Автор: midtone
Дата: 22-11-07 21:23
NeatImage обработва един кадър. Каквото и да правиш, това е деструктивна техника. Докато при този метод със stack се взима информацията от няколко различни кадъра, така че, поне на теория, никакви пиксели не се разрушават, а напротив, добавя се полезна информация.
На туториалите, които гледах, беше снимано от статив, и резултатите просто ми спряха дъха. Моят експеримент беше с идеята да видя дали може да се прави и със снимки от ръка.
По въпроса за задклавиатурното устройство - аз съм притежател на Panasonic FZ30, и поради тази причина имам енциклопедични знания по шумоочистването. Работил съм с NeatImage, Noise Ninja, D-Fine, OnOne Photo Tools, както и със шумопочистващите функции на Silkypix, Bibble Pro, DxO, Lightroom, и разбира се вездесъщия Photoshop. При различни снимки, различни условия на снимане, съм получавал различни резултати, като в едни случаи Noise Ninja е работил най-добре, в други NeatImage, в трети нещо друго, и така на принципа на пробата и грешката. Досега каквото съм направил с метода на stack, няма грешка. Ще видим, времето и практиката ще покаже.
|
|