Автор: jilt3d
Дата: 19-11-07 15:53
Здравейте и от мен в този форум.
Предстои ми да закупя теле. И предвид ограничения бюджет съм се спрял на Canon 70-200 f/4L или Canon 70-300 f/4.5-5.6 IS, които в момента са на абсолютно една и съща цена. Предполагам, че доста от вас са се изправяли пред тази дилема. Както и да е, все нанякъде везните ще натежнат и ще имам възможността да си изхарча парите... (засега L-ката взима превес)
Та, аз искам мааааалко да погледна в бъдещето... Вече има на пазара dSLR-и, които има вграден IS в самото тяло, засега нямаме подобни оферти от двата най-големи играчи на този пазар, но ще ми бъде полезно, ако някой притежава вълшебното кристално кълбо и му хвърли един поглед за да ми каже, дали в бъдеще време можем да очакваме Canon-ски dSLR с вградена стабилизация в самото тяло. Често се изкушавам да пръсна двойно повечко пари за IS версията на L-ката и да си спестя и някоя дръга останала жива мозъчна клетка. Да, прочетох, че стабилизацията в тялото не е толкова ефективна, колкото подобната в обектив, но някак си ще го преживея. А стабилизацията е нещо, което не мога подмина леко с ръка, особено когато не разполагам все още със статив (о, боже! Но е предвиден в недалечното(надявам се) светло(също) бъдеще)
Вие как мислите? Обектив с IS (VR - за да не се обиди някой ;) ) или стабилизация в тялото (при едни бъдещи планове на Canon, в моя случай)?
П.С. Изкушавам се да ви питам и кой от двата обектива да избера, на които съм се спрял, но нека да не превръщам темата в типичната VS. такава, но който си даде мнението - предварително, благодаря! Определено избора ми ще зависи от това, какво ще предпочитам да снимам, какви ще ми бъдат нуждите... а аз искам да снимам всичко, как да избирам в такъв случай! :) Май много се разприказвах...
|
|