Автор: ecobo
Дата: 16-11-07 10:37
Сега сериозно:
Д3 ще бъде чудесен апарат за журналисти, особено спортни. До А4+ е супер. Оттам нагоре - с компромис...
Сериозно, аз не виждам фин детайл в снимките. Оня детайл, дето го има в 5Д например. Предполагам, че на тест за резолюция Д3 ще се окаже доста по-зле от д2х, да не казвам и от д200.
Всички се дивите на снимките на сгради. Там резолюцията изглежда като да я има, ама това са прави линии, които заблуждават окото. Аз например досега не съм видял снимка на модел, където да има коса. Отблизо се виждат разпиляните косъмчета, ама в косата космите ги няма - замазани са. Това може да е от софтуера, ама може и да е от матрицата. Ще се види на РОУ файловете.
И като казах РОУ - очаквайте в РОУ доста повече шум, отколкото в джипезите, евентуално и доста повече резолюция...
Дано не се окажа прав, ама тепърва ще гледаме тестове и ще стане ясно кой-какво.
Не съм се оженил за Канон. Харесвам Никон, имат чудесни обективи... Даже по едно време мислех да мина на Д3 заради наистина уникалната динамика , ама така като гледам снимките от Д3, май ще оставам при канонци. Не заради друго, а защото правя големи неща, 50х70, 70х100, където Д3 определено няма да ми върши добра работа...
На всички никонианци
|
|