Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тайните на цифровата фотография от Скот Келби
Автор: blagos   
Дата:   10-11-07 19:07

Това е една невероятна книга за цифровата фотография. За това започвам да я публикувам на http://prosnimki.blogspot.com/

Надявам се да ви е от полза

Отговори на това съобщение
 Re: Тайните на цифровата фотография от Скот Келби
Автор: Amigo   
Дата:   10-11-07 19:13

[thankyou] [thankyou] [smilie6] ама там виждам само увода [smilie8] [smilie8] [smilie5]

Автор: SLR   
Дата:   10-11-07 19:14

[smilie18]

Дата:   10-11-07 19:14

Всеки ден по една част :)

Дата:   10-11-07 19:17

Може и по 2 части на ден да пускаш, няма да ти се разсърдим [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie8] [smilie8] [smilie21]

Автор: EOS-3   
Дата:   10-11-07 21:20

Скот Келби е един от най-добре продаваните автори на книги с компютърна тематика, главен редактор на списание Photoshop User, президент на Националната асоциация на професионалистите, работещи с Photoshop (NAPP) и главен редактор на списание Nikon Software User. Той е един от водещите на популярното седмично видеошоу Adobe Photoshop TV. Скот е автор на бестселърите Photoshop Down & Dirty Tricks и The Photoshop Book for Digital Photographers [Цифрова фотография с Photoshop CS от СофтПрес, 2005], както и редактор на поредицата Killer Tips на издателство New Riders.[shtrak]

Автор: magnifico   
Дата:   10-11-07 21:34

А после всички ривем, кат ни краднат някоя снимка [smilie23]

Дата:   10-11-07 21:57

Дали е кражба? Всеки има мнение по-въпроса. Горещо препоръчвам на всеки да си купи книгата. а за тези които не могат да отделят 20 лв. съм се нагърбил да въвеждам всеки ден по една част. И случайно съм забравил да си напиша банковата сметка? Вие преценете.

Автор: abdon   
Дата:   10-11-07 22:10

Добро начинание.

/off

Няма да е зле да махнеш рекламата на Widgetbucks, тъй като противоречи на правилата им.

Автор: mravunko   
Дата:   10-11-07 22:25

в книгата си пише: "всички права запазени. нито една част от тази книга не може да бъде размножавана или предавана по никаква форма или начин, електронен или механичен...." а това дали е кражба ти си решаваш.

п.с. тая книга я има като .chm & .pdf на доста места...

Дата:   10-11-07 22:31

Е ако влезна в затвора съвестта ти ще е чиста, че си ме предупредил.
А ако я има като pdf може да кажеш къде е за да я прочетат повече хора, а и аз да не се моря да пиша.

p.s.: Ти явно я имаш - само не каза купил ли си я или си я изтеглил от някъде [smilie25]
Аз лично съм си я купил [smile]

Публикацията е редактирана (10-11-07 22:32)

Автор: mravunko   
Дата:   10-11-07 22:50

аз съм си купил Цифрова Фотография с Фотошоп ЦС и съм дал 38лв за нея, въпреки че се разпада като я разлистиш и въпреки че я имам в цифров вариант..
всеки си прави избора за себе си. мога да я кача не ми пречи...

link

Автор: EOS-3   
Дата:   10-11-07 22:50

Съдържание на "ТАЙНИТЕ НА ЦИФРОВАТА ФОТОГРАФИЯ"-Скот Келби

Глава 1

Професионални съвети за максимално резки фотографии

Ако фотографиите ви не са резки, останалото е без значение

Истинската тайна за получаване на резки фотографии

...

Глава 2

Снимане на цветя като професионалист

В това има повече тайни, отколкото мислите
...

Глава 3

Снимане на сватби като професионалист

Няма как да повторите сватбените снимки. Те трябва да са перфектни от първия път
...
Глава 4

Снимане на пейзажи като професионалист

Професионални съвети за снимане на чудесата на природата

...

Глава 5

Снимане на спортни събития като професионалист

По-добре си носете чековата книжка

Глава 6

Снимане на хора като професионалист

Как да направите хората да изглеждат възможно най-добре

...

Глава 7

Избягване на проблеми като професионалист

...

Глава 8

Ползване на предимствата на цифровата фотография като професионалист

...

Глава 9

Снимане на пътешествия и градски живот като професионалист

Съвети за снимане в градска среда

...

Глава 10

Как да печатате като професионалист и други интересни неща

В края на краищата, всичко отива на печат!

Учете от мен на сайта Adobe Photoshop TV
...
Глава 11

Фотографски рецепти за уникални снимки

Малките съставки, които изграждат цялото
...
Индекс
--------
ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ-http://soft-press.com/

blagos,ВСЕ ПАК НЕ ЗАБРАВЯЙ,ЧЕ КАКТО ВЪВ ФОТОГРАФИЯТА СЪЩЕСТВУВАТ ТОЧНИ ПРАВИЛА,ОЩЕ ПО-ПРЕЦИЗНИ ИМА И ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО!СПОРЕД МЕН ВМЕСТО ДА СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО ДА КОПИРАШ 232 СТРАНИЦИ ПОСНИМАЙ И КАЧИ ВСЕ ПАК НЯКОЙ И ДРУГ КАДЪР!
НА ФОКУС!!![beer] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   10-11-07 22:57

Първо не си и мисля да ксерографирам каквото и да било. Не искам да си късам книгата. Ще набирам ръчно (колко остаряло, нали), но така ще си затвърдя всичко прочетено. А колкото до качването - тук сте толкова добри в занаята, че със сигурност ще сринете целия ми ентусиазъм [smile] Когато напредна може и да почна да качвам. Ама хайде да не кажете, че и апарат нямам качих една снимка - ама се чудя дали да чета коментарите за нея [smile]

Автор: denyo   
Дата:   10-11-07 23:15

Какво е моето лично мнение. Чувал съм че "Цифрова Фотография с Фотошоп от Скот Келби" е прекрасна книга, решил съм да си я купя (след като я прегледам разбира се :). Вече имам "Тайните на цифровата фотография от Скот Келби" и съм разочарован. Подведох се по заглавието, нямах време да я прегледам преди покупката. Почти нищо не научих, да не говорим че повечето материал в нея са празни приказки. Даже имам чувството че е залежала по рафтовете и някой се опитва тук да и направи реклама. Ама сигурно греша.

Дата:   10-11-07 23:28

[smilie5] [smilie5] Я зарежи тая работа с преписването [cool] [smilie7] виж колко свободен материал има из нета [smilie6] [smilie6] Иначе фотошопската книжка на Келби е готина [smilie24] [smilie6] [smilie6]

Автор: borisyankov   
Дата:   11-11-07 04:13

Мноо лейм, пич.

Намалянето на печалбата от книги за фотография издадени на български едва ли е в полза за хората.

Ако искаш да си алтруист, махни шибаните реклами от сайта си.

Автор: sauron69   
Дата:   11-11-07 09:11

[shtrak]

Публикацията е редактирана (12-11-07 13:59)

Автор: Orlin   
Дата:   12-11-07 02:02

Значи...

1. Преписването на ръка е загубена работа. Получаваш само текст, няма ги снимките, полезността е нула. Не говорим дори за загубеното време.

2. Книгата я има издадена на български, дори и да я няма в книжарниците в момента, при наличие на интерес ще се издаде отново. Съветвам те да не отлагаш този момент, като публикуваш нейно несъвършено копие.

3. За какви реклами на сайта става дума? Аз една реклама не видях. Всъщност откак съм с Файърфокс като че ли май нещо рекламите изчезнаха от нета... :)

Автор: XaMLeT   
Дата:   12-11-07 02:11

Относно номер 2.
От 6 месеца си търся Цифровата Фотография с Фотошоп на въпросния автор и навсякъде удрям на камък. Книгата е изчерпана и няма ново издание. На това ли му викаш Издаване наново. Едва ли съм единствен който се интересува от тази книга. Или може би да изчакаме Тайните на Цифровата с Фотошоп ЦС4?

Автор: svetlaN   
Дата:   12-11-07 11:08

не си единственият със сигурност [beer]
пуснала съм тема в базара за тази книга,но резултат нула ...ще чакаме нов тираж,ако изобщо има де...[smilie2]

Автор: seith   
Дата:   12-11-07 11:28

преди няколко дена бях в хеликон и видях тази книга...уау! В нея професионалните съвети са "преди да снимате свалете капачката от обектива", "когато излизате навън за да снимате, бъдете сигурно, че сте взели мемори карта". Това, че пише на толкова места "професионалист" ли ви кефи?Ако фотография се чуи с книги, то със сигурност не е точно тази [smilie24]

Автор: d256h   
Дата:   12-11-07 11:38

blagos, как може да крадеш от човека, който толкова хора е научил на обработка в Шопа, а кажи сега! Админи няма ли тука ве, алооо, може да се трият разни теми за щяло и нещало, а съществените неща се пропускат! БАН за калпазаните, БАН за крадците!
===========================================
Относно книгата:
В тази книга има едно нещо, което се оказа, че само заради него си заслужава парите - как от малък кадър може да се мащабира до голям билборд без да се загуби видимо качеството. Както всички не изпробвали метода и аз преди време възразих " да бе, то като ги няма пикселите и резолюцията, голям борд ще стане, да знаеш!" - подигравателно. Обаче именно това му е хубавото на такива книги, че откриваш в тях такива полезни методи! В случая се оказва, че се използва недокументирана особеност на ФШ, която позволява уголемяване на кадър в съвсем приемливи граници на качество..

Автор: vinse   
Дата:   12-11-07 11:45

Книгата Тайните на цифровата фотография от Келби я прочетох преди няколко месеца и бих казал че ми хареса. Казвам че ми хареса, но все пак отчетете факта че аз съм начинаещ а за един pro фотограф тази книга едва ли би представлявала интерес защото вероятно знае повече от 90% от нещата които са описани в нея.

Автор: long-go   
Дата:   12-11-07 11:47

Книгата я има на Английски във формат .chm. Относно това дали е законно или не , нека стартиралият начинанието да си реши за себе си.
Самата книга като цяло не е нещо кой знае какво за хора занимаващи се от години със тази работа,но ако сега се започва ще е доста полезна , и за това се надявам да бъде преиздадена. Успех!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »