Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с фокуса на тамрон 17-50
Автор: selfsight   
Дата:   30-12-07 11:58

Здравейте, имам следния проблем: изненадаха ме с обектив тамрон 17-50 за подарък. Купен е от Германия, японско производство. Снимам с канон 20д.
На харизан кон зъбите не броят, ама се скофтих, когато видях, че повечето ми снимки са абсолютно мазало. Понеже досега си карах с китака, взех да ги сравнявам и се оказа, че на моменти китакът е по-остър!!
След поредица от опити с автофокуса, на централна фокусна точка, установих, че новото тамронче фокусира в точка, по-близка от обекта. Обективът е с гаранция, но понеже чоекът, който ми го подари е вече в Германия, а и честно казано не ми е много удобно да го тормозя,въпросът ми е:

Има ли къде в България да се ремонтира тамрон, макар и извънгаранционно? Зентекс занимава ли се с тамрони?

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокуса на тамрон 17-50
Автор: emkata   
Дата:   30-12-07 19:27

аз имах такьв,но за никон.фокуса нямаше
забележки,даже беше перфектен.

Автор: makenzi   
Дата:   30-12-07 21:00

[smilie5] Аз имам такъв,с същия проблем се сблъсках и аз,но съм с никон.Значи оказа се че фабрично са така повечето Тамрончета,бях се побъркал но отидох при (наско) на дундуков,и там той за 15мин. ми го направи,сега всичко си е ок.Проблема е че челната леща от която се настройват изглежда тамроните я оставят хлабава за да се настрои по късно,поне аз така си обяснявам нещата с обективчето,споко няма проблем отиваш при майстор и си готов.Друг въпрос е че когато обектива не от същата марка кат апарата,по някой път потвърждава че е на фокус А НЕ Е.[smilie11] Но аз нямам 2700лв. за никкор 17-55/2.8 [shtrak]

Публикацията е редактирана (30-12-07 21:01)

Дата:   30-12-07 21:04

А за остротата просто няма сравнение с китака на канон [smilie5] [smilie18] На светлинни години е пред китака ти.[beer]

Публикацията е редактирана (30-12-07 21:12)

Дата:   31-12-07 00:44

Благодаря, дано се получи

Автор: deyo   
Дата:   31-12-07 01:02

Aми те колегите са ти казали вече. Аз мога само да споделя, че е чудесен обектив, и след като го регулираш, ще останеш доволен [smilie3]

Автор: Blue_Spirit   
Дата:   14-01-08 22:47

Аз имам същият проблем - тамрона фокусира (в автоматичен режим) винаги грешно, но с моя Canon 40D и лайф вю и с ръчен фокус (10x), снимките са много добри.
Качеството при f2.8 е много добро (рядко срещано), а ако стопнеш до f3.2 или f4, то качеството на образа се увиличава допълнително[smilie24] Не случайно на photozone.de тази леща има едни от най-високите стойности за качество на образа[cool]

В тази връзка, може ли да кажеш къде да отида на Дондуков?

Благодаря предварително!

Автор: pacy4   
Дата:   15-01-08 10:08

Или имаш някакъв фабричен дефект/което ме съмнява/ или просто не праиш нещо като хората. Направи апарата да фокусира само в централна точка на AF-one shot mode/a ne AI ili servo/. След това пробвай пак - фокусът ще е само в централната точка.
Абсурдно е този обектив да не е остър. Моя тамрон е не по -малко остър от доста L стъкла, и продължава да е излючително остър дори на 17мм/2.8 по ръбовете ! ! ! Мога спокойно да го сравнявам по острота с 85/1.8 и 70-200/2.8 Л Фокусира ми не по - бавно от УСМ-ите ако не е прекалено мрачно.
Моя дойде от щатите - имаше 6 години гаранция за там и 2 години за Европа. Гаранцията е международна.
Подаръкът ти е наистина страхотен, така че не подхождай към него като към харизан кон.
Да не си снимал на някоя бавна скорост и снимките да са размазани от това ?

Публикацията е редактирана (15-01-08 10:09)

Автор: elmaduro   
Дата:   15-01-08 10:26

И аз имам подобен проблем, но нямам време да го оправя, когато снимам на всички АФ точки маже от време на време, но пусна ли го на една АФ реже без грижи.Иначе обектива е много добър имаше едно сравняване с Л-ка 17-40 в the-digital-picture, просто я направи за смях там.
Наско на Дондуков, не е ли на втория етаж в една сграда от ляво в посока ЦУМ, да взема да мина тия дни[smilie8]

Дата:   15-01-08 12:18

С всичките си обективи снимам само на централна АФ точка и снимките ми са ОК. Не мога да разбера за какво са ги направили другите ....[smilie21]

Дата:   15-01-08 12:53

Ами Pacy4 прав си, лично според мен идеята да използвам всичките точки до сега не се е осъществявала.Дори когато снимам на серво и бързодвижещ се обект ми е по лесно с една точка, иначе равнината в която попада в движанието си се променя и така се губи фокус.[smilie24]

Автор: pmartinov   
Дата:   15-01-08 13:18

Неоригиналните обективи са пълни с изненади...

Хубаво евтино няма .

Автор: asahi   
Дата:   15-01-08 13:36

Тествах един Тамрон 17-50 в Павилиона с 40Д. Не забелязах проблеми с фокуса.

Дата:   15-01-08 13:44

и аз съм с 40Д и на другите обективи всичко е наред, но само с този нещо не се разбираме, както трябва[smilie25]

Автор: mike74   
Дата:   15-01-08 15:39

Добре де, пак никой не каза - КЪДЕ ТОЧНО Е ТОЗИ "НАСКО, НА ДОДУКОВ"???
Той човек вече се е превърнял в някаква митологична фигура - всички са чували за него, но малцина са го виждали или знаят къде е [smilie5] [smilie5]
Та съвсем сериозно кажете, къде е този Наско? [smilie5]

Дата:   15-01-08 15:52

Има . Това е хубаво - евтино

-------------------------
Автор: pmartinov
Дата: 15-01-08 13:18

Неоригиналните обективи са пълни с изненади...

Хубаво евтино няма .

Публикацията е редактирана (15-01-08 15:52)

Дата:   15-01-08 16:17

mike74, напиши в Гугъл "Наско Дондуков" и ще разбереш.

Автор: mike74   
Дата:   15-01-08 17:13

Мерси, Асахи [smilie5] по някаква случайност и аз се сетих за това [smilie5]
И намерих от някъв форум това:
Наско на Дондуков 18
Понеделник до петък от 10 до 18
0887 360 051
Атанас Атанасов

Не знам долко е актуално, щото беше с бая задна дата.

Но както и да е, винаги се удивлявам колко много усилия изисква от някой хора простото споделяне на информация ... ще си помисли човек че им е поискал три оки злато [smilie5]
ай наздраве че имам РД днес и не ми се ядосва с глупости [beer] [smilie21]

Публикацията е редактирана (15-01-08 17:14)

Автор: pmartinov   
Дата:   15-01-08 18:16

pacy4
Има . Това е хубаво - евтино

Блаженни са вярващите ! ! !

Амиин.

Дата:   15-01-08 19:43

Майк, да не мислиш, че адресът и телефона на Наско от Дондуков си го имаме на листче, залепено до монитора?
От Гугъл го взимаме, че е по-лесно. [smilie5]

Автор: SELFSIGHT   
Дата:   03-03-08 13:09

Честит празник!
Благодаря за съветите. Винаги тествам на централна точка. Наско от Дондуков го погледна за малко и каза, че според него няма проблем. Но след доста съпоставки с китака в крайна сметка съм сигурен, че проблем има и той се появява при слаба светлина. Нормално, но при същите условия китакът е точен. Дразни ме когато му отворя светкавицата, за да фокусира по-точно, а не иска да я ползва - просто потвърждава грешен фокус (когато е много тъмно я ползва и е точен). Така е неизползваем на закрито. Иначе в слънчево време е ОК. Явно не се разбира с тялото. Чудя се дали да го пращам в Германия: може да ми върнат друго стъкло, което да е дори по-зле...

Публикацията е редактирана (03-03-08 13:14)

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   03-03-08 13:30

Закачи една една външна блескавица и ползвай нейния АФ асист....

Дата:   03-03-08 13:39

А дали ще използва асиста, след като с вградената светкавица тялото явно смята, че не му е необходимо и потвърждава фокус грешно? При външните мога ли ръчно да предизвикам активиране на асиста?

Публикацията е редактирана (03-03-08 14:56)

Автор: Блясък   
Дата:   03-03-08 17:53

При Канон и външна Сигма СТ си ползва фокус асистента. Но и това не помага. При мен също на сумрак прави фронтфокус.

Публикацията е редактирана (03-03-08 18:40)

Дата:   03-03-08 20:09

[smilie5] И с моя тамрон е така[smilie11] но се оказва че май тялото ми прави мизерии[smilie9] така че пробвайте си телата с други обективи.

Публикацията е редактирана (03-03-08 20:10)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »