Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрс за Photoshop
Автор: shutter   
Дата:   20-01-08 18:10

с шопа съм още на "Вие" но горе долу се разбираме. Имам следното питане:

- аз си ползвам стандартно curves и unsharp mask но онзи ден прочетох някъде за curves да се прави в Lab Color mode и за unsharp mask също но само в lightness channel. Пробвах и наистина е по-добре но искам да попитам дали от това файловете ми станаха видимо по-големи от около 3МБ скочиха на 8МБ?

- и другия ми въпрос като имам 10МБ файл как да го намаля до 200кб за качване в сайта без да става мазало от компресирането? (разбира се правя кадъра не повече от 700-800 пиксела по широката страна но пак има нужда да го запазвам на компресия доста под 12 и качеството отива на кино)

благодаря на всеки който би дал малко акъл по тези сигурно доста тривиални теми!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: въпрс за Photoshop
Автор: BotsRevenge   
Дата:   20-01-08 18:22

Колкото повече детайл имаш в снимката, толкова по-голям става файлът. То май и като цяло шопът увеличава размера на файловете.

Няма как да намалиш размера без да увеличиш компресията. Като оптимален вариант ми е известен следният подход:
File - Save for web - горе в дясно натискаш на стрелкичката в кръгчето и избираш Optimize to file size и задаваш този размер, който искаш (в случая 200к). И накрая Save. Файлът ще стане възможно най-блико до 200кб без да ги надвиши.

Автор: Coincidentia   
Дата:   20-01-08 18:25

По първото въпросче аз не съм на ти, та оставям на по-знаещи да ти отговорят.

Второто има много лесничко решение.
След като си го направиш файла колкото пиксела си го правиш, сейваш с File - Save for web (& devices) и от там избираш jpeg и можеш или да му нагласиш лично от стрелкичката optimize for size (200 kb примерно), или ръчно със скролерчето да му донагласиш % и хем го виждаш в превю доколко ти запазва качеството...
Ако нямаш нещо изчистено като адски монолитно синьо небе, дори нива до 50 - 60 % запазват почти идеално всичко [beer]

Автор: tonevjr   
Дата:   20-01-08 18:27

Когато файлът ти стане доста по голям,виж с какво разширение е.Има вероятност ако имаш слоеве(леарс) да го запазва като .псд вместо джипег[smile] и поради това да е по-голям.
Иначе за Save for web вече ти казаха.
[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »