Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon S3is v/s Canon S5is ?
Автор: terezov   
Дата:   11-01-08 19:53

чувам все по-често, че S5is не само не е стъпка напред спрямо S3is, а и едва ли не се справя по-зле( например повече шум, по-неудобен за хващане и боравене и.т.н.) скептичен съм към такива смели коментари, но все пак маркетинговите стратегии понякога правят "чудеса" и затова съм любопитен да чуя БЕЗПРИСТРАСТНИ МНЕНИЯ от ползватели и на двата апарата.
поводът да питам е, че смятам тези дни от S2is да мина на един от двата. разликата в цената няма значение, искам просто по-читавата машинка.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon S3is v/s Canon S5is ?
Автор: drex   
Дата:   11-01-08 20:33

ето ти темата за 2та фотоапарата
ТУКА

и понеже е доста голяма и може да се загубиш из нея ето ти цитат от Kaic, който успешно премина от S3 към S5:

Здравейте приятели,
От няколко дни съм с нова придобивка: Canon S5 IS и бих искал да споделя първи впечатления от апарата.
Много изчетох по форумите/наши и чужди/, сравнявах техническите нововъведения в петицата и реших да не се съобразявам с негативните мнения и да пробвам да сменя моята тройка с по новият и събрат.
И така накратко предимствата:
1. Фейс детекта – превъзходна екстра, справя се доста успешно дори и на отдалечени обекти при дългофокусно разстояние. Улавя до 5 лица /поне аз с толкова тествах/
2. Сменено е мястото на бутона за промяна на експонацията. Вече не се налага да се влиза в менюто а е изнесен в горната част на джойстика /едва сега осъзнавам колко често би могло да се използва тази опция/
3. 8-те мегапиксела си казват думата при кроп –напълно достатъчни са за кропване и прекадриране на кадъра.
4. Очаквах с тези 8 мп апарата да има повече шум, но явно новият процесор Digic III си върши добре работата и шума който се забелязва в тъмните части ако го има е напълно в очакванията ми. Смело мога да кажа че снимките ми харесват повече от предишните.
5. Дисплей – 2.5 те инча са повече от 2 определено си е доста по добър не само заради големината, а и заради двойно повечето цветове.
6. Хроматичните аберации сякаш са понамалели или поне аз неможах да постигна такива колкото и да изнасилвах апарата в ситуации при които в предния модел се появяваха.
7. При дигиталният зум има много приятни две функции 1.6 и 2.0 които позволяват известно навлизане в дигиталния зум което е на границата на допустимото и не разваля видимо кадъра. - полезно
8. Видеото вече има и LP режим с почти два пъти по голяма компресия позволяваща записването на по-дълъг видео клип. Компресията е видима, но с допустимо качество и аз лично бих я ползвал когато имам нужда от място на картата Само да спомена, че след мятане на TV приемник компресията е почти незабележима.
9. Във настройките на микрофона за запис има автодетект даващ най-добрата настройка за запис на звука.
10. Добавени са категоризиране на снимките и редакция на червени очи директно в апарата.
Минуси:
1.Доста по бързо ми източи батериите, може би доста си играх да тествам в режим дисплей и за това, но по обективен ще бъда след повече ползване и тестове.
2. В шорткът бутона няма възможност да се добави опция за резолюцията, а преди аз си я ползвах точно нея.
3. На ужасно неудобно място е поставена флаш картата – при батериите, незнам защо решиха да сменят толкова удобното капаче от предната серия и да затруднят потребителите/в случая визирам мен/

С две думи доволен съм поне за сега от това което предлага S5 и не съжалявам, че ъпгрейднах ако може така да се каже.

може и темата да поразгледаш, иначе и аз съм притежател на S5,но това ми е първия по-сериозен апарат и сравнен с стария olympus c160 е на светлинни години ;)Доволен съм за момента е още му се уча .. ама добре се справям [smilie18] [smilie18]
Успех

Публикацията е редактирана (11-01-08 20:34)

Автор: terezov   
Дата:   11-01-08 21:23

много благодаря. kaic е фен, без съмнение. искам по-безпристрастно мнение[smile]

Автор: cooperworks   
Дата:   11-01-08 21:45

S5 е стъпка напред - ако щеш само заради възможността за външна светкавица

Автор: bobyperu   
Дата:   12-01-08 06:26

и аз се интересувам по темата.

Публикацията е редактирана (12-01-08 06:27)

Автор: kaic   
Дата:   13-01-08 22:38

terezov, не схващам нещо. Нали въпроса ти е:
цитат:БЕЗПРИСТРАСТНИ МНЕНИЯ от ползватели и на двата апарата.
Как го виждаш ти?
Да ползвам двата апарата, а да не съм фен на нито единият от двата така ли?
Или да ползвам и двата апарата а да харесвам някой друг?
И защо сметна,че съм фен и то точно на кой апарат според теб.
Смятам, че съм дал напълно безпристрастно макар и кратко мнение и за двата модела с плюсовете и минусите както на единия така и на другия. Вярно мнението ми за тях бе доста отдавна и сега след като доста време ползвам петицата мога да говоря още много за да допълня, но явно няма смисъл. Дано се намери още някой да седне да си губи времето и да ти обясни лично за теб, защото видите ли не ми харесва мнението на някой който е отделил от времето си и е решил да бъде полезен някому.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »