Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 GPS ?
Автор: apollo   
Дата:   02-01-08 13:28

Дайте предложение за нещо до около 400лв... особенно планинарите [smilie3] [smilie24] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: GPS ?
Автор: itilien   
Дата:   02-01-08 13:30

Garmin Legend Etrex Cx или Vista Cx. Общо взето това е единственото смислено. Моя е Etrex Cx, почти не съм го ползвал, чудя се дали да не го продам [smilie11]

Автор: bebop   
Дата:   02-01-08 13:31

Хммм да.

вистата и етрекса.[smilie24]

Ако можеш да си намериш 60цхикс или 60 цсхикс за тез пари най-добре.

Автор: 2metraninja   
Дата:   02-01-08 13:45

Гледам хорат си зимат мобилни телефони с виндос мобайл 6 и си качват някав iGO - не е лош.

Автор: tochnia   
Дата:   02-01-08 13:52

Ама дали мобилният телефон с/и GPS e удобен за планината при -5 градуса, дъждове, снегове и ветрове [smilie8] [smilie8]

Публикацията е редактирана (02-01-08 13:52)

Автор: tuono   
Дата:   02-01-08 13:58

Изчакай около месец, очакват се нови модели от Гармин и може да се появи нещо интересно. Най-малкото ще паднат цените на старите модели. До 2 седмици ще се оборудвам с едно чудо на техниката ПДА+ГПС+ГСМ и ще тествам.
Иначе може вече да знаеш, че на моя сайт има доста статии на тема навигация, написани на елементарен език. Прочети малко от там и ще се ориентираш по-добре.

Дата:   02-01-08 14:00

туоно: да не си си взел асус п750?

Дата:   02-01-08 14:02

Не, още не съм го взел, в момента съм в преговори. Като го взема ще кажа, иначе бях се навил на Asus P527, но се отказах. Онова е по-сериозно.

Дата:   02-01-08 14:03

А разгледа ли хп-тата които излизат? Има неща доста сходни по характеристики като п750... че и малко по-така. Но май щяха да излизат февруари.

Дата:   02-01-08 14:07

Пусни линк ако имаш за ХП. За мен е важна надеждността, не толкова характеристиките. Не бих сменил моят Панасоник, но старата ОС ме спира да вървя напред, затова.

Дата:   02-01-08 14:10

tuono [smilie24] [smilie24] [beer] [beer]

Дата:   02-01-08 14:15

Секинда за реклама.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/sm/WF06b/21675-21679-21679-21679-297609-80598157-80778641.html

Дата:   02-01-08 14:26

Никак не е лошо. Дано ГПС-а да е нормален, защото А-ГПС на моторола не работи както трябва, ползва само координати от клетките и изчислява позицията дори в сгради.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   02-01-08 14:28

Вземи си истински GPS а не такъв с мобилен телефон. Разликата е от небето до земята.

Дата:   02-01-08 14:37

GPS - Assisted GPS (A-GPS) navigation

Хмммм да. Отпада.

Автор: tochnia   
Дата:   02-01-08 14:41

ksuhorukov, в момента се сещам за водозащитеност, удароустоичивост, по-дълъг живот на батериите и по удобни бутони на специализираните GSP-и...

Срещу по-голям екран и маи по-лесно обновяване на софтуера и картите на GSM-ите..

Има ли нещо което пропускам при разликите [smilie8] [smilie8]

Автор: damyan_rm   
Дата:   02-01-08 14:42

ползвам (от време - на време) външен Bluetooth приемник (Holux m1000 ~100лв.) с мобилния си телефон (SE K550i) + TrekBuddy (freeware J2ME application for GPS navigation and tracking) - сложил съм си калибрирани карти (битмапи) на София (М 1:5000) и пътна на България (М 1:100000) и съм доволен - ама много ... може да си правиш атласи с различни по мащаб карти + опция да си направиш карта през гоогле - много удобно ако пътуваш в чужбина и се чудиш къде ти е хотела или гарата :-)

приблизително време на работа със зареден телефон: около 10 часа навигация без прекъсване - приемника може да изкара поне още 6-7 часа работа - това от личен опит

софтуера на моменти не е много удобен - но за основното - става

Дата:   02-01-08 14:44

Със стандартен потративен ГПС можеш да ъптейтваш каквото и когато си поискаш. Има си вход за данни, а често и СД карта през която зареждаш и нови фърмуери и карти и каквото искаш. ГПС-а в телефон умира на ниска темепература, докато тези в стандартните са предназначени предимно за това. Ако искаш ГПС - не търси мобилен телефон. Учи се от грешките на другите и не прави свои.

Дата:   02-01-08 14:52

Просто не си и помислям да правя компромиси. Може и да жертвам екстри/и ще трябва защото $.../ но пък здравина, ако може защита от вода-прах и устоичива работа на голям диапазон от температури просто са задължителни [smilie24]

Еххх как чакам да дойде май и месеците след него... уикендите забравям че живея в града и не желая да се сещам за него [smilie18]

Дата:   02-01-08 14:56

ГПС-а си е удобна работа от всякъде. Ако си харесаш място, което искаш да посетиш по-късно заради светлината или метеорологичните условия правиш си точка на интерес и си там когато пожелаеш. Можеш да измисляш всякакви комбинации. Полезна джаджа е, особено ако обикаляте по непознати места. Ако сте малко над средно интелигентни няма как да се загубите..просто няма.

Дата:   02-01-08 15:07

За ходене в гористи местности и преходи в подобни условия/за мъгла да не говорим/ [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   02-01-08 15:11

Новите модели Сх не са лоши, но за гората ще ти трябва по-сериозен приемник. Имам 5 служебни Сх и избягвам да давам на колеги нещо от новата серия Гармин Мап 60, че веднага започват да мрънкат как Сх нещо не работел в гората и такива.
Но и той върши отлична работа.

Публикацията е редактирана (02-01-08 15:12)

Дата:   02-01-08 15:12

И двата варианта имат плюсове и минуси. Няма еднозначно решение.

На гармина най-големия му + е живота на батерията. А като сметнеш, че може да си вземеш АА батерии от всяка налична бакалия живота им става ~ безкрайност.

Гармина е по-неудобен е за работа. Тач скрийна на ПДА-то си е тач скрийн. И най-вече големия + на пда-то е големия набор от карти и различни софтуери за ГПС. По памет: IGo, Que, Russa, TomTom, Smart2Go + поне още 5 модела. Гармин Que и russa си работят с гарминските карти без каквито е да е проблеми.

По въпроса за издържливостта на Гармин устройствата мога да кажа, че може да се купи хаусинг за ПДА който е 200 пъти по-здрав и идържлив от който и да е гармин.

Гармина е направен за да търчиш по баирите и наистина е най-добър там. ПДА-то е много по-удобно за автомобилна навигация.

И последно но доста важна причина за мен умря ми Garmin Vista Cx завинаги и безвъзвратно точно в най-критичния момент в който най-много ми трябваше и от тогава съм с ПДА. Ама мисля пак да си взема един гармин за всеки случай.

Автор: itilien   
Дата:   02-01-08 15:12

В гъсти гори без открито небе с повечето ГПС-си може да нямаш добър сигнал. Тия които са със CIRF приемници са по-добри в това отношение, но те са вече бая по-скъпи (над 800лв). Аз наистина много се чудя дали да продам моя. Рядко се мотам сам на забутани места, но пък март месец ще се лутам из патагония и не знам там дали няма да ми е полезен.

Автор: spa   
Дата:   02-01-08 15:15

http://www.qstarz.com/images/product_image/GPS%20Products/BT-Q1000_N.png

http://www.qstarz.com/Products/GPS%20Products/BT-Q1000.html

Много съм доволен. Изкарва наистина 32 часа. В града винаги ми хваща от 6 до 10 спътника. Логването е готина глезотиийка. За съжаление не се предлага в БГ, но по е-бей може да се намери за под 200лв с доставката.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »