Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Опалааа, екстра от Олимпус
Автор: d256h   
Дата:   29-01-08 21:22

Аз поне останах приятно изненадан от туй:
..
.

Retro lens focus in new Olympus firmware
и още:

http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/download/manual/esystem/data_e3_1.1_e510_1.3_ENU...

Отговори на това съобщение
 Re: Опалааа, екстра от Олимпус
Автор: zaiko   
Дата:   29-01-08 21:51

[smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   29-01-08 22:05

Браво!!! Така май могат с олимпус 4/3 да се ползват лесно кажи речи всички стари стъкла. [beer]

Олимпус има по малко разстояние до сензора т.е. фокус на безкрай със всички стъкла със изцяло механичен адаптер.

Ха дано и Сони пуснат такова софтуерче.

Дата:   29-01-08 22:10

Мдааа, сега ше вземат да скочат цените на Зуйковците от ОМ серията, лоша работа!
[smilie5]

Автор: gbdesign   
Дата:   29-01-08 23:47

След ъпдейта на Е510 си поиграх с един Хелиос...стабилизацията действа перфектно!!!

Автор: pstoev   
Дата:   30-01-08 00:16

опа нещо не мога да проумея каква е връзката между обектива на 510 и стабилизацията на матрицата...матрицата е свързана с жироскоп който отчита промяна на наклона и се "нивелира"това се слу4ва в тялото...тъй 4е и мърку4 да му туриш кат си пуснал стабилизацията тя тря си работи независимо от обектива.освен ако хитреците от олимпус не са го измислили така 4е жироскопа да функционира само ако усети електронна връзка с обектива,,,,така ли е

Дата:   30-01-08 00:22

Явно има някаква връзка с фокусното разстояние на обектива...

Автор: BotsRevenge   
Дата:   30-01-08 00:25

Ми не. Ако имаш обектив със зрителен ъгъл 100 градуса и от шаването ти образът се измества с 3 градуса, матрицата ще трябва да мръдне малко, за да компенсира разликата. Ако обаче имаш обектив с 10 градуса зрителен ъгъл и пак изместванията ти са 3 градуса, матрицата ще трябва яко да се разходи, за да компенсира изместването.

Автор: hotsnail   
Дата:   30-01-08 00:26

пстоев да беше толкоз просто как го написа щеха още преди години филма да стабилизират [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Трябва да се отчете и фокусното разстояние на обектива, за да може да се светне апаратчето къде е новата проекция на образа. Замисли се че има и ъглови отклонения някакви.

Така е при всички системи със стабилизирана матрица. Пентакс първи добавиха ръчно задаване на фокалната дължина още в к100д.

Нормално АФ обективите тая информация я пращат на тялото и тялото знае какво да прави. Като сложиш механично стъкло, трябва някой на ръка да я въведе. Има преходници за Сони (май и олимпус) дето се правят на АФ обектив. Ама по-добре това да го има в софта на тялото

Дата:   30-01-08 12:55

Ух, ух, ух, на батко сладката стабилизацийка !

Автор: pstoev   
Дата:   30-01-08 14:02

аааа ясно...разбрах :)

Автор: uglyipl   
Дата:   30-01-08 14:19

Сега остава да сложат и потвърждение на фокуса, както е при Панасоник и ще ги обичам вовеки:)[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-01-08 14:36

Потвърждаването на фокуса си работи[ezik]

Дата:   30-01-08 14:58

Убеден ли си в това?
Щото по форумите никъде не пише да работи, а докато не се прибера, няма как да пробвам сам.
Ще обясниш ли как става номера с потвърждението на фокуса?[smilie11]
Благодаря!

Дата:   30-01-08 15:04

След като съм включил опцията да не ми позволява снимка без потвърден фокус, а си снимам без проблем, значи работи....иначе не съм гледал самият индикатор, защото съм правил само макро снимки и не е най удачно докато гониш фокуса да зяпаш по индикатори[beer]

Дата:   30-01-08 15:20

Честно казано, нещо не те разбрах...
От къде го настройваш това...да не ти позволява снимка без да е потвърден фокуса?!?
Ако става въпрос за "приоритет на освобождаване на спусъка" не виждам как това е равносилно на потвърждение на фокуса...
Не се заяждам, но не го проумявам.
"Приоритета за освобождаване S" и "Приоритета за освобождаване C"...е за да ти е активен спусъка докато още работи автофокуса..съответно за еднократен или за следящ фокус
Или може би аз не разбирам за какво говориш?
Ако приоритета за озвобождаване е изкл. просто спусъка няма да е активен преди автофокуса да си е свършил работата...

Дата:   30-01-08 15:27

uglyipl, г'лей сега..
Минаваш в ръчен режим. Сложил си примерно, обърнат Хелиос обектив отпред. Местиш цялата камера, без да въртиш ринга за фокусиране (щото е по лесно за макро). Като се местиш напред, назад, ще видиш, че светва индикатора за фокуса. Щом светне, значи е 'на фокус'. Изписукване няма да чуеш, защото то е свързано с заключването на фокуса, което не е същото, нали...

Дата:   30-01-08 15:43

Прозвуча ми по ясно:)
Сега остава да ми кажеш какво ще рече обърнат "Хелиос", не ми се смей...все пак съм начинаещ...и повече няма да досаждам...

П.С.
Знам какво е Хелиос, не знам какво е "обърнат"

Публикацията е редактирана (30-01-08 15:44)

Дата:   30-01-08 16:01

Аааа не! Намери си подходяща кака от Форума, излизай с нея на пленери, да те учи каквото успее...
Вече ме е страх да си подам пръсчето, за да не ми отхапят цялата ръка..
[smilie10]

Дата:   30-01-08 16:29

Със свещ ли да я търся или с фенерче:)?!?[smilie25]
Няма да се разсърдя...ако някоя "кака" ме учи...ама и те като теб...нямат излишни ръце за отхапване:)
Добре де, няма да досаждам...щом нямаш сили и нерви...[beer]

Дата:   30-01-08 16:32

uglyipl, купи си АФ обектив и не се занимавай с глупости[smilie5]

Дата:   30-01-08 16:36

Е точно за макро АФ голяма полза дали ще има, ама ....събирай мнения..
Иначе от АФ Зуйко...по-хубаво НЕМА !

Дата:   30-01-08 16:42

Щом толкова държиш на макрото да ти офертирам един Хелиос, макро-пръстени и преходник 4/3-М42

http://pernik.org/PC190157.JPG

Дата:   30-01-08 16:53

Ако имах 1000 излишни лева...нямаше да се занимавам с глупости и направо щях да се обзаведа с един Зуйко 50/2 ама ги нямам:(
Или поне една сигмичка 35/1.4 ама и тя е над 700 ...та 50-70 лева за някой обективче на М42 примерно..изглежда доста по приемливо.
Особено при положение, че не си вадя парите с това, а само ги харча за него (хобито ми)[beer]

Дата:   30-01-08 16:56

Е хубаво де...аз ти правя оферта за Хелиос 58/2 с ръчна бленда, преходник към олимпус и макро-пръстени. Всичкото за 100 кинта[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »