - да няма фронт или бек). Иначе 12 мпикс би трябвало да вади повече (ама малко повече) детайли от 10 при равни други условия. Ама да сравняваш ДСЛР и джобно апаратче само по разделителна способност не е мн. правилно. Все пак за качествена картинка ти е нужна динамика, липса на шум, цветопредаване и т.н. Иначе и аз чета по тестовете и ревютата, че фуджито е много остро. Може и да бие пентакса по острота, не знам. Но да направи по-качествена снимка? А-а-а, много се съмнявам, ако снимачът има представа от снимане.

Дата:   31-01-08 23:46

Мда-а-а, в www.digitalcamerainfo.com дават джипега на пентакса доста по-мек от този на фуджито. Но от пентакския роу може да се извадят много остри снимки. Е, ако търсиш острота главно, може би ф50 е добър избор. Но ниският шум на ф30 е за предпочитане. За какво са ти 12 мпикс? 6 мпикс са ти достатъчни за компютърен екран 19-21 инча. Мигар ще вадиш по-големи снимки? Производителите напоследък направо се оляха с тези мегапиксели и огромни файлове. Ама те си имат други цели.

Автор: apollo   
Дата:   31-01-08 23:48

Абе незнам но в центъра на кадъра тези Фуджита са учудващо добре... при това не ги сравнявам с каквото и да е [smilie10] [smilie24]

Дата:   01-02-08 08:43

Да не забравяме, че хексагоналната матрица на Фуджи дава по хоризонтала и вертикала с около 20% по-голяма разделителна способност от традиционната. Така че остротата е обяснима.
Но никой до сега не е показал какво става по 45 градусовите оси какво става. Там може да е обратно...

Автор: neillmakoli   
Дата:   26-02-08 21:23

И в краина сметка кое от Фуджитата серия Ф препоръчвате като наи-добро, особено и като съотношение цена-качество.
И дали тези от серия А са също така качествени?
Благодаря предварително.
Чао и поздрави.

Автор: gerimo2   
Дата:   26-02-08 22:31

Като вземете да пишете за апарати за по 200-300 евро , че нямали приоритети на бленда , скорост и прочее, направо ставате смешни.Това са джобни апарати и не знам какви екстри искате от тях[smilie11] .Не че няма такива апарати, ама дъщеря ми баш я брига какви приоритети имал( или нямал) апарата.Имам и Ф30 и Ф40-единият на детето,другият го купих(ф30) за да видя " прехваленият" апарат.Матрицата на Ф30 е малко по-малка и с по-малко мегапиксели.Обаче и аз и детето се кефим и на Ф40,които прави добър клип и има много по-добър дисплей от Ф30.Фейса му е много ефективен и го броя за голям плюс.Ф31 фд има такъв детект.Дизайна и хендито на Ф40 са 2 класи нагоре спрямо Ф30(ако за някого това е от значение).Ф30 шуми по-малко(логично е )и прави около 500-600 снимки с едно зареждане.Ф40 е апарат да снимаш за кеф, без много да мислиш.Имат доста остри обективи и двата апарата.Никога не съм си и помислял да правя някаква сериозна фотография с тези апарати.За тази цел си има друг клас апарати и тези , които умеят да ги използват добре и имат талант(аз не съм от тях)го правят наистина. Абе с 2 думи-ако "усещаш" фотографията-купи си по-сериозен апарат.Ако си профан-каквото и да си купиш-то само не снима.Със здраве![beer]

Автор: neillmakoli   
Дата:   27-02-08 19:01

А какво ви е мнението за Pentax Optio L 40.
300 лв струва и е с доста добри показатели.
Благодаря на отзовалите се.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »