Автор: shtukov
Дата: 15-01-08 18:51
Пускам тази тема подтикван от собственото си желание и желанието на няколко съфорумци. Идеята ми засега не е напълно узряла, но имам доброто желание тя да се осъществи. Надявам се, че с Вашата подкрепа /на желаещите и интересуващите се съфорумци/, можем да я реализираме.
Става дума за следното:
Имам идея да се организират фотопленери и разполагам с подходящо место, където могат да бъдат провеждани. Тук смятам да организирам и пленери за художници, тъй като самият аз съм професионален художник. С фотография се занимавам само любителски.
Притежавам частен водоем с площ от около 25 дка. От всички страни на водоема има прилежаща земя от 35 дка., която също е моя собственост. Местото се намира на 30 км. източно от Пловдив, на 3 км. от автомагистрала Тракия, на 400 м. от населено место /село Белозем/ и до него води добър настлан каменист път проходим през цялата година /дори и сега./ Белозем е Европейско селище на Белия щъркел – в населеното место през лятото могат да се наблюдават до 35 двойки щъркели върху една сграда. От 3 години тук се организира Международен фестивал на Белия щъркел – организиран от Международни организации и Зелени Балкани.
Водоема, както и района около него е местообитание на Белия щъркел, както и на други защитени животински видове. Тук може да се наблюдава широко разнообразие от водолюбиви животински видове - бозайници, птици, земноводни, влечуги, риби и безгръбначни. От няколко години водоема се използва като место за спортен риболов и отдих. Залесил съм го с около 800 дървета. На този етап не разполагам с ток. Има сонда с ръчна помпа, която се използва за миене и къпане. Отделно има изградено барбекю, голяма неподвижна маса, малки навеси и тоалетна. Засега в местото са разположени три фургона, които се използват за преспиване. За разполагане на каравани и палатки, место има предостатъчно. Освен фотография, желаещите могат да практикуват риболов, да се возят с лодка, както и да им бъде уреден излет с делтапланер или малък самолет /при подходящо време/, от които може да се снима. Аз имам офис в Пловдив, но живея постоянно в селото.
Мисля че тази информация е достатъчно за начало. Предварително се извинявам в случай, че немога да отговоря своевременно на всички въпроси. Очаквам желаещи и приемам идеи. Ще се радвам, ако получа подкрепа и от администраторите на сайта относно идеята и организацията.
След малко ще пусна снимки от местото.
|
|