Автор: Canon
Дата: 12-12-07 19:00
Това са споделените предимства на Canon 40D пред Nikon D300:
/обновяват се постоянно/
1. behemoth : Цената
2. boncho_marinov : канон вече ги е срам да копират от Nikon
3. praetorian: цитира navy - форматирам картата (бел.ред.-Д300) с два бутона БЕЗ да влизам в меню - Това ми звучи опасно
- нещата , който си изброил и при Канон се сменят без да влизаш в меню
4. pmartinov: гаранция на затвора 100 000
- 9 автофокусни точки
- 95% визьор
5. cooperworks: Canon 40D ми върши работа
6. dau: 40Д е с по-добра дининамика
-по-добър избор от твърди светлосилни обкетиви
7. chukov: 40Д-то всички АФ-точки са крос-тайп
- с лайф вюто можеш да фокусираш където си пожелаеш
8. peterst: канон 40д: цена 2329 лева в любимия магазин
9. Canon : Интелигентен бърз избор при променлива светлина: бутон + ИСО или недоекспониране/преекспониране, гледайки през визьора
- Канон има ауто ИСО
- Нещо по-широко
10. pmartinov: Широкоъгълна аберация от канон
- При канон се връщаме 30 години в времето назад...
С тия матови стъкла ...
Явно не случайно 40Д дори не беше сред финалистите на Апарат на годината организиран от Популър фотографи .
11. TonevJr: За да сменя меренето,исо, фокус,компресия,... ми трябват не повече от няколко секунди.Има 4 бутона и това е.Трябва да си голям идиот да не можеш да се оправиш с 4 бутона и врътка
Не ми трябва да гледам нищо,защото ги знам на изуст.И не ми казвай,че сменяш исото и другите неща без да си махаш погледа настрани,защото първо,никой не е толкова мързелив и глупав и второ,дори да го виждаш през визъора ,не е по-бързо и лесно,без да си погледнеш ръцете,каквито и да ми ги разправяш
-Разбрах че е лесно,но ти за канон така го каза,сякаш ти трябва шоф-книжка Аз сменям всико с една ръка,а другата си стоий на обектива и с нея мога да сменя от афтоматичен на ръчен фокус,а ти трябва да си я преместиш
Това са споделените предимства на Nikon D300 пред Canon 40D:
/обновяват се постоянно/
1. navy : не вярвам аз на такива теми
2. dimi2007: 300 е повече от 40
3. navy : сменям качеството на заснимане с един бутон БЕЗ да влизам в меню
- сменям исото с един бутон БЕЗ да влизам в меню
- сменям белия баланс с един бутон БЕЗ да влизам в меню
- сменям серийно снимане само с една врътка БЕЗ да влизам в меню
- пускам лайв вю снимане само с една врътка БЕЗ да влизам в меню
- вдигам огледалото ако се наложи само с една врътка БЕЗ да влизам в меню
- пускам самоснимачка пак БЕЗ да влизам в меню
- форматирам картата с два бутона БЕЗ да влизам в меню
- сменям различно мерене, спот и т.н. с бутане на палец БЕЗ да влизам в меню
- сменям 3 вида групи фокусни зони с палец БЕЗ да влизам в меню
- сменям следящ фокус само с едно бутване БЕЗ да влизам в меню
- сменям ръчен фокус само с едно бутване БЕЗ да влизам в меню
- сменям режима на снимане с един бутон БЕЗ да влизам в меню
- правя корекцция на светкавицата с един бутон БЕЗ да влизам в меню
- правя корекция на експонацията с един бутон БЕЗ да влизам в меню
- дори мога да ресетна дефоултни настройки с два бутона БЕЗ да влизам в меню
- мога да използвам различни функции от менюто като си присвоя на няколко функционални бутона и това ще работи вече БЕЗ да влизам в меню
4. navy: многократна експонация кадър върху кадър
5. pmartinov: гаранция на затвора 150 000 цикъла
-51 автофокусни точки от които 15 са кроиц-сензори
- 100% визьор
6. dau: като картинка няма предимство
- АД на Д300/Д3 само
7. navy: 3Д фокусирането и меренето и следе по цвят, сцене рекогнейшън
- прекрасни 6400 исо
-Д300 си има ауто-ИСО...
- изображението от Д300 на 1600 исо ми харесва повече и шума му е по фин и балансиран, отколкото 5Д на 800 исо
-Д300 е използваем при добро качество до 1600
- има най-добрия шутер лаг от всички ДСЛР-та
http://vista-vision.net/test/5D_800vsD300_1600.jpg
Д300 на 1600 исо на жълта ламба
http://vista-vision.net/test/D300_1600Vesi.jpg
http://vista-vision.net/test/D300_1600Vesi2.jpg
При това положение не виждам смисъл от ултра светли обективи
-отгоре на търкалцето има ли разни цветенца, човеченца, планини и тем подобни
-Да не говорим за неща, които просто няма как да направиш, без да влезеш в менюта... като роу, джипег и компресия...
...лайфвюта
...вдигане на огледала
...меренета и т.н.
-Освен това бутоните така са ситуирани, че не е необходумо да си отлепяш дланта и така продължаваш да държиш здраво апарата.
Когато ти се налага да не отделяш лявата ръка от обектива при по екстремни ситуации, може да си препрограмираш 4-5 бутона вдясно за точно тия, фотографските неща
-Толкова години снимам с канон, сега от няколко месеца и с никон, щом казвам, че има голяма разлика, значи е така
-Ей сега снимах от прозореца на 12 милиметра
Сбогом големи аберации...
Сбогом голяма мазня...
http://vista-vision.net/test/D300_12mmCool.jpg
8. yang: nikon-a като windows-a
9. peterst: никон д300: цена 2990 лева (отново в любимия магазин)
10. dau: говоря за 3Д-то в момента...
... като видях как скачат точките по мацката и ми стана лошо... нали Никон използвали истински снимки, не алгоритми
Това ако работеше нормално би трябвало да и хване едно АФ на очето и като се движи да и го следи и да седи на очето.
на 1.4 като и со гложиш на циците ходи го търси после къде е...
- за мен не е практичен апарат който при по-динамични снимки, не можеш да си сменяш всички опции само с дясната ръка, докато с лявата си държиш обектива... за мен това е несериозно просто...
11. muu: никона има корекция на експозицията при включена автоматика с един бутон,предна врътка или задна , според настройките , която корекция се нулира автоматично когато се изключи експонометъра.
- може да размениш функциите на предната и задната врътки
- никонският "шум" е като филмово зърно за резлика от канонският който е като от видео камера
бленда.... 4
12.Canon : Удвоено контурирано образно боке от никон
13. pmartinov: За пореден път се убедихме че хубавата кропка е за предпочитане пред овехтял ФФ
-При никон влизаме в менюто и сменяме визията на визьора
14. TonevJr: шумът на Д300 е много отвратителен.Голяма мазня това шумоподтискане.Канона може да има повече цветен шум,но има повече детайл,но пак казвам,не може да се мери с Д3.
- колко пъти казах,че е хубава машина.Шумът на Канон и мен ме дразни,за сметка на Д3,но Д300 е доста далече от там. с това което пусна от офиса,не ме убеди,че Никона е по-добър,пък сега ако щеш и 1000 технически данни в полза на Никон-а ти ми извади.
- Единственото което не можеш да смениш е размера на снимките,но се съмнявам това да ти потрябва точно докъто снимаш
15. ТодоротВарна: Доколкото разбирам от темата като непрофесоаналсит, за да снимаш с Никона д300 е лесна работа защото всичко бутони са под ръка и снимаш ли снимаш, а за да снимаш с Канона трябва да си професоналист и да знаеш какво ще снимаш и в какъв режим да го настроиш. Правя аналогия, че Никончето е нещо като луксозна кола автоматик, а Канона е като формула 1 , само за професионалисти.
16. Mobby_Dick Що всички тия точки у средата бре!?
Как не се сетиха да сложат 4 в крайщата.
Или....като матричката е една Х-голяма, броят на точките им е точно през оная работа
Споко, скоро ще стигнат да запълнят визьора.-...и тогава ще стигнат точно изначалната нула на интеграла....само дето ще се мъгли визьора от....точки
Публикацията е редактирана (16-12-07 16:10)
|
|