Автор: drex
Дата: 11-01-08 20:33
ето ти темата за 2та фотоапарата
ТУКА
и понеже е доста голяма и може да се загубиш из нея ето ти цитат от Kaic, който успешно премина от S3 към S5:
Здравейте приятели,
От няколко дни съм с нова придобивка: Canon S5 IS и бих искал да споделя първи впечатления от апарата.
Много изчетох по форумите/наши и чужди/, сравнявах техническите нововъведения в петицата и реших да не се съобразявам с негативните мнения и да пробвам да сменя моята тройка с по новият и събрат.
И така накратко предимствата:
1. Фейс детекта – превъзходна екстра, справя се доста успешно дори и на отдалечени обекти при дългофокусно разстояние. Улавя до 5 лица /поне аз с толкова тествах/
2. Сменено е мястото на бутона за промяна на експонацията. Вече не се налага да се влиза в менюто а е изнесен в горната част на джойстика /едва сега осъзнавам колко често би могло да се използва тази опция/
3. 8-те мегапиксела си казват думата при кроп –напълно достатъчни са за кропване и прекадриране на кадъра.
4. Очаквах с тези 8 мп апарата да има повече шум, но явно новият процесор Digic III си върши добре работата и шума който се забелязва в тъмните части ако го има е напълно в очакванията ми. Смело мога да кажа че снимките ми харесват повече от предишните.
5. Дисплей – 2.5 те инча са повече от 2 определено си е доста по добър не само заради големината, а и заради двойно повечето цветове.
6. Хроматичните аберации сякаш са понамалели или поне аз неможах да постигна такива колкото и да изнасилвах апарата в ситуации при които в предния модел се появяваха.
7. При дигиталният зум има много приятни две функции 1.6 и 2.0 които позволяват известно навлизане в дигиталния зум което е на границата на допустимото и не разваля видимо кадъра. - полезно
8. Видеото вече има и LP режим с почти два пъти по голяма компресия позволяваща записването на по-дълъг видео клип. Компресията е видима, но с допустимо качество и аз лично бих я ползвал когато имам нужда от място на картата Само да спомена, че след мятане на TV приемник компресията е почти незабележима.
9. Във настройките на микрофона за запис има автодетект даващ най-добрата настройка за запис на звука.
10. Добавени са категоризиране на снимките и редакция на червени очи директно в апарата.
Минуси:
1.Доста по бързо ми източи батериите, може би доста си играх да тествам в режим дисплей и за това, но по обективен ще бъда след повече ползване и тестове.
2. В шорткът бутона няма възможност да се добави опция за резолюцията, а преди аз си я ползвах точно нея.
3. На ужасно неудобно място е поставена флаш картата – при батериите, незнам защо решиха да сменят толкова удобното капаче от предната серия и да затруднят потребителите/в случая визирам мен/
С две думи доволен съм поне за сега от това което предлага S5 и не съжалявам, че ъпгрейднах ако може така да се каже.
може и темата да поразгледаш, иначе и аз съм притежател на S5,но това ми е първия по-сериозен апарат и сравнен с стария olympus c160 е на светлинни години ;)Доволен съм за момента е още му се уча .. ама добре се справям
Успех
Публикацията е редактирана (11-01-08 20:34)
|
|