Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Гледайте !
Автор: cdman   
Дата:   07-12-07 16:14

Много може да се говори за фотография. Преситените от снимки "рейтинг Б" автори едва ли ще се учудят от видяното. Може и кусури да намерят. Любителите като мен може и да са шокирани от снимките но си струва да ги видят. Описанията са на руски , но няма да Ви затруднят. Гледайте! Няма да ви е приятно но ..... един 1 поглед е повече от хиляда думи.

http://fishki.net/comment.php?id=22635

http://fishki.net/comment.php?id=28930

http://fishki.net/comment.php?id=28972

Отговори на това съобщение
 Re: Гледайте !
Автор: marchello   
Дата:   07-12-07 16:19

ми те тези фотографии са си доста култови и известни [smile]

Автор: papy33   
Дата:   07-12-07 18:32

http://fishki.net/comment.php?id=22635

http://fishki.net/comment.php?id=28930

http://fishki.net/comment.php?id=28972

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-12-07 18:39

http://de.fishki.net/picsw/122007/07/stern/00bzkqk5.jpg

1995. Американский художник Христо Явашев упаковал здание германского Бундестага.

[smilie18] [smilie21]

Автор: mixmike   
Дата:   07-12-07 18:40

Не беше ли опаковал Райхстага този "американец"[smilie18]

Автор: Cristinel   
Дата:   07-12-07 18:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 6traka4a   
Дата:   07-12-07 18:49

Това са образците -- и какво?

Дата:   10-12-07 12:17

Това , което исках да Ви намекна уважаеми съфорумци е да видите съотношението на студийни и не студиини снимки. Може би 2 или 3 от снимките са студийни, докато останалите са 'изрязани' от реалността. Няма надупени модели и тела в невъзможни пози.Във форума съотношението ( на снимките с рейтинг) е точно обратното. да не говорим че повечето снимки са в същност 'фотошопки' - на пейзажите се появават облаци, фона се добавя после ... Авторите по скоро използуват снимките като материал за получаване на 'произведения'. На фона на снимките които руския сайт е събрал всякакви коментари за аберации, светлосенки, и прочеее биха звучали най-малкото смешни. Не бих препоръчал на форума да въведе правила за допустимо ретуширане на снимките защото е невъзможно, но може по-добрите фотографи да помислят как да отделим реалността от фотошопа. Аз не знам как точно, но според мен ако фотографията е изкуство - то тя трябва да се придържа към основното си предназначение - да отразява действителността. Ако не след време ще се чудим дали тези хора са били заедно на снимката или просто така е решил фотографа ..

Автор: boni   
Дата:   10-12-07 12:42

Аз не знам как точно, но според мен ако фотографията е изкуство - то тя трябва да се придържа към основното си предназначение - да отразява действителността

Кой ти каза, че основното предназначение на фотографията като изкуство, е да отразява действителността???[smilie18] Нещо си в голяма заблуда....
Основното предназначение на репортажната фотография е да отразява действителността. Тя също може да бъде изкуство или не. Освен репортажната фотография обаче, има още доста фотографски жанрове и при много от тях основното е себеизразяването на автора, а не отразяването на действителността:)

Автор: Coincidentia   
Дата:   10-12-07 12:46

Tо всичко това хубаво, ама ако Бог е искал да не се правят фотоманипулации, нямаше да създава Фотошопа [smilie25]

Просто под слънцето си има достатъчно място и за едното, и за другото, т.е. за много други... във форума също си има място за всички тях [smilie3]

Дата:   10-12-07 12:52

Фотоманипулации е имало много преди фотошопа , фотоманипулации има и сега без да се използва фотошоп. Почти всичко, което се прави сега с фотошоп, се правеше и преди в химическата лаборатория - маски, изсветляване, затъмняване, колажи, монтажи, наслагвания и т.н. и т.н. Това че много от пишещите тук не знаят как се правеха тези неща преди години, не означава че не се правеха:)Или първите серии на междузвездни войни се правеха с фотошоп а???? Самият Ансел Адамс е казал, че половината от успеха на една снимка е в заснемането, но другата половина е в обработката(а по негово време фотошоп не е имало)
Има документално кино има и художествено кино. Документалното отразява точно действителността, при художественото всичко е разрешено. Има документална фотография има и художествена фотография. Нещата са същите.

Автор: nsirakov   
Дата:   10-12-07 13:28

бони - да допълня предпоследното ти изречение...

... има хора дето не умеят да работят с фотошоп , има и дето умеят... първите обикновенно пускат теми във форума :)

[smilie7] [smilie7] [smilie5]

Автор: Тед   
Дата:   10-12-07 13:32

Шопата е лабораторията - тъмната стаичка на фотографа.

Дата:   10-12-07 13:34

а тъмна.... моята стая е светла... аз съм на лайтрум

Автор: volokin   
Дата:   10-12-07 13:35

Фотоманипулации не се правят с фотошоп. С фотошоп се правят само манипулации. А фотоманипулации се правят в тъмната стая. Има доста голяма разлика. За едното работят диференциални уравнения, за другото "шепа" истински фотони. Или може думичката фотоманипулация да я заменим с алгоритмоманипулации. Иначе Бони е прав, че и преди и сега ...манипулации е имало, дали са фото или някакви други...[beer]

Автор: Тед   
Дата:   10-12-07 13:37

sirakov, така и тоя лайтруум не го възприех ...сигурно тряа ми покажеш някои тактики [smilie3]

Дата:   10-12-07 13:38

важен е крайният резултат
волокин как да те намеря да те питам нещо?

Автор: volokin   
Дата:   10-12-07 13:39

къде да ме намериш? Виртуално или физически?
Физически съм след две седмици в БГ, виртуално, мейл (скайп ползувам мноооого рядко) друга комуникация по телефона, но струва пари...и накрая тук на лични [beer]

Дата:   10-12-07 14:47

надявам се преди да сте написали коментарите да сте погледнали линковете. Тва беше целта. Иначе сте прави в известен смисъл за фотошопа. Едно е обаче да кът-неш нещо или да махнеш некоя пъпка от лицето на модела - друго е да подмениш 90% от снимката. Че това художниците го правят по-добре .. на плажа да речем.

Дата:   10-12-07 15:05

Какво означава да "подмениш" ? Кое да подемниш и с какво точно да подмениш?
Пак да ти дам пример с киното ако искаш, я се замисли? Що да правят монтажи в междузвездни войни или филмите за Джеймз Бонд, като направо художниците могат да го нарисуват и да е анимационен[smilie18] Да не би да вярваш, че в "Последната жена" Жерар Депардийо наистина си отряза оная работа с кухненския трион? Тц, според мене си беше чист монтаж[smilie18]

Дата:   10-12-07 15:15

Явно ще трябва да обяснявам по-просто. Случвало ли ви се е да си купите 'фотошопски' колбас например ? Опаковката супер а вътре черва. Никъде не пише, че салама е само за гледане... Ами ако пропътуваш 250 км за да се видиш с някое маце и после не го познаеш тъй като си видял 'фотошопски' вариант на въпросната жена ??!! Откъде ли знам ??! За това говоря. така виждаме света ние - които не прекарваме основната част от деня си във студиото. Впрочем малко сбърках, че заформих дуискусия. Ако исках мнения щях да напиша 'коментирайте' , а не 'гледайте'.

Дата:   10-12-07 15:22

Относно фотошопския вариант на някоя жена и измамите в тоя аспект:) Както казахме при документалната фотография подобни манипулации са недопустими. Едно е преднамерена измама с манипулиран документален кадър, друго е художествена фотография.
Между другото през 50-те години при маестро Папакочев се явила една дама, която искала портрет със сериозен ретуш, който да я подмлади с поне 10 години. Папакочев и направил невероятен портрет, използвайки предимно светлина и сенки, така че да подчертае едно и да скрие друго. След това нанесъл и лек ретуш. Накрая резултата бил поразителен и дамата останала очарована. Изпратила тази снимка на кандидат жених от Америка и веднага получила покана:) За съжаление едва ли е останала толкова очарована, след като отишла там и била отпратена по-живо по здраво обратно:)
Кой е виновен за това? Папакочев, който е направил майсторски портрет или дамата която се е опитала да заблуди жениха си чрез този портрет???[beer]

Дата:   10-12-07 15:25

Той (Папакочев) не е знаел - просто е изпълнил желанието на клиентката ... според мен.

Дата:   10-12-07 15:27

Обяснявам ти, защото упорито бъркаш художествена и документална фотография.

Дата:   10-12-07 15:30

Абе я по-добре да се забрани на жените да се гримират ! Ти знаеш ли ако една жена се гримира умело и после я снима опитен фотограф, използвайки само светлина и сенки какъв ще е резултата[smilie18] Не можеш я позна на другата сутрин[smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »