Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поляризационен филтър за FZ50
Автор: Julian_   
Дата:   30-12-07 21:12

Кажете от къде във Варна може да се купи най-евтино поляризационен филтър за Панасоник FZ50 (55мм). Може и линеен. Ако някой е пробвал линеен филтър и няма порблеми да каже. Трябва ми за подарък и няма как да се пробва. Не се търси върховно качество, а нещо евтино и китайско. Засега съм намерил Hama за 45лв за 55мм. Ами това е. Ако някой може да помогне.

Отговори на това съобщение
 Re: Поляризационен филтър за FZ50
Автор: nsirakov   
Дата:   31-12-07 07:24

НП С ЛФ. HAMA E OK

Публикацията е редактирана (31-12-07 07:24)

Автор: doca   
Дата:   31-12-07 07:34

Без да се впускам в подробности, вземи си CPL, защото правилото гласи, че ако имате автофокусен апарат или такъв с измерване през обектива (т.е. повечето, да не кажа почти всички съвременни апарати) трябва да ползвате кръгов поляризатор.

Дата:   31-12-07 11:07

Какво значи НП С ЛФ, че няма проблеми с линеен филтър ли?

Автор: nsirakov   
Дата:   31-12-07 11:32

да снощи писах с една ръка и не ми се впускаше в подробности

повечето апарати нямат проблеми с ЛФ

някой сапунери не могат да фокусират през ЛФ за това на тях им трябва киркулярен...

съвет - отиваш в магазина и тестваш - ако АФ бачка си земи ЛФ - по-добър образ правят а и са по-евтини... ако ф-ката не ще да фокусира - тогава ще трябва ЦПЛ

Автор: xborox   
Дата:   31-12-07 11:53

Отиди във фотопавилион. Помоли продавачите да тествате на FZ50 и прецени. Оттам съм си купувал Hoya CPL и съм много доволен [smilie24]

Дата:   31-12-07 14:30

Ами моята сапунрека НР си фокусира през поляризационните очила без проблеми. Ще отида и ще видим какво може да се тества и али ще могат да доставят филтъра от София или Пловдив до края на седмицата.

Автор: djogata   
Дата:   31-12-07 14:43

Аз ползвам CPL Hama на моя ФЗ50, мисля че поляризира добре, не се губи острота, но се засилва цветният шум в небето (за което си мисля че не е виновен филтърът, ами апарата, че по принцип си е доста шумен и орязването на половината светлина при поляризирането води до повечко шум)

Дата:   05-01-08 13:42

Взехме HOYA за 52лв CPL. HAMA-та се оказа, че е е линейна за 45лв, което ми се струва много за китайски филтър, а кръговия беше достa по-скъп. Вече само от фотопавилион ще купувам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »