Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Slide Show
Автор: graphic   
Дата:   21-01-08 13:37

Дойде време и аз да се изложа...
http://shtrih.bg/gallery/Enhancing_Images.exe

http://shtrih.bg/gallery/Rodopi_2007.exe

Най-накрая доживях да се чудя относно избора на ДСЛР. Та горните два линка са да илюстрирам (донякъде) какво снимам предимно. От време на време ми се налага да правя и предметна фотография. Бюджета засега е силно ограничен. Насочил съм се към Пентакс К10Д (чакам да падне още цената след РМА) +18-55 (+ евентуално и 50-200). Имам доста добри впечатления и от Канон 30Д (снимал съм 200-300кадъра с такъв).
Тъй като знам какво ще ме питат повечето - обективите - не мисля че ще купя повече от 3 (дори и за в бъдеще)18-55; 50-200 и един 50мм ще ми вършат работа мисля. Евентуално след време бих заменил 18-55 за 16-45mm f/4.0, но това засега е в сферата на мечтите...
Ако някой има предложение за нещо от този клас ДСЛР+ поне един (широк)читав обектив в рамиките на 2000лв - моля да сподели мнение.
[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Slide Show
Автор: magnifico   
Дата:   21-01-08 14:24

Доста хубаво си се изложил [smilie6] Харесват ми снимките [smilie24]
За дилемета с апаратите не мога да помогна [smilie11]

Дата:   21-01-08 14:48

Тъй, тъй... добре че има време :) Таман да мине PMA

Автор: BotsRevenge   
Дата:   21-01-08 15:10

Браво. Добра работа вършиш с фотошопа.

Относно апаратите много приказки могат да се изприказват. Добре е обаче да не се забравя, че от тези 2000лв е добре да отделиш поне 200-300 за читав статив. Определено ще ти трябва за целите ти.

Дата:   21-01-08 15:26

Статива не съм го забравил, макар че за момента имам приемлив такъв (куче марка) - доста е стабилен. Сигурен съм, че ще изскочат доста непредвидени (като разход) неща в последствие...
Но както някой вече беше писал "Човек и добре да живее накрая си взима ДСЛР".. и те тогава се почва [smilie25]

Публикацията е редактирана (22-01-08 00:15)

Автор: djart   
Дата:   21-01-08 20:24

Онази снимка със светлиния лъч при рекичката е супер, браво[shtrak]

Автор: pandishpan   
Дата:   21-01-08 21:42

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   22-01-08 14:13

PENTAX K20D идва. Пускайте 10-ките в базара [smilie5]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   23-01-08 01:56

graphic, аз си пиша редовно на всеки направил диапорама/слайд шоу.
Ти си усетил момента на кинематографичността на посланието на този жанр и си направил раздвижвания на кадрите в тази посока, но и при теб се забелязва "детската " болест да се включват вертикални кадри и липса на ритъм с музиката на преливанията. Малките снимки от слайда "Enhancing_Images" не са подходящи- огромен черен екран/рамка и малко изображение. В "Родопи-2007" си се справил по- добре (движение на камерата ) , но си остава проблема с вертикалните кадри.
Отделно от казаното до тук трябва да се знае, че диаслайда е повествование,разказ,кино...и трябва да има смисловни :начало , развитие на действието и край, а не безразборно нахвърляни кадри от едно място.
Ето едно място за най-обикновенни слайдове на сватбарска тематика , но направени с финес и майсторство.
http://www.fotokniga.of.by/

Публикацията е редактирана (23-01-08 03:19)

Дата:   23-01-08 12:13

GOSPODIN [smilie24] благодаря за полезния коментар!

За "Enhancing_Images" се усетих малко късно, че не съм настроил правилно параметрите на шоуто. При разглеждане на монитор с различна резолюцията от на моя монитор (1280-1024) се получава едно допълнително свиване. Разбрах го на домашния компютър, който си работи на 1024-768.
Сега ще обърна внимание на слайдовете от линка, който си дал. [smilie3]
[beer]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   23-01-08 22:52

graphic, [smilie24] радваш ме, че си разбрал положителната ми критика. За съжаление почти няма литература за художественото и артистично представяне на слайд шоу. Много форумци правят опити в тая насока, но даже и изключителните самостоятелни кадри в подобни начинания не могат да замажат пълното незнанние как и защо се прави подобно слайдшоу. Аз имам основата на тези познания и се опивам да ви я предам без излишни отклонения. Пиша в телеграфен стил защото не мога да правя дълги лирични отклонения. Много ще се радвам, ако повече форумци се задълбочат в изработването на качествени и идейни диапорами . [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   24-01-08 10:45

[beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »