Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Почиставне на сапунер
Автор: fisk   
Дата:   22-01-08 13:30

Появиьа се няколко по-едри прашинки зад вариото на FZ5, също и пред lcd диплея. Как бих могъл да се отърва от тях? Мислед да засмуча с прахосмукачката през извадения обектив, но нещо ме спира [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Почиставне на сапунер
Дата:   23-01-08 16:14

Някой със идея?! [smile]

Автор: stoychev   
Дата:   23-01-08 20:31

Не знаех, че обективът на LZ5 може да се вади. С духалка няма ли да стане по-добре?

Дата:   23-01-08 21:18

под изваден имах предвид теле-стартирана камерата, а това "духалка" предизвиква всякакви асоциации в мен, ама не и приложими с фотокамера [smilie5]

Автор: pepsy   
Дата:   23-01-08 21:46

И аз имам подобен проблем но с canon powershot sx 100 ,как да го чистя?

Автор: xborox   
Дата:   23-01-08 22:31

fisk, единственият разумен вариант е да се разглобиш апарата, но не ти го препоръчвам. Свалял съм задния панел на FZ5, за да си изчистя дисплея и нямах проблем, но да разглобя оптиката не бих се захванал. Тези прашинки няма да окажат чак толкова съществено влияние върху снимката, за да ти се налага подобна операция. Не вярвам нито да са много, нито да са големи (специално за обектива, дисплеят е по-лошо защтитен).

Дата:   23-01-08 22:37

xborox, благодаря, вярно е, че прашинките (2) зад стъклото не пречат по никакъв начин, просто ме притесняват, което е нормално, и се запитах, при по-сериозно замърсяване, дали в някой секретен отдел някъде в Софията, случайно не обработват подобни камери. Определено съм далеч от мисълта да му бъркам по карантията [smile]

Автор: Стоев   
Дата:   23-01-08 22:41

Zentex

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »