Автор: dedopop
Дата: 17-12-07 22:08
От срещи с HDD камери и от оплаквания по форуми съм си съставил мнение за този формат - не искам да ми влиза вкъщи. Мои приятели си купиха такива камери, независимо че ги разубеждавах. След което търсят помощ.
Първо - камерата с хард или двд диск снима компресирано видео, ама яко компресирано. Второ - на двд диск събираш 30 минути. Трето, като ти трепне ръката или падне батерията или забравиш да финализираш диска, нищо няма да видиш.
Камерите с хард диск - едно леко сътресение взима здравето на харда или на главата. Всяка фирма си има някакви файлови формати за запис, които се четат само от софта, който върви към камерата и се оказва, че не може да си направиш нормално ДВД.
Мини ДВ формата може да си го обработиш както искаш. Да си направиш кефа с малко монтаж, ефекти, преходи, накрая да извъртиш едно двд с меню. С другите може и да стане, но качеството пада до ниво на VHS.
Все още не съм видял профи камера с хард или двд диск. Всички са miniDV. Мойта скромна камерка е напълно съвместима с профитата, пък и снима мнооого добре, за съжаление вече я няма.
За марки - мойта е Panasonic NV GS 300. Купих я за 1500 лв. Съседа си взе сони за 650 лв, което снима много добре. ЖВЦ не препоръчам.
Публикацията е редактирана (17-12-07 22:10)
|
|