Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic FZ8 или...?
Автор: ngrozdanov   
Дата:   21-01-08 16:32

Събрал съм около 600лв и смятам да си купя апарат, та засега съм се ориентирал към FZ8, та според вас за такива пари има ли нещо по разумно, щото знам че все пак му е малка матрицата и т.н, но не знам ква е алтернативата...
Бихте ли препоръчали нещо?

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ8 или апарат?
Автор: didesignbg   
Дата:   21-01-08 16:33

[smilie3]

Re: Panasonic FZ8 или...?
Автор: tomcat4o   
Дата:   21-01-08 17:06

Виж Canon S3, от един и същ клас са. Мисля, че канона е по-добър, но това си е мое мнение. Прави мн. добър клип и може да се ползва като камера. Имам S5 и съм мн. доволен. Но все пак избора си е твой. ;)

Дата:   21-01-08 17:15

хм, да ама панасоника е с ли-он батерия, не че нещо ама е доста по лек, пък и raw режим си е ... офертно

Автор: snoopoff   
Дата:   21-01-08 18:01

Панасоника [smilie24]

Автор: apollo   
Дата:   21-01-08 18:10

За 600лв. един Пентакс ист ДЛ и китовия 18-55 от базара че ще ти останат и за един преходник към М42/ако имаш и стари механични такива си готов за творческо начало/[smilie24]

Автор: The_Melon   
Дата:   21-01-08 20:49

Зависи колко опит имаш, какво искаш да снимаш, колко кила екипировка искаш да мъкнеш и колко пари си готов да инвестираш.

Фз8 е добра алтернатива за начало. Да разбереш какво е апарат, да видиш какво правят отделните настройки и най-вече дали наистина те рдва фотографията. Качеството му е много добро за размерите и цената. Pentax, който ти предлагат ще даде много по-добро качество на снимките, за сметка на по-голям обем, по-голямо тегло и допълнителни инвестиции за обективи, ако искаш да покриеш диапазона на ФЗ8. Ти трябва да избереш. Аз например съм активно по-планините и въпреки че осъзнавам всички предимства на ДСЛР, снимам с по-стрия модел Панасоник ФЗ3, защото е компактен, лек и относително лесен за пренасяне което е важно за мен когато съм в планината.

Дата:   21-01-08 21:51

хах е тва е съвпадение... и аз се радвам да снимам из планините, ама обикновено го комбинирам с катерене/каране и за тва не мога да се позволя да нося толкова екипировка и май съм към фз8.
Иначе снимам от 2години някъде и се мъча с един Lumix FX01, който колкото и да е добре без ръчни настройки не ме устройва. Иска ми се да се занимавам с фотография повече но няма време/пари > компромиси.
На панасоника могат да му се слагат филтри и лещи, така че ми се струва добре - днес го гледах във фотопавилиона и май ще е той.

Дата:   22-01-08 18:54

Пък и RAW си е предимство

Автор: The_Melon   
Дата:   23-01-08 10:28

Ако си активно по-високото те съветвам да вземеш ФЗ18. Според мен си струва 100 лв. отгоре. С новият обектив и всички радостни екстри които са му добавили.

Автор: e.yonkov   
Дата:   23-01-08 12:26

Тука май сме много почитателите на планините (аз и на планинското колоездене) обаче, както са казвали много хора, сериозното ходене/каране и сериозната фотография са несъвместими неща. Така че човек трябва да избира - дали иска да има нещо с, което да прави хубави снимки или нещо, което е удобно за носене.
Преди няма три месеца, когато си избирах фотоапарат не бях много наясно с тези неща. Търсих нещо компактно със сравнително голям зум. Посъветваха ме да си взема FZ 8, който се стори добър компромис - всички ръчни настройки, най-малкия и лек в класа си, има RAW формат и режим auto bracket (последното защото бях гледал HDR снимки и ми хареса идеята да мога да ги правя без статив).
Както се оказа в последствие обаче, на никаква настройка в режим приоритет на апретура примерно не мога да направя толкова добра пейзажна снимка, както ако я правя в режим scene. Специалистите вероятно ще ме посъветват да снимам в RAW и да обработвам след това, обаче за това се иска време и опит.
Ама те са го казали хората - турбосапунерките са за запалени любители, които са готови да отделят време да научат нещо и да се занимават с обработки. За хора, които просто си щракат за спомен май нямат особен смисъл - не правят по-хубави снимки от обикновените сапунерки.

Най-лошото е, че аз много се зарибих по фотографията и от месец насам си мисля какъв SLR да си взема ама то ще се случи евентуално по-нататък.

Автор: deychev   
Дата:   23-01-08 13:11

ИЗВИНЯВАЙ e.yonkov НО НА ТЕБ ХАРСВА ЛИ ТИ ФЗ 8 ИЛИ НЕ?

Автор: E.Yonkov   
Дата:   23-01-08 13:46

[smile] Да, харесва ми, а и както казват хора с опит - добро качество за цената си. S3 и FZ18 сигурно са по-добри, но и по-скъпи.

Автор: nickcave   
Дата:   26-03-08 15:26

Автор: e.yonkov
Дата: 23-01-08 12:26
"има RAW формат и режим auto bracket..."
подарих FZ8-ца на дъщеря си и въпросът ми е дали след ъпдейт на фърмуера ще може да се снима в RAW формат при режим auto bracket ?
В момента при режим AEB може да се снима само в JPEG [smilie11]

Автор: papy33   
Дата:   26-03-08 15:42

Ако успееш да събереш още малко за FZ18 ще е по-добре заради възможността да се възползваш от по-големият диопазон от фокусни разстояния 28-504.
За снимане на пейзажи това понякога се оказва доста важно, особено 28мм. [smilie24] [shtrak]

Автор: xborox   
Дата:   26-03-08 16:11

Наистина за планина FZ18 е отлично решение. Понякога ме е яд защо продадох стария FZ5, тъй като по-големият брат FZ50, с който снимам в момента, си тежи. Близо кило апарата, а като сложиш и филтрите и една резервна батерия... А това за планината си е много [smilie11] Но e.yonkov го е казал. Много трудно може да комбинираш здравото ходене и катерене със снимане. И двете страдат [smilie8]

Автор: nickcave   
Дата:   26-03-08 16:29

Значи купил съм го вече, проблемът е че при режим auto bracket не може да прави снимки в RAW формат...

Автор: xborox   
Дата:   26-03-08 17:10

Е няма начин. Доста голям буфер ще трябва, като се има предвид тежкит RAW на Panasonic. Но това не е толкова голям проблем. Статив или достатъчно стабилна опора, ръчна корекция на експозицията и си готов. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »