Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Глухарче, KatzEye/Haoda focusing screen или и двете?
Автор: Grandpa   
Дата:   30-01-08 18:48

Много народ тук из форума мина през глухарчета. Вече има и различни глухарчета...

А някой да е ползвал освен глухарче и focusing screen от KatzEye или Haoda?
Преки впечатления?

Отговори на това съобщение
 Re: Глухарче, KatzEye/Haoda focusing screen или и двете?
Автор: dau   
Дата:   30-01-08 18:54

а тяло ще кажеш ли? [smilie10]

Дата:   30-01-08 19:11

dau написа:

> а тяло ще кажеш ли? [smilie10]

Какво точно е тялото няма принципно значение

Автор: Нели   
Дата:   30-01-08 19:32

400д ли?
има значение, защото на някои модели точките са на стъклото

Автор: asahi   
Дата:   30-01-08 19:39

Глухарчето си заслужава за наистина уникален М42 обектив като Хелиос 40-2 85/1.5 или нещо подобно. В повечето случаи Канон имат адекватен аутофокусен обектив.

Дата:   30-01-08 20:06

Не е точно така.
Имаш стари обективи, които харесваш - искаш да ги ползваш - не искаш тепърва да купуваш канонските им еквиваленти.

Както и да е - въпроса не е стари обективи с/у нови, а полезността/прецизността на глухарчето и на модифициран екран.

Автор: luchoh   
Дата:   31-01-08 01:03

Използвам изключително ръчни обективи, микропризмен focusing screen и адаптери с глухарче на 5D. Честно казано, отдавна не се доверявам на потвърждението на фокуса от тялото. Не знам каква е причината - може да е само моето тяло (да се налага калибрация), но микропризмения екран ми дава доста по-голяма прецизност. Освен това, при ръчно фокусиране с потвърждаване обикновено се подминава позицията на най-добър фокус, поради инертността на ръката.

Модифициран екран (без да съм опитвал) предполагам, че би бил полезен при телата с по-малки и тъмни визьори. Конкретните екрани, за които питаш би следвало да не се отразяват на меренето - поне по форумите твърдят така...

Успех!

Автор: Akeyzerr   
Дата:   31-01-08 01:10

Имам преходник на Слав с глухарче от новите и до преди нчколко месеца и "оригинално" Bower(черното) без платка. По мои наблюдения при стария ми 350D с глухарчето, освен, че си е по-удобно за фокусиране, имаше и разлики в меренето(т.е. по добре мереше с глухара).
Имах мераци да слагам екран на Haoda на 30D-то, но много хора ме разубедиха - да не си развалям хубавото апаратче.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »