Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Capture one pro???
Автор: kag   
Дата:   16-12-07 00:04

Въпрос за програмката?
С канон снимам и като отворя RAW - овете ,профила от тях ми се губи .Все едно всички файлове влизат с някакви средни настройки на цветове, брайтнесс, уайт баланс и др.И трябва тепърва да ги настройвам - а общия профил от фотоапарата за всяка снимка все едно е изгубен. Не е като в (Digital Photo Profesional) там всеки рол си го отваря с настройките от фотото . Някой знае ли от каде и как се оправя проблема???

Отговори на това съобщение
 Re: Capture one pro???
Автор: Стоев   
Дата:   16-12-07 08:39

[smilie8] ?

Автор: doca   
Дата:   16-12-07 09:06

Че RAW си е суров материал, така че всички посочени от теб настройки направени преди кадъра в апарата, според мен е естествено да се загубят. Нали това е предимството на RAW. Режимът RAW записва изображенията точно така, както са заснети - без обработка и без компресия.
По-скоро предаването на настройките на апарата към кадъра при този режим не е естествено.
Не виждам някакъв проблем.

Публикацията е редактирана (16-12-07 09:09)

Автор: muu   
Дата:   16-12-07 09:13

настройките при роу от камерата са просто команди към програмата за конвертиране които кепччъра дори и да разпознава не изпълнява поради разлики в начина на обработка. ползвай си дпп ако това е от значение за тебе.пък и пройзводителя във всички случаи знае как да си конвертира роувете най добре.

Дата:   16-12-07 15:14

doca
Според мен е по-вярно кепчъра 1 да разчита моите предпочитания за конкретния кадър както сам ги мислил и целял в момента на снимането на кадъра (както при дпп) затова питам има ли настройки по темата.
muu
доста време поработих с кепчъра и вече сам свикнал и така но според мен си е ценно да видиш и сетингите от момента на щракването на кадъра.

Автор: behemoth   
Дата:   16-12-07 19:30

никой друг освен DPP няма да ти ги четe ( C1, LR, PS, BB...)

Дата:   16-12-07 19:50

10х разбрах вече

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »