Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Кога ще сеоправим?
Автор: guciguci   
Дата:   30-01-08 23:26

[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Кога ще сеоправим?
Дата:   30-01-08 23:28

Замислих се днес,защо са тези зверски надценки на техниката в България. Просто се гаврят с нас. Колкото по-бедна е страната,повече гледат да те натварят. Тук се търси моментната печалба,ние сме една печалбарска,ориенталска държава и винаги ще си останем такава. Който може да се изнася докато е време,защото по-лошо ще став,по-добре няма да става.
Знам,че админитесигурно ще изтрият тази тема,но който я види,види.
Доскоро работих във фирма ,която внася определен вид електроника и там също се убедих в това.
Ще дам линк само за един определен фотоапарат. Единия линк е примерен за една страна,а другия е за България. Н нещата за всичко са такива,и за лаптопи и за обективи и за фотоапарати...

Дата:   30-01-08 23:32

http://www.amazon.co.uk/Canon-PowerShot-S5-Digital-Camera/dp/B000RGM0Q4/ref=sr_1_55?ie=UTF8&s=electronics&qid=1201727436&sr=1-55

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09035556

Едното е нещо като 324 лева или 540 без отстъпката,а другото сами го виждате 900 лева . Както и да го погледнеш надценката е над 100 % !!!

Другия линк нещо не става,по-дълъг е и не иска да го пусне

Публикацията е редактирана (30-01-08 23:35)

Автор: Amigo   
Дата:   30-01-08 23:37

парадоксите на Абсурдистан [cool] [smilie7]

Автор: boni   
Дата:   30-01-08 23:37

И от кога 409 английски лири са 540лв???[smilie18]

Автор: vladihg   
Дата:   30-01-08 23:40

Ми така е за съжаление, защото сме много малко народ и докато в тия държави печелят от количествто клиенти тука печелят от "малкото балами които са се излъгали да купят"[smile] ... иначе търговците ни ще умрат от глад[smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   30-01-08 23:40

Гуци, техниката в Европа (Франция, Белгия, Гърция) е още по-скъпа. Иди в Америка и живей техния живот - там е евтино.

Дата:   30-01-08 23:44

Аз пак го питам Гуци, да ме светне по какъв курс ги смята тея английските лири и как сметна, че 409 лири са 540лв [smilie18] Ако така ги е смятал и във фирмата, в която е работел до скоро...
Иначе от европейските страни, в БГ надценките са най-ниски.Нашите се натискаха навремето с 12-15% за фотоапарати, сега може би са отишли към 20%. В Европа не падат под 25-30% надценка.

Публикацията е редактирана (30-01-08 23:46)

Дата:   30-01-08 23:46

http://www.bhphotovideo.com/c/product/495623-REG/Canon_2077B001_Powershot_S5_IS_Digital.html

Добре,ето го в долари [smilie7]

Дата:   30-01-08 23:49

С $329.95 не можеш да си купиш този фотоапарат от този сайт.

Автор: vladihg   
Дата:   30-01-08 23:51

Или в евро...

Дата:   30-01-08 23:52

Или например ето това

http://www.amazon.com/Canon-TC-DC58B-Converter-Digital-Camera/dp/B0009NEUOA/ref=cm_ciu_pdpimg_prodin...

http://www.digicam.bg/accessoriesproduct-Tele-converter_TC-DC58B.html

Едното е към 130 лева, другото 240.
Що така,бе хора,толкова ли сме богати.
Сега някой ще се намери да каже "Като не ти харесва,не купувай" ,еми да,ама ми трябва,докога ще се лишаваме от неща,които хората по света ги имат за аксесоари,а на мен ще ми излезе половин заплата

Дата:   30-01-08 23:52

Що ми го показваш в долари, какво общо имаме с пазара в щатите. Я се върни пак на линка си с европейската цена. Нещо не си в час. Официалните вносители в БГ купуват от Европейските представителства. Цените им се диктуват от там. Въобще не си мисли, че зависи от БГ вносителя цената.
Ако трябва да се сърдим на някого, това е на политиката на производителя, който продава на различни цени за различните региони в света. Ако продава един апарат за САЩ на 300$ за Европа го продава на 300 ЕВРО.
Нашенци работят в момента с около 15-20% надценка(пак казвам надценка, а не печалба, защото печалбата се смята като се махнат разходите за магазини, персонал, транспорт и т.н.)

Дата:   30-01-08 23:58

абе парадокса е, че в Европа средната заплата е да кажем 2000 евро и апаратът струва 300 евро, а у нас е 300 лв. и пак струва 300 евро.[cool] [smilie7]

Дата:   31-01-08 00:01

Кое му е парадокса, да не бид а се произвежда в БГ тоя апарат. Или производителя да му дреме колко ти е заплатата в БГ. Да не ти говоря, че въобще не си в час какво става с бройките в склада, когато падне цената на международния пазар. Да не си мислиш, че някой им поема разликата а[smilie18] Горят си като пичове. От едно печелят 20% от друго може и да са на 0 , а може и да са на загуба.
Години наред съм се занимавал с ценообразуване на дигитални апарати и преговори за цени(от 3 години не се занимавам). Преди около 5 години аз лично направих първите сделки със Самсунг за БГ и свалих цените до невиждани за тогава равнища.
Бил съм свидетел как бизнеса с видеокамери едва избива 3% обща печалба за годината заради сривовете на цените.
Знаеш ли как се преговаря за цени ? Искаш ниски цени, но онея искат големи количества. Ако се набуташ обаче с количества, след 1 месец цените падат още и всичко отива на кино, а ти в БГ тея количества не можеш да ги продадеш, защото няма пазар. А на онея знаеш ли колко им пука за БГ, като само в Русия лашкат стотици хиляди бройки.
Знаеш ли как се прехвърлят телефони за 1$ печалба? Знаеш ли как се договарят количества за да се постигне цена и после се търси начин да се реекспортират на руския пазар?
Абе много разбирачи се навъдиха, но аз ще ви кажа, че бизнеса с електроника носи големи рискове и тея приказки за 100% печалба си ги избийте от главите. Надценката на определени продукти може да е 20%, но ако се изкарат 10% чиста печалба накрая , трябва да се вика УРА.

Публикацията е редактирана (31-01-08 00:05)

Дата:   31-01-08 00:02

Проблемът е в заплатата и не е парадокс - производителността на труда ни е много ниска.

Дата:   31-01-08 00:06

Абе Бони, това е ясно, лошото е в БГ заплатите и доходите (с известни изключения)[cool] са ниски в сравнение с Европа и САЩ - това е [cool]

Автор: canonio   
Дата:   31-01-08 00:07

Пък и всеки има право да си купи от щатите, да си плати транспорт и данъци и да е щастлив. Номерът е, човек да има избор в живота[smilie5]

Дата:   31-01-08 00:10

Добре,де не се ядосвайте. Не се правя на разбирач,просто споделям. Ако "boni" е работил за Техномаркет,а аз случайно дадох линк на Техномаркет,не съм искал никого да засегна.
Исках просто да споделя,че скоро няма да се оправим.

Дата:   31-01-08 00:13

Абе пич, аз не се засягам, защото си дал линк към Техномаркет. Да, работил съм доста години в офиса на КК и се занимавах с вноса на бяла техника и по-късно на цифрови апарати. Казвам как стоят нещата, защото през мене е минавал целия внос на тези продукти, договарял съм всички цени с производителите, правил съм и цените за Техномаркет. От както напуснах преди 3 години, спя спокойно[smilie18]

Автор: trace74   
Дата:   31-01-08 00:17

Цена на CANON PowerShot S5 IS

в Швейцария (около 605лв):
http://www.toppreise.ch/prod_114375.html

и тук (799лв.):
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&base=1&product=2096&show=additional#slides-pane-0

Дата:   31-01-08 00:19

Хубаво е да ги знаете тези неща, защото си мислите едно, а нещата са доста по-различни на практика. Другия проблем е, че стари продукти гледам се за***бават на стари цени по магазините и никой не ги актуализира, защото сигурно го е страх да поеме отговорност, че трябва да се продадат на загуба и го е страх да пита шефа, да не му се скарат, че не са продадени[smilie18]
Едно време чистех старите модели със замах:) Сигурно още ме споминат с добро някои от продавачите в ТМ, които са си купували на 1/2 цена:) Стария модел трябва да се чисти бързо, дори и на загуба, защото колкото стои, повече загуба носи като лош имидж на магазина и като заема място.

Публикацията е редактирана (31-01-08 00:21)

Автор: Стоев   
Дата:   31-01-08 00:22

(офтопик)
Бонев, усещаш ли как времето лети? И как ти поисках да ми пратиш ръководство за ФЗ10 на български, дето не го давахте в комплекта с апарата[ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer]

Дата:   31-01-08 00:22

Да,има вярно и в това. Айде стига за тази вечер. Спете спокойно,пък може и да се оправим.

Автор: Стоев   
Дата:   31-01-08 00:24

Долу Никон[smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »