Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Отново избор между Nikon D80 и Canon 30D
Автор: zazaza   
Дата:   21-01-08 01:38

Здравейте,
изправен съм пред трудния избор за закупуване на DSLR за непрофесионални цели (в смисъл че не си изкарвам хляба с фотография), като разбира се имам ограничен бюджет - около 2000 +/- 500 лв за тяло + обектив
Направих известни проучвания на предлаганата в БГ техника, както и на публикации и тестове в интернет и се изправих пред следните опции:

1) Тяло Nikon D80
+ Oбектив AF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IF-ED
+ Карта Sandisk SD 2GB
= 2000 лв
като при тази опция не чух добри впечатления от обектива, както и нямам засега решение на генералния въпрос Nikon или Canon

2) Тяло Nikon D80
+ Oбектив AF-S DX 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED VR
+ Kарта Sandisk SD 2GB
= 2700 лв.
като този вариант е доста над първоначалния бюджет

3) Тяло Canon EOS 30D = 1750 лв,
като тук бих помолил за съвет относно обективите за 30D в разумни ценови граници

3) Tяло Sony Alpha А100
+ Oбектив SAL18200 18-200MM F3.5-6.3 MACRO LENS
+ Карта 2GB
+ Чанта = 1800 лв
като при тази опция се получават най-много екстри за парите (по-специално обектива) за сметка на тялото

Въпреки мното теми в форума по този въпрос бих искал да чуя вашето мнение не само до избора на тяло, но и на подходящ обектив към него, като в случая голямо значение за мен има value for money.
Относно обективите, търся голяма мобилност - т.е. един обектив който да покрие по-голям обхват от снимачни ситуации.

Отговори на това съобщение
 Re: Отново избор между Nikon D80 и Canon 30D
Автор: asahi   
Дата:   21-01-08 01:41

Какъв опит имаш дотук?
Какво мислиш да снимаш, все пак?
След време дават ли ти се пари?

Автор: Стоев   
Дата:   21-01-08 01:42

Цъкни горе на червеното бутонче "Търсене" - много е изписано[smilie3] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   21-01-08 01:43

Долу Асахи.

Дата:   21-01-08 01:56

Хари на луканки!

Зазата, взимаш 30Д с новото китаче 18-55ИС за 1750+350=2100 и си готов за утрешния ден.

Ако си фен на 18-200 по-добре потърси мегазумест Панасоник ФЗ50. С останалите пари изкарай един курс и иди на екскурзия.

Автор: nice   
Дата:   21-01-08 09:22

asahi [smilie24] [smilie24] [smilie24]

bull's eye

Автор: didesignbg   
Дата:   21-01-08 09:28

много за, бъди пич! Вземи си една сигма сд14 със 17-70, комплекта е 2000. Обектива ти обектив, фирмата е добре представена в България, цените им прилични, сервиза ти и той е тука. Ще имаш нещо различно стига с тея астри и голфове.

Автор: vinse   
Дата:   21-01-08 09:51

Ако се спираш на Д80 вземи обектив 18-70, по-читав е от тоя който си показал горе 18-135. Иначе и двата апарата са хубави, така че който и да избереш - няма да сбъркаш. Аз лично избрах никоня [smilie24]

Автор: pmartinov   
Дата:   21-01-08 10:30

Ако искаш :

- фокус само понякога

- експозицията ти да е неточна

-уайт баланса да е отвратителен

-обективите да са скъпи,но за сметка това слаби

-да липсва елементарна прегледност в менюто

си вземи Canon 30D[smilie24]

Така ще може да се сърдиш само на себе си когато установиш че горните неща са само малка част от изненадите които те очакват .

Пробвай двата апарата в магазин и отговора ще дойде бързо...

Дата:   21-01-08 10:33

pmartinov, както сам обичаш да казваш, апаратите които сравнява са в различни класове[smilie18]

Автор: cicomanco   
Дата:   21-01-08 10:35

затвора на 30ката е докзано по - слаб...
според мен- Д-80!

Дата:   21-01-08 10:38

didesignbg

Така е но това не значи че да имаш два стабилизирани обектива е по-добре от колкото да имаш един 18-200ВР

Не случайно от както е прозведен това е най-продавания обектив на Никон за любители и ентусиасти.

Автор: Минко   
Дата:   21-01-08 10:41

Мартинов и в тая тема ли се изсра бе братко[smilie24] [beer] [shtrak]
Кефиш ме[ezik] [beer]

Дата:   21-01-08 10:42

хехе, искаш да кажеш че при никон все още не може да има два стабилизирани обектива в диапазона 18-200[smilie3] Вярно си е, спокойно скоро и никон ще го извадят - късия стабилизиран.

Дата:   21-01-08 10:44

zazaza, апаратите са в различни класове, въобще не може да става сравнение между тях, взимай 30Д, снимал съм 1 година с апаратчето, за парите си е незаменим[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   21-01-08 10:46

Минко [smilie5]

Ако 30Д беше китка за мирисане ти и шотландеца нямаше да сте от първите които се отърваха от него при първа възможност ....

[smilie5]

[smilie18]

[ezik]

[beer] [shtrak]

Автор: frenchev   
Дата:   21-01-08 10:48

аз ще ти кажа от личен опит. имам канон 20д а приятел има никон д80. преди 2 седмици правихме опити привечер на снежна планина, при едни и същи настройки. белия баланс на никона доста куцаше. освен това канона е доста по удобен за управление, самия той си го призна след като сравнихме колко лесно достъпни са някои от най използваните функции. относно за затвора не знам. моя е вече над 100 000 кадъра и няма проблеми все още. неговия е новичък още и надали има и 10 000 кадъра. доколкото знам д80 е пластмасов а канона е метален. моя преживя много тежък удар и оживя. относно за обективи за никон не знам как стои въпроса, но ще ти споделя за канона ми. в началото нямах пари за лещи и му ръгах всякакви стари ръчни обективи с преходник. работеше супер. сега имам 17 40 и съм мн доволен. един приятел си взе сигма 17-70мм за канона и също е мн доволен, и цената му е мн прилична. също така се замисли има ли смисъл да даваш пари за нов, след като можеш да си го вземеш втора употреба. цената му е поне с 30 процента по ниска а и с малко късмет можеш да го намериш и още в гаранция. но съм сигурен че който и да избереш от двата няма да сбъркаш. един път като свикнеш на него, независимо кой е, другия ще ти е неудобен. успех и все хубави снимки да правиш

Дата:   21-01-08 10:48

Абе Мартинов, ти като видиш написано Канон и почваш по инерция да говориш.

- Фокусът на 30Д е не по-неточен от този на Д80.
- Експонацията и белия баланс се управляват от фотографа. Автоматиката е за баламурници.
- Ценово обективите са еднакви, само дето някои в Никонската листа ги няма.
- Менюто е прегледно, ама ти си с грешните очила.

Дата:   21-01-08 10:54

Автор: pmartinov
Дата: 21-01-08 10:46

Минко

Ако 30Д беше китка за мирисане ти и шотландеца нямаше да сте от първите които се отърваха от него при първа възможност ....

-------------------------------------------------------------------------
Пламене, в голяма грешка си приятелю, 30Д беше апарата, който съм имал най-дълго(повече от година)[smilie3]
за мен 30Д е най-доброто от Канон при кропфакторките[smilie24] [smilie24]
[beer]

Дата:   21-01-08 10:56

Заза ако решиш втора ръка имаш добра оферта като -цена качество

Този сет сцепва шортите на 30Д [smilie24]

Дата:   21-01-08 10:57

Минкоооо знам та аз [smilie5]

Догодина ще ми кажеш същото и за 40Д като си вземеш 50та

[smilie18]

[beer] [shtrak]

Дата:   21-01-08 11:00

неща 50Д искам 5Д, за второ тяло[ezik]

Автор: kolcho   
Дата:   21-01-08 11:08

Ако аз бях изправен пред подобна дилема, бих предпочел да купя следното:
-запазено тяло 30Д.В момента такива с над 80% остатъчен ресурс вървят около 1200;
- забележителният 17-55/2.8 ИС на Канон.Отново - оказион.Преди седмица един такъв се предлагаше за около 1300;
................
Комбинацията от 30Д и 17-55/2.8 за около 2500лв. е просто убийствена и си заслужава всяка стотинка!
Успех в покупката, каквато и да е тя[smile]

Автор: zazaza   
Дата:   21-01-08 11:11

разглеждайки тестовете и от това което виждам в форума май ще се ориентирам към 30D,
а също така успях на живо да ги пипна и канона ми пасна повече,
първоначално ме съмняваше малко факта че 30D е по-стар във времето модел от никона и въпреки различни класове е по-евтин в USA( за разлика от БГ), но както много хора казаха доброто старо си заслужава.
Ако цените бяха като в USA щях да ви питам за други по-нови модели например D300 и 40D [smilie2]

относно обективите, както споменах от голямо значение за мен е удобството и мобилноста, затова и включих 18-200, ако има и стабилизация най-добре
но като за начало ще се задоволя и с нещо по-евтинко стига да е добро Value for money

Автор: otvorenia   
Дата:   21-01-08 11:53

Това което казва frenchev го вземи под внимание.Правилно те съветва kolcho също . Това наистина е добра комбинация. Недостатъка е че обектива е само за кропка.

Ако ти е къс тоя обектив тогава 18-200 ВР с Д80. Този обектив наистина се държи много прилично, не е обаче толкова просветлен

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »