Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 А дали може да си взема статива...в самолет?
Автор: magnifico   
Дата:   14-11-07 21:14

Скоро ще пътувам за пръв път със самолет и ще си взимам фотографската техника, като ръчент багаж...то е само една средно голяма чанта и се надявам, че с нея проблем няма да имам. Въпросът е за статива в другия багаж...дали ще ми направят проблем, дори и да НЕ е като ръчен багаж, ами в големия сак?!?
ПС: Техниката трябва ли да се декларира? За информация, ще пътувам за Германия [smilie24]
Мерси предварително [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: А дали може да си взема статива...в самолет?
Дата:   14-11-07 21:19

моля спамърите да се смилят над темата ми и да си задържат мнението за себеси...
Сигурно задавам глупави въпроси, но както казах, за пръв път ще летя и искам да съм сигурен, че няма да се налага да си оставям половината техника при тия долни крадци, по летищата [smilie10]
[smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   14-11-07 21:19

няма проблем в регистрирания багаж
и няма нужда да се декларира до Германия

Дата:   14-11-07 21:24

между другото такава тема излиза през две седмици
и понеже гледам че нямаш опит с летенето и се шашкаш, да ти кажа - не си давай фотоапарата на багаж в никакъв случай
аз съм летял само с ръчен багаж със статив вътре много пъти, ама преди доста време, сега мерките все повече ги затягат нещо

Автор: varneneca   
Дата:   14-11-07 21:30

Задължително фотоапарата с теб в ръчния багаж, ако не искаш после да си го разпознаеш в някоя заложна къща. Статива най-вероятно няма да ти разрешиш да го качиш в ръчния,защото е "опасно" оръжие,ама няма страшно товарачите и да го видят няма да разберат за какво служи, а това е гаранция че няма да го отмъканат

Дата:   14-11-07 21:31

E аз щото гледам ги затягат мерките, та заради това се стряскам малко...иначе в никъв случай няма да оставям апарата...нали трябва и да се снима от самолета все пак... [smilie6]

Автор: asahi   
Дата:   14-11-07 21:32

Апарата - с теб. Статива - в търбуха на самолета. Или няма да лети.

Автор: rosentushev   
Дата:   14-11-07 21:35

Миналият месец летях до Виена. Апарата, видеокамерата и статива ми бяха в ръчния багаж, никакви проблеми не съм имал. [smilie5]

Автор: muu   
Дата:   14-11-07 21:36

за ес деклариране на техниката не е нужно. два пъти летях от софия до милано със статива и стойките като втори ръчен багаж от аерогара софия, но от там насам всичко влиза в чекираният багаж...ръчен само фотораницата.

Автор: insight   
Дата:   14-11-07 21:37

Хубав въпрос, на 19-ти летя за Франкфурт и смятам да взема всичко налично като фотографска техника ...един SLR, любителска видеокамера JVC и HP-945 \един незабелязан връх в цифровата фототехника ;-)\ ..
мисля да мина през чек-а като пилот на изтребител ... проблема ми е, какво да говоря ако ме попитат:
- Какво е това дето цъка и брои наобратно.

... ще се радвам на всякаква подходяща идея
[beer]

Публикацията е редактирана (14-11-07 22:53)

Автор: vandobrev   
Дата:   14-11-07 22:06

На мен на летището в Милано ми взеха статижа от ръчния багаж и не ми дадоха да си го взема остана си там на тъпото им летище.

Автор: muu   
Дата:   14-11-07 22:19

ами да си се върнал и да си го пуснал за чекиране...

Автор: Sumuelll   
Дата:   15-11-07 00:37

Имах подобен проблем наскоро със статива. В София ми казаха, че не е проблем статива да е в ръчния, което ме шокира, защото си е чисто оръжие в подходящи ръце, а ми взеха бутилката вода... а на връщане си ми остана в чекирания багаж.

Автор: Amigo   
Дата:   15-11-07 00:45

Добре де, ами какво ще стане, ако се изгуби на човек багажа със статива например, а последният е скъп?! [smilie11] [smilie11] Ще обезщетят ли този пътник?![cool] [smilie8] Наскоро моя позната имаше проблем с багажа, който мистериозно изчезна [cool] е, пристигна след 1 седмица, обаче изчезването на багаж не е изключено [cool] [smilie8]

Автор: nodoubt   
Дата:   15-11-07 01:02

Миналата седмица за Париж голям статив за видеокамера мина без проблем в ръчния багаж [smilie24]

Дата:   15-11-07 01:25

Ако багажа изчезне се изплаща на килограм ($20/кг май беше, не помня)
Ако не ви харесва цената, на много места се продават пътнически застраховки, безплатно вървят с кредитна карта.
Винаги слагайте етикет с име и адрес, и то така че да не е лесно да се откъсне. Ако няма етикет и багажа се загуби е много малко вероятно да се намери после.

Автор: mg2   
Дата:   15-11-07 01:43

Аз си го нося статива...но не в ръчния...там няма проблеми!

Автор: ALBIREO   
Дата:   15-11-07 01:50

Добре де, как така ще ти изчезва багажът? [smilie10]
Как да си взема в ръчния багаж 500/4?
+ камери, + други обективи, + лаптоп, + 2-3 тела...?
Август 2008 отивам да снимам едно слънчево затъмнение и ще нося подобно количество техника.

Дата:   15-11-07 02:30

Айде сега като децата [smilie25]
Да не ви изплаша, ама понякога даже и самолетите падат [smilie10]
Относно количеството багаж, всеки сам си решава колко да носи. Има всякакви начини - Голяма раница и як гръб, DHL, слагаш в куфара и се молиш да оцелее до Сибир, пътуваш с жената и пълниш и нейната раница - за всеки вкус и финансови способности.

Автор: snooper   
Дата:   15-11-07 02:44

Преди десетина дена се връщах от щатите - с два статива, в двете раници по един. От полета ми Лондон - София само моя багаж беше изгубен, и двете чанти.. върнаха ми ги на третия ден със срязани катинарчета, отваряни и с любезни бележки на английски от Лондон "Наша практика е да отваряме всички съмнително-изглеждащи на скенера багажи. Извиняваме се за неудобството.".

Това беше, нищо не липсваше, но явно стативи и карабинери е опасна за лондонските летища комбинация. В същото време една друга персона премина през 3 американски летища с голяма топка марихуана в чекирания куфар, без да й го отворят [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: svetalcho   
Дата:   15-11-07 08:45

хахахахах снупъре.....яко[smilie24]

Автор: tnt   
Дата:   15-11-07 10:10

А с Испания има ли проблеми със стативите?

Автор: insight   
Дата:   15-11-07 10:46

Снупъре, ти опитвал ли си се да отвлечеш самолет с топка марихуана?

Понятието "опасен багаж" май си е по субективна преценка на проверяващия.... а ето и малко полезна информация:

В пътническия багаж е забранен превоза на опасни товари: съдове с газ под налягане: аерозоли, бутилки с кислород; експлозиви: фойерверки и муниции; леснозапалими твърди и течни вещества: бензин, кибрит и др.; разяждащи вещества; оксидиращи материали; отровни и сълзотворни газове; радиоактивни вещества; живак; магнитни материали). Допускат се изключения за лекарства и козметични средства в количества предназначени за лична употреба по време на полета.
В ръчния багаж е забранен превоза на остри предмети: ножове, ножици, пилички за нокти, самобръсначки, инструменти и др.; играчки наподобяващи оръжие. Моля поставете тези предмети в багажа, който предавате на чекин гишето за превоз в багажниците на самолета. Така ще избегнете проблеми със службите за сигурност и неудобството да регистрирате тези предмети като багаж, който се превозва с ограничена отговорност от страна на авиокомпанията.

Автор: asahi   
Дата:   15-11-07 10:55

Та какъв е проблемът да си метнеш неудобния статив в багажа? Да не се загуби, да не ти го гепят от летището, да не се счупи? Със сигурност няма да го използваш по време на пътуването.
Със сигурност ако ти се забави/загуби багажа ще страдаш повече от липса на дрехи, отколкото на статив.

Автор: dephil   
Дата:   15-11-07 11:36

Пренасял съм статив десетки пъти в самолет прибран в ръчния багаж (куфар тип "тролейче) в самолет и досега никой не ми е правил проблем.

И все пак, най-добре е да се звънне на авиокомпанията и да се пита, защото нашето летище ОК, ама - обратния полет от Щатите или от Англия (например) може и да се изтупа някой параноик на чек-ин.

[smilie24] [shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »