Автор: muter
Дата: 24-11-07 20:24
Re: Elrisha
Това че е чиста болницата, не прави трагедията по-малка. Аз на твое място не бих тръгнала да коментирам и сравнявам толкова категорично две неща от които за едното съм се запознала само чрез снимки и филми, а не от собствения си опит. :)
Отиди и подишай дори един ден в Африка. Върни се и тогава ще се радвам да чуя обективното ти мнение за паралела "ококорени чернокожи, с мухи по очите и подути кореми..сякаш при белите няма трагедии,всичко им е цветя и рози и трябва да се чустват ууужаасно виновни заради страданието на чернокожите".
Кой те кара да се чувстваш виновна? :) Това са някакви персонални твои issues :)
Аз не се чувствам виновна, а се чувствам вълнуваща се. И не само за Африка, а за всяка една неправда случваща се на тази планета.
Както ме вълнуват всички тези жени които видя на снимките, така ме вълнуват и всички тези деца в България по домовете за изоставени деца и такива с нарушения, така ме развълнуваха и всички тези деца в Жерада, Мароко така ме и вълнуват възрастните хора в България и тяхното тъжно ежедневие и т.н.
Болницата е единствения рай и спасение за тези изстрадали жени. А реалноста извън болницата е смазваща. Болницата е в състоянието което я виждаш защото се намират хора които работят доброволно /много от персонала са жени бивши пациентки на болницата, за които болницата се превърща в дом и посвещават живота си на новите жертви на фистула/,а други хора по света свързани с Fistula Foundation отдадено и ежедневно работят за каузата, а именно - намиране на дарения, запознаване на обществото с причините които водят до фистула, настояще в което да няма жена върната от болницата за това че няма пари да си плати и бъдеще в което броя на жените в Етиопия страдащи от фистула да намалее драстично поради обучителните методи прилагани в настоящето.
Кое те кара да мислиш че подобен снимков материал по друга здравословна тема свързана с бели хора би имал по-малка сила?
Каква е твоята теза и идея с две думи? Да спрем да се вълнуваме от черните и от Африка, защото "сякаш при белите няма трагедии" ? Никой не отрича че няма. Просто разбери че едното не изключва другото, нито се опитва да го омаловажи. Това че примерно тук в тази фото история болницата е луксозна и свързана с БЕЛИ хора прави ли трагедията по-слаба и фото историята маловажна? Не, не я прави разбира се.
Надявам се посочения пример е дал задоволителен отговор на въпроса ти "и се чудя,дали трагедията се усеща повече когато "моделите" от снимките са черни?".
Не разбирам за какво говориш или просто си нямаш работа.
Публикацията е редактирана (24-11-07 21:15)
|
|