Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фоточанта "Кобур"
Автор: PeterPAN   
Дата:   19-11-07 15:57

Спрял съм се на това

http://www.lowepro.com/Products/Toploading/classic/Topload_Zoom_2.aspx

и Снимка

http://www.lowepro.com/images/products/large/ToploadZoom2_LA.gif

ЛовеПро ТопЗум 2

Та питането ми е някой ползва ли подобна и удобна ли е?

Смятам да я ползвам с Сони А100 с монтиран обектив 70-300 или 18-200 и втори обектив 17-70, на снимката е показано че може да се съберат два обектива, евентуално.

Отговори на това съобщение
 Re: Фоточанта "Кобур"
Автор: didiken   
Дата:   19-11-07 16:06

И аз си мислех за нещо подобно. Но като отидох в магазина. изглеждаше доста по-внушително. Например за планина не мисля, че е удачно да си го сложиш отпред. Според мен ще пречи, особено при катерене. По0удачен ми се вижда вариант малка раница през рамо.
Нека все пак да кажат тези, които ползват.
Обективите трябва да се съберат в тази, но виж на място.

Дата:   19-11-07 16:12

Преди време като гледах, незнам дали беше точно този модел, ме притесни факта, че дупката за обектива е много точно изрязана и като диаметър и реших че няма да може да се ползва с всеки обектив или с обектив и монтиран сенник(наобратно ) на него.

А що се отнася за планина си мисля че може да се преправи раницата, така че тази чанта да се закача отстрани на раницата и някой да помага при вадене и прибиране, за да не е нужно свалянето на цялата, раница когато се наложи да се вади апарата ....

Дата:   19-11-07 16:14

Това за монтирането отстрани на раница, е тайната ми мисъл ако чаната се окаже удачен избор, асъщо така може да се сложи и в нормална раница за ползване в градски условия, за да не бие много на очи. То като извадиш базуката няма как да не бие на очи, но поне докато го носиш ....

Автор: loveforever   
Дата:   19-11-07 16:16

Според мен този тип чанти са удобни само когато ще се ползва тялото само с един обектив. А и така като гледам не вярвам при тяло със 70-300 да има място и за друг обектив. Примерно ако на тялото е сложен 50 мм обектив отдолу може и да остане място за втори, но при телеобектив ... едва ли.
Примерно моя 70-300 с филтър и капачка е 15см, а тялото в средата в ~ 7см. При вътрешен размер на чантата 25 см ... не вярвам да се побере обектив в оставащото място отдолу. 18-200 и 17-70 са по-къси ~ 10 см и и горе долу пак толко в диаметър със сенника, което пак прави задачката невъзможна.
Според мен варианта е - тялото с един обектив в чантата, а втори и трети обектив прикачени външно в отделно кейсче.

Дата:   19-11-07 16:19

И това е решение, допълнителния обектив в раницата, а така тялото с прикачен на него обектив, явно трябва да ида на място да пробвам, но реших преди това да питам ако някой е ползвал или ползва такава чанта.

Автор: itilien   
Дата:   19-11-07 16:23

Такава чантичка си ползвам аз, но със сони Р1, което си пасва идеално. За планина си е много удобна даже, всякакви раници в планината са леко безсмислени, защото имаш друга раница на гърба. Клатушка се отпреде малко, ама чудо голямо, не пречи почти. В такава чантичка няма как да събереш 2 обектива.

Автор: loveforever   
Дата:   19-11-07 16:24

Зависи за какво я искаш тази чанта. Лично аз нося апарата на врата и тогава чанта не ми трябва. Даже в зимни условия под дрехите е и на топло. Ако така или иначе ще носиш раница втората чанта само ще ти пречи.

Повечето обективи се продават с калъфчета, които лесно се слагат за носене на колана. На мен такъв вариант ми е много по-удобен и като разпределение на тежеста и като функционалност, но това е строго инадивидуално и зависи много от това и в какви условия ще се ползват.

Дата:   19-11-07 17:18

Няма да коментирам калъфчето дето идва със сигма 70-300[smilie5]

Автор: seith   
Дата:   19-11-07 19:13

аз бих те посъветвал да си вземеш чанта която има ремък за презкръста, така каквото и да правиш няма да ти пречи - скачане, катерене, тичане и т.н. Аз имам Ловепро нова 1 и нова 4 и съм страшно доволен.Те не идват с ремък за кръста, но имат възможност да си сложиш.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   19-11-07 19:22

Ползвам отдавна.
Удобно и бързо за вадене е.
Недостатък - затруднява бързото придвижване, като удри извън такта на краката при бяг (ако не е сложена отстрани на колана, но тогава пречи при разминаване в навалица)

Автор: sigmadelta   
Дата:   19-11-07 21:19

Чантата е удобна , побира резервна батерия два и повече филтъра и резервни памети . Втори обектив едвали ще побере. Може да имаш проблеми със сенника зависи от диаметъра на обектива, моя е 77mm и не мога да го ползвам , много трудно се изважда от чантата.Ходя с раница и чантата на рамо. Бързо и удобно можеш да извадиш фотоапарата и да направиш снимка .

Автор: ivan.draganov   
Дата:   19-11-07 21:25

А аз не бих рискувал да си нося техниката с обектива надолу,и се 4удя на колегите как го правят!Даже и в по-старите фотографски книги си го пише"Фотоапарат се носи и съхранява с оптиката нагоре или в хоризонтално положение,та в тази връзка ПитърПан ,те съветвам да си купиш нормална 4анта с отделни деления за аксесоари и обективи,а не такива любителски кобури!Но вси4ко това ,приятелю, си е мое ли4но мнение![shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   19-11-07 21:34

Да се носи техниката с обектива надолу, в добра чанта - не е с нищо по-опасно, отколкото с обектива нагоре/настрани и т.н.
Мани ги ти тия "по-стари фотографски книги", писани по времето на кожените куфачета.

Пък този кобур, макар и да се струва "любителски" на професионалиста ivan.draganov [smilie3] - всъщност е много сполучливо решение за носене на камера с дълго варио в планината.

Автор: mgi   
Дата:   19-11-07 21:37

но само това, ако трябва да сменяш обективи си вързан отвсякъде

Автор: mgi   
Дата:   19-11-07 21:40

аз съм си решил проблема по друг начин и с друга чанта на Lowepro + отделни тубуси за обективи, за планината върши идеална работа

Автор: ivan.draganov   
Дата:   19-11-07 21:41

никъде не съм споменал ,4е съм професионалист,приятелю,а от тия ''по-стари фотографски книги'' може много да нау4иш ,стига да ти се 4ете!
А като заговорихме за носене с обектива надолу,съветвам те да не го практикуваш много.именно затова са и по-големите и по-скъпи 4анти,не мислиш ли?![smilie24]

Автор: hash   
Дата:   20-11-07 08:37

в почти всички чанти, които съм виждал, апаратът стои с обектива надолу :)

Автор: bulgar4e   
Дата:   20-11-07 10:27

Чантата е супер удобна! Ползвам такава от 2 години сигурно И на падане от 2 метра няма проблем! [smilie25]

Автор: n1x0n   
Дата:   20-11-07 14:09

А като заговорихме за носене с обектива надолу,съветвам те да не го практикуваш много.именно затова са и по-големите и по-скъпи 4анти,не мислиш ли?!

Не, не мисля. Повечето съвременни чанти позиционират камерата с обектива надолу, включително "по-големите и по-скъпи 4анти".

Ако една чанта е добре измислена, а в случая говорим именно за такава чанта, положението на обектива НЯМА никакво отношение към нивото на обезопасеност.

Дата:   20-11-07 16:31

за положението на обектива съм напълно съгласен, още повече че чантата има 'носач' на който ляга тялото. А що се отнася до това дали апарата се стресе и удря чантата е все едно в каква щанта ще е!

Ако се наложи да бягам винаги взимам в ръка чантата с апарата!

Дата:   20-11-07 16:34

А един страничен въпрос относно стабилизираните матрици

Много хора с Пентакси със стабилизирана матрица се оплакват че като се мести апарата се чува шум от махдахерцането на матрицата.

При Сони А100 и КМ 5Д не съм забелязал подобно нещо, но как е по добре да се пренася апарата когато е изключен с включена или изключена система за стабилизаця на матрицата. Предполагам че изключването на системата за стабилизация блокира матрицата в средно положение?

Автор: milenmarinov   
Дата:   20-11-07 18:48

Зайко трябва да се намеси.!
моя винаги е с включена стабилизация...

Автор: visionofmind   
Дата:   20-11-07 19:08

аз имам подобна "раница", събирам тялото с китака вътре, но не ми е удобно да я мъкна дълго време с мен
предпочитам раница за гърба [cool]

Дата:   21-11-07 09:19

Кажете за стабилизацията, и няма ли 'паркиране' както при хардисковете или не е фатално мандахерцането на матрицата, въпреки че е върху някаква 'шейна' сигурно?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »