Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon EOS 1D MkII N
Автор: tantris   
Дата:   28-01-08 23:39

Заслужава ли си апаратът? Има ли някакви сериозни недостатъци? Как е качеството на картинката? Фокусът? Благодаря за всякакви информации, както и споделяне на опит. Има една изгодна оферта и ...

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EOS 1D MkII N
Автор: zariio   
Дата:   28-01-08 23:42

Бе грабвай го бе кво питаш[smilie7]
После да показваш снимки с него ей[smilie5]

Автор: dau   
Дата:   28-01-08 23:42

само цената му е недостатък, ако можеш не се замисляй изобщо [smilie24]

Автор: varneneca   
Дата:   29-01-08 00:02

Майбах карал ли си!

Автор: djart   
Дата:   29-01-08 00:07

Майбаха не плува ли по дунава ? [smilie18]

Дата:   29-01-08 00:13

Хммм, ако продавачът приеме замяна срещу 40Д + доплащане...

Автор: BotsRevenge   
Дата:   29-01-08 00:24

[smilie10]

Автор: BLADO   
Дата:   29-01-08 00:59

Скапана машина - тежка, не може да и се маха вертикалния грип, само с 45 АФ-точки, само с 2,5 цола заден дисплей, турили му още два малки за компенсация, шуми на 1600 ИСО, ни пълен формат, ни яка кропка, а някакво си 1,3, няма прахочистачки, лайф-вюта и тем подобни екстри, на всичкото отгоре е и скъпа...въобще не си заслужава!

Няма сериозни недостатъци! Ти какво очакваш от до преди няколко месеца най-добрия ДСЛР в света?

. Кофти се преглежда задният дисплей при директно слънце.

. В началото ще ти трябва малко време и тренинг, докато свикнеш с боравенето с апарата. Особено, ако идваш от 10-40Д. После обаче може дори и да ти хареса. Никонските профи машини са като цяло по-ергономични.

. Има още какво да се желае по отношение на динамиката. Това важи за почти всички ДСЛР-и (Фуджитата се справят най-добре).

. Ако не обичаш тежки и масивни фотоапрати, няма да ти се понрави...

. ЕФ-С обективи, ако имаш - към базара, щото не бачка с тях. Ще трябва да инвестираш в скъпи за "пълен" формат.

. Работи с NiMH-батерии. Имат по-кратък живот, тежат повече, държат по-малко и трябва да се изтощтят докрай преди да се презаредят. Оригинална батерия е бая пари. Зарядното е голямо/обемисто.

За други недостатъци сам може да се досетиш или проучиш. Близко е например до акъла, че не е подходящ, ако искаш да си незабелязан и т.н.

Дата:   29-01-08 01:33

BLADO, благодаря за експзето. Добре, че ме подсети да погледна дали са оригинални батериите. Направи ми и впечатление , че има буфер само от 20 РОУ файла. При скорост от 8.5 к/с буферът би трябвало да се запълни за около 2.5 сек! Апропо, в БГ на какви цени се продава на старо?

Автор: ivan.draganov   
Дата:   29-01-08 01:36

Виждал съм копирани снимки на хартия с този апарат,[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: portradamus   
Дата:   29-01-08 01:44

Машината е супер. Досега съм пълнил буфера само два пъти, а иначе снимам спортни събития (буферът държи 17 РОУ+Голям Джипег, не 20). Фокусът е мигновенен. Батерията (оригиналната) държи за поне 8-10 гига снимки на 1600 исо. Аз крача с две, едната в елека за резерва, другата на апарата. Като почне да мига индикатора сменям батериите и слагам изтощената да се зареди като се прибера. Заряда е час и половина при изтощена батерия. Има и кондициониращ режим който първо изтощава и след това зарежда. Отнема около 8 часа за напълно заредена батерия.

Момчетата от АП обикновено носят Марк 2N щото Марк 3 още много скъп. Миналата събота си говорихме с един, вика че май скоро няма да им ги сменят.

Автор: praetorian   
Дата:   29-01-08 02:19

Автор: BLADO
Дата: 29-01-08 00:59

Няма сериозни недостатъци! Ти какво очакваш от до преди няколко месеца най-добрия ДСЛР в света?

[smilie8]

Аз що се мислех, че 1Ds Mark II е по-добрия, ама може и да съм се объркал [smilie18]
Репортерска камера, но за големи печати издиша с 8Мегапиксела, на високо ИСО шуми доста, тежък и с кошмарно управление на менютата. Ти си знаеш за какво ще я ползваш, ако става дума за репортажи - ОК, но за студийна работа или пейзажи 1Ds Mark II го издухва отвсякъде - като динамика, като размер на снимките за печат в последствие, като шум.
Голямото зарядно не е минус, защото може да зарежда 2 батерий едновременно.
Батерийте са тежки и скъпи - NiMH. Палните цикли са задължителни, ето защо ти трябват поне 2.
Да разбереш какво си снимал на дисплея и дали е на фокус е абсолютно невъзможно, много слаб дисплей в сравнение с новите на 5Д, 40Д и т.н
Кропка за разлика от 1Ds Mark II.
Ако ще го ползваш за спорт или репортаж [smilie24] Но иначе не виждам смисъл да заменяш 40Д си за него.

Автор: marto   
Дата:   29-01-08 08:11

Автор: praetorian
Дата: 29-01-08 02:19

Аз що се мислех, че 1Ds Mark II е по-добрия, ама може и да съм се объркал - не си се объркал [smilie24]

за големи печати издиша с 8Мегапиксела - аз мисля, че са достатъчно

на високо ИСО шуми доста - до 800 се държи много добре

тежък и с кошмарно управление на менютата - напълно съгласен [smilie24]

за студийна работа или пейзажи 1Ds Mark II го издухва отвсякъде - тоже съгласен

Да разбереш какво си снимал на дисплея и дали е на фокус е абсолютно невъзможно - въпрос на навик, аз се справям много добре [smilie3]

Кропка за разлика от 1Ds Mark II - така е, но понякога това си е предимство (използва се само най-качествената част на обектива, т.е. мазните ъгли почти липсват), но ДА, остава си кропка

не виждам смисъл да заменяш 40Д си за него- съвсем различни камери са, ако има възможност нека го смени (ако финансите на са проблем де)

[beer]

Дата:   29-01-08 11:12

За 2200 евро става въпрос. Добра цена ли е?

Автор: Георги   
Дата:   29-01-08 11:16

5д отесня ли ти вече [smilie11] [smilie5]

Автор: dau   
Дата:   29-01-08 11:19

ами от ибей има и по-тънко...

Дата:   29-01-08 11:19

5Д бави за пилета. Но ми остава любим. Сигурен съм, че дава по-добра картинка от марк-а

Автор: marto   
Дата:   29-01-08 11:22

Автор: tantris
Дата: 29-01-08 11:19

Сигурен съм, че дава по-добра картинка от марк-а

Аз пък не съм сигурен [smilie3]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   29-01-08 11:27

тантрис като ти гледам снимките и 350Д ди е достатъчен... ама щом имаш грешни пари за харчене....ти си знаеш
Като видя такива техноонанисти и ми става смешно..по добре по жени ги дай или за патувания тия пари..........

Публикацията е редактирана (29-01-08 11:33)

Дата:   29-01-08 11:35

то ще кажеш че в чуждите профили пък оправдава собствеността на 1д мк2 [smilie18]

Дата:   29-01-08 11:41

P_A_D_D_G , оди се гръмни. [smilie7]

Автор: juliyan   
Дата:   29-01-08 11:43

[smilie18]

Автор: carl_cox   
Дата:   29-01-08 11:43

гледам, че в KEH.COM има 1D MARK II в отлично състояние за 2,029.00$

разликата с варианта с "N" в заглавието, голяма ли е? [smilie11]

Дата:   29-01-08 11:55

мда, падат цените. Офертата не е много изгодна, изглежда...

Дата:   29-01-08 11:59

само никон [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »