Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ефективна ли е прахочистачката на 40D?
Автор: kalini   
Дата:   26-11-07 12:52

Някой може ли да сподели от личен опит доколко е ефективна прахочистачката на Canon 40D?

Отговори на това съобщение
 Re: Ефективна ли е прахочистачката на 40D?
Автор: elmaduro   
Дата:   26-11-07 13:08

Аз снимам с такъв и може да се каже, че е ефективна.Досега съм имал само една прашинка, която не успях да махна със състемата и се наложи лека интервенция[smilie5] .Снимам с апарата откакто излезе в Щатите и се справя много добре.Аз постоянно сменям обективите и си е малко дразнещо на моменти, ама няма начин[smilie8].Според мен трябва да си имаш и един комплект за почистване на матрицата, все пак[smilie24]

Автор: sstanley   
Дата:   26-11-07 14:20

Можеш да погледнеш ТОЗИ тест, тук фигурира 400D, а не 40D, но фирмите по принцип не разработват нова система за прахопочистване за всеки модел.

За момента най-ефективната система е на Olympus.

Автор: bozo   
Дата:   26-11-07 18:21

И като системата си почисти прахта тази прах къде отива?

Автор: chukov   
Дата:   26-11-07 18:30

ами бландика се из апарата той праха няма къде да иде

Само на моето 40Д го складирва в един резервоар до батерията и на месец, месец и нещо го пали и ме предупреждава да отворя вратата да има откъде да излиза пушака.

От Канон ме кандардисваха да го събирам по програмата "сливи за смет", но след кратко уточнение, че под сливи не се има предвид жени аз се отказах в полза на изгарянето

Дано съм ти бил полезен

Автор: vladi3   
Дата:   26-11-07 18:59

[smilie25] [smilie25] [smilie25] [beer]

Автор: Минко   
Дата:   26-11-07 19:08

chukov, пък моя 40Д директно прехвърля събрания прах върху матрицата на съседа от третия етаж, който е с Никон

Автор: Rosh   
Дата:   26-11-07 19:17

Аз пък направих близо 15к кадъра и поне 200 пъти свалях обектива от апарат 30д (даже имах две смени на обектив по време на голямата буря, която беше наскоро в Русия и погълна десетина кораби) и още не съм го чистил и не смятам и дай боже да не се налага.

Автор: elmaduro   
Дата:   27-11-07 00:13

Трябва да пусна обява в базара:
Продавам прахосмукачки за canon.Чисти бързо и икономично.Може и на търг да взема да обява блиц цена, нпр.150 начална цена, минимално наддаване 50лв.А за най-смелите-блиц цена(ни миж изпусна таз оферта)-800 марки...
https://photo-forum.net/joro/emoticons/A216.gif

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   27-11-07 09:25

тия легенди с 15к кадъра и 200 смени и да няма нужда от чистене ги знаем.... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: charger   
Дата:   27-11-07 10:49

що бе Джъмбо,при бурята е по ефектен боклука по матрицата.направо драматично става.

Автор: Rosh   
Дата:   27-11-07 12:19

А ми като не затварям блендата на повече от 11 не се вижда боклука. Защо всички хора казват, че като сменяш обектив влиза боклук, затвора на апарата нали е затворен. А иначе праха влиза и през обектива.

Ето една от снимките на бурята, но това е на 200 мм от далече. А Иначе имам и на 28 мм. отблизо но тях ще покажа друг път.

http://212.36.3.59/site_pics/115/s_1196158858_storm.jpg

Публикацията е редактирана (27-11-07 12:23)

Автор: magnifico   
Дата:   27-11-07 12:20

[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »