Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апарати Kodak
Автор: kalitko1969   
Дата:   27-12-07 12:34

Насочил съм се към следните апарати:

Kodak Z 1275
Kodak Z 812IS
Kodak Z 712 IS

Имате ли някакво мнение относно качество на снимките, качество на апаратите , характеристики. Цената им е от 400 до 550 лева.В ревютата видях много добри снимки от тази марка. Изработката на апаратите ми се видя доста стабилна. Най вече ме интересува използването на АА батерии. Благодаря!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Апарати Kodak
Автор: EMILEN   
Дата:   27-12-07 12:39

Бях си наумил да си взема модела с два обектива - мисля че са 2 или 3 такива модела. Гледах рекламното клипче и страшно много се зарибих. След сериозно разпитване във този и някой и друг форум установх, че Kodak е куча марка когато говорим за цифрови фотоапарати. И аз си виках тези се занимават с фотография от 100 години, но... Единствено консумативите им са качествени. Така че не се лъжи да си вземаш апарат точно от тази реномирана на пръв поглед марка.

Автор: apollo   
Дата:   27-12-07 13:11

Кодак [smilie23]

Мнение на продавач от Германос [smilie23] [smilie23]

Куча марка [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   27-12-07 14:00

В началото се бях насочил към Канон - А 7** серията. За кодака исках да чуя просто някое и друго мнения. Един приятел много ми ги хвалеше.И аз като видях снимки и се вързах.Явно няма да бъде това. Канон А 720 е много добър избор , но ще почакам малко да му падне цената. Всички апарати от тази серия са произведени в Китай. Само на един модел А 570 пишеше - произведено в Малайзия.

Автор: Synthy   
Дата:   27-12-07 14:09

всичко е произведено в китай

Автор: vladihg   
Дата:   27-12-07 15:55

2 дена шраках със З710 и мога да кажа че прави сравнително добри снимки за цената си (475 лв.)... но по-лошо качество на видеоклипа в сапунерка досега не съм срещал.[shtrak] Доста дълго кара с 2те си АА батерии и прави наистина много качествени снимки на 10хзоом. Все пак за тия пари има и по-добри алтернативи.[beer]

Автор: The_Melon   
Дата:   27-12-07 15:58

Вземи Powershot А710 IS - много по-добро осътношение цена качество от 720.

Автор: Стоев   
Дата:   27-12-07 16:02

Дигитален Кодак или Полароид [smilie23]

Автор: EMILEN   
Дата:   27-12-07 16:17

Същото се отнася и за китайската марка Praktica from Germany.

И не е вярно, че всичко е произведено в Китай. Фотоапаратите с марка Panasonic например са Made In japan.

Автор: Стоев   
Дата:   27-12-07 16:40

Че какво им е на китайските стоки?[smilie7]

Автор: jordan82   
Дата:   28-12-07 00:10

всичките снимки в профила ми са с Kodak Z740. Сам си решавай...
Успех!![smilie24] [beer]

Дата:   28-12-07 17:01

Нещо по-подробно за серията Z 7*** на Кодак ?
Били куча марка , ама и снимките които видях правени с тях малко апарати от този клас могат да ги направят. Нямат много ръчни настройки , но оптиката ми се струва читава. Дават само една година гаранция. Иначе като качество как са? Дефектират ли често ? За тях доста трудно се намират коментари......

Автор: jordan82   
Дата:   28-12-07 18:30

с моя нямам никакъв проблем. За 2,5 години не е дефектирал, изглежда като току що взет от магазина, пък бая си е попътувал - обиколил е всички български планини по няколко пъти. Снимал е при -20*, снимал е в дъжд. Никога не е изпускан, така че нямам идея дали носи на удари. [smilie24]

Автор: arise   
Дата:   28-12-07 20:24

Виждал съм доста прилични снимки от подобен Кодак, но все пак за тези пари едва ли е най-удачния избор

Дата:   28-12-07 21:08

http://photo-cult.com/album.php?cam=1944

Добре де..... какво е лощото на тези снимки?
[smilie2] За тези 400-500 лв. какво друго да вземе човек ? Пак ли да робуваме на марки . Всяка добра марка има и лоши и добри модели. Да ама добрите любителски модели гонят 900-1000лв.

Дата:   28-12-07 23:16

Недостатъците на Кодак са подобни на недостатъците на Панасоник ФЗ 7(8)
1. В колорита на снимката винаги има страничен оттенък - червеникав или кафяв (При Панасоника син).
2. Точно тия модели имат доста силно шумоподтискане и "омазване" на детайлите ( При Панасоника детайла е малко повече но за сметка на шума)
3. Интериорните снимки или снимките на тъмно винаги имат голям "брак" - лошо фокусирани, преекспонирани или недоекспонирани кадри.

Ако не държиш на зума много по-добри(и с по-големи матрици) са Самсунг С1050 (8050), НВ 10(15), Канон А610-640.[beer]

Дата:   28-12-07 23:24

Със същите матрици но-по добри са Сони Н2(3,5), Канон С3ис (С5ис)

Автор: stoychev   
Дата:   28-12-07 23:50

Съгласен съм за Панасониците за всичко, с изключение на оттенъка. Моят поне не прави.[smilie6]
А не одобрявам Сони.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »