Автор: itilien
Дата: 30-01-08 12:18
зайко, за да стане тая работа първо трябва да свалиш фърмуера от контролера на даденото устройство. Това в почти всички случаи е или невъзможно, или много трудно постижимо, защото те са защитени срещу прочитане. Всички процесори имат едни неща, дето се наричат fuses - налееш ли го с пусната опция против четене, единственото което можеш после да правиш с него е да го изтриеш. Може и да има хакерски методи за прочитане на защитени контролери, но не съм достатъчно запознат до колко може и какви са те.
Така - дори и да приемем че си свалил фърмуера, той ще представлява един байнари файл - демек никакъв сорс няма там. Може би е възможно да го обърнеш в асемблер, ако знаеш всичко за контролера.
Да, но ти имаш ли си представа колко може да е голям сорса в нормален вид ?
Аз работя по един сравнително малък проект, който се събира на контролер с флаш 96к. Това в нормалния му С вид е бая огромно. Не съм гледал колко реда има, но са 50-60 модула поне. А на един фотоапарат съм сигурен че е още по-голям сорса.
И функциите няма как ей така да си ги отключваш :) Щото те просто не са сложени там най-вероятно.
Мога почти да ти гарантирам, че в българия няма кой да се занимае да пробва такова нещо :)
|
|