Автор: newager
Дата: 26-01-08 17:46
Здравейте,
сигурно това е поредната тема, в която някой търси съвет за избор на апарат. Вече съм чел, че Canon и Nikon имат доста върли фенове, които спорят непрекъснато коя марка е по-добра. :)
Нека ви се представя първо.
Имам опит с обикновен лентов апарат за 20 лв., след което от година и половина използвам един цифров Canon Powershot не знам си какъв номер от поредицата... доста sample апарат.
Любител съм. Ще използвам апарата повече за природа, за навън. Също и за нощни снимки, светлини. За второто предполагам ще ми трябва добра светкавица.
Та избирам между canon и nikon. Разглеждал съм canon 30d, 40d, d350, d400 и се чудя кой от тях да избера. Знам, че последния е 40d, но ви питам вас кой, тъй като нямам голям опит с такава техника и не знам кой ще е най-правилно да избера. Също така ми препоръчаха nikon D40x.
Какво бихте ме посъветвали? Какъв фотоапарат и съответно обектив да избера за природни снимки?
Искам да е добър апарата, да го развия полека-лека с обективи.
Бюджет до 2000 лв. за апарата.
Да, и последно след това дълго обяснение, какъв курс за начинаещи фотографи бихте ми препоръчали? Този http://studio.photo-forum.net/, на братя Трейман или някой друг?
Ще съм ви благодарен за отговорите.
|
|