Автор: danbi
Дата: 18-01-08 00:01
Снимал съм доста с DSC-H9, с Панасоника не.
DSC-H7 е идентичен с DSC-H9 със следните разлики: по-малък, и не-чупещ се дисплей. няма режим на снимане с инфрачервена светлина и има две копчета за бърз достъп до настройките по-малко.
Сонито определено има повече функции, но и няколко "гадни" неща. Оптиката им може да се каже съпоставима (освен по-големия зум на панасоника). Оптика.. като за супер-зум :)
- няма raw режим. само по себе си не е болка за умиране. ползването на raw обработка в този клас си е мазохизъм според мен (дълга тема).
- JPEG компресията е с фиксирано качество. Прави малко над 2 МБ файлове за 8 мегапиксела, тоест, има компромис с възможно най-високото качество.
- Врътката с която се избират режимите и т.н. е доста досадна. Свиква се, но не и с досадността --- това пречи предимно при ръчните настройки.
Плюсовете:
- много пъргав фотоапарат. бърз зум и малък лаг (за ултра-зум), снима почти с 3 кадъра в секунда.
- много добро цветопредаване (14-битов цвят, 4-цветна матрица). типичните за Сони ярки и наситени цветове. Сравнявал съм го с друг Панасоник (не беше FZ18), и в това отношение там нещата бяха доста зле.
- много хубав дисплей.
- може да снимаш във формати 4:3, 3:2, 16:9.
- ако имаш съвременен телевизор с HDMI интерфейс, може да си гледаш снимките на него. Сони твърдят, че превключва телевизора в специален Photo TV режим за целта.
- стабилизацията на изображението работи. чудно защо се твърди че панасоника е по-добър в това.
- за снимането на видео няма да коментирам. всичко си работи както човек може да очаква.
изобщо, фотоапарата е доста пипнат за интуитивна работа.
Едно досадно нещо е, че ползва филтри с размер 74мм, които май са си рядкост. Но във Фотопавилион се продава конвертор към други размери.
|
|