Автор: itilien
Дата: 22-11-07 09:57
chukov, не си съвсем прав. Въпреки, че и на мен ми изглежда малко вероятно, принципно е възможно. Много активни елементи, най-често в захранващите блокове разсейват много голямо количество топлина. Принципно такива елементи се поставят на радиатори и по тоя начин температурата пада. Пример - преди две години, във фирмата, в която работех правихме едно устройство. Захранването е с телефонна батерия. Регулатора на напрежение загряваше толкова, че можеш да се изгориш спокойно на него, а размера му е около 4х5 мм. Пича, който беше конструирал устройството казваше: това не знам как изобщо работи, но е факт че работи и не гори :) Принципно температурата на която може да издържи силициевия кристал е докъм 150 градуса. Така че корпуса може да си достигне спокойно 100 градуса. Тук остава въпроса на колко се топи дадената пластмаса, колко място е оставено за охлаждане, как е направено и т.н.
Но като цяло е възможно да стопиш пластмасата... макар, че при подобен случай е по-логично тя само да се деформира, отколкото да се пробие по тоя брутален начин.
|
|