Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стабилизирана матрица или обектив?
Автор: cve_t   
Дата:   27-12-07 16:15

Коя е по-ефективна стабилизация на обектива или на матрицата?

Отговори на това съобщение
 Re: Стабилизирана матрица или обектив?
Автор: CanoniO   
Дата:   27-12-07 16:16

На обектива[ezik]

Дата:   27-12-07 16:18

Колко бленди?

Дата:   27-12-07 16:19

Не е до бленди работата.....

Дата:   27-12-07 16:20

А до какво?

Публикацията е редактирана (27-12-07 16:25)

Автор: Снежанка   
Дата:   27-12-07 16:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-12-07 16:21

СТАБИЛИЗИРАНИЯ ОБЕКТИВ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ И НА ФИЛМОВО ТЯЛО

Капишш?

Автор: boni   
Дата:   27-12-07 16:25

Ами последните стабилизирани матрици са с много ефективна стабилизация. Като пример мога да дам Сони А700 и особено Оли Е-3, който има невероятно добра стабилизация.
Предимствата на стабилизацията в обектива са свързани с използването на супер теле обективи, където трептенето на ръката затруднява значително фокусирането и кадрирането. В тоя аспект стабилизазията в обектива помага много, защото избражението "заспива" във визьора и така по-лесно се кадрира и фокусира.
Така че, за спорт, диви животни и изобщо за супер дълга оптика, стабилизацията в обектива има предимство.
Стабилизацията в тялото обаче е незаменима, когато се снима при много лоши светлинни условия с норални или къси теле - светлосилни обективи - 50/1.4, 85/1.8, 100/2 и т.н. Тук вече няма аналог за стабилизирана оптика и предимството на стабилизираната матрица е голямо.
Друго предимство на стабилизираната матрица е че с нея стабилизацията излиза доста по-евтино. Тя работи с всякакви обективи, а при някои марки - примерно Пентакс, работи дори и със стари ръчнофокусни обективи
[beer]

Дата:   27-12-07 16:34

Мнението ви за стабилизираната матрица на Пентакс к100д супер

Дата:   27-12-07 16:35

Колкото до ефективността - пробвал съм всички видове стабилизации и не смятам, че има видима разлика в ефективността между стабилизираните обективи и тела от едно и също поколение.
Аз не снимам спорт и диви животни и не ме блазни особено предимството на стабилизацията в обектива. За мен лично по-удачен вариант е стабилизацията в тялото, тъй като ми позволява да я ползвам с всякакви стъкла. Примерно с един 85/1.4 или 50/1.4 получавам много по-резки снимки със стабилизация при по-лоши светлинни условия, отколкото без стабилизация. С 50/1.4 примерно от 10 кадъра ДОРИ и на скорост 1/50-1/70 сек, при голямо увеличение има винаги очевадна разлика в резкостта поне при 4-5 кадъра със/без стабилизация, а почти винаги има видима разлика и при останалите кадри(да не говорим при по-ниски скорости). Ако печаташ 10х15 или 13х18 не си личи, но ако вдигаш на 30х40 или 60х40 си личи много.

Автор: den_den   
Дата:   27-12-07 16:40

Стабилизацията в тялото обаче е незаменима, когато се снима при много лоши светлинни условия с норални или къси теле - светлосилни обективи - 50/1.4, 85/1.8, 100/2 и т.н. Тук вече няма аналог за стабилизирана оптика и предимството на стабилизираната матрица е голямо.

Не ми стана ясно какво е предимството: 3 стопа са си 3 стопа, дали матрица или обектив.

Дата:   27-12-07 16:40

К100Д супер компенсира ефективно от 2 до 2.5 стопа. Стабилизацията му е същата като на К10Д. Предимство - работи дори и със стари ръчнофокусни обективи.
Сравних стабилизацията на К10 директно със стабилизацията на Оли Е-3. При приравнено фокусно разстояние 105мм, до около 1/10 сек , даваха доста близки резултати, почти 100% дорби кадри. При 1/5сек всички кадри от Е-3 бяха много добри, докато от К10Д, само 1/3 от кадрите бяха сносни. Дори при 1/2 сек, Е-3 успяваше да докара учудващо прилични кадри, докато К10 вече издъхна.
Така че, специално за К100Д супер и К10Д - 2 стопа гарантирано, 3 стопа при много внимателно снимане.

Автор: Стоев   
Дата:   27-12-07 16:41

В джиесема ми има някаква стабилизация, ама не разбрах как и къде се пуска[smilie8]
Сониериксон к800и

Дата:   27-12-07 16:42

Автор: den_den
Дата: 27-12-07 16:40

"Стабилизацията в тялото обаче е незаменима, когато се снима при много лоши светлинни условия с норални или къси теле - светлосилни обективи - 50/1.4, 85/1.8, 100/2 и т.н. Тук вече няма аналог за стабилизирана оптика и предимството на стабилизираната матрица е голямо."

Не ми стана ясно какво е предимството: 3 стопа са си 3 стопа, дали матрица или обектив.

ден_ден, написал съм ясно какво е предимството, няма аналог за такава стабилизирана оптика. Т.е няма такива стабилизирани обективи 50/1.4 , 85/1.4 и т.н.

Публикацията е редактирана (27-12-07 16:44)

Автор: cooperworks   
Дата:   27-12-07 16:49

В джиесема ми има някаква стабилизация, ама не разбрах как и
къде се пуска[smilie8]

Пробвай със засилка. От балкона. [smilie5]

Публикацията е редактирана (27-12-07 16:52)

Автор: doca   
Дата:   27-12-07 17:15

Стига с тия GSM-ми и камерофони, че ставате смешни.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   27-12-07 20:28

Три поредни кадъра с тяло със стабилизирана матрица и правиш панорама [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   27-12-07 21:41

doca написа:

> Стига с тия GSM-ми и камерофони, че ставате смешни.

Ти си смешен - недей оплюва фотощраците на над 80% от целокупният български народ[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »