Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 И аз да питам за TFT монитор, FULL HD!
Автор: djfroggy   
Дата:   08-11-07 19:19

Реших най-накрая да сменя добрия стар ЦРТ екран.Досега обаче не откривах нищо,което поне малко да наподобява такава картина.
Имам следното питане:
Искам ТФТ екран,с който да мога да разглеждам и обработвам снимки.Да е добър и за видео,при това ХД! Значи се спрях на екраните с резолюция 1900х1200 и размер 24инча.Там обаче има и такива с противната ТН матрица,на която когато гледам повечко компресирана снимка,тя изглежда като настъпена от слон,с цветове измити о цистерна на "Чистота",неописуем с думи контраст и черно със сив цвят.При по-малките монитори има такива с лъскаво покритие на екрана.Там снимките стоят сносно.Има ли такива 24 инчови?
Ценовия диапазон,който ме вълнува е до около 1100лева,а там избора не е голям.Някой може ли да помогне с информация за LG L246WH? Никъде не намерих тест,нито отзиви, нито вида на матрицата? А цената е приемлива!

Отговори на това съобщение
 Re: И аз да питам за TFT монитор, FULL HD!
Автор: borisyankov   
Дата:   08-11-07 19:47

Ако няма упоменат тип на матрицата, познай кой тип е [cool].

Никой нямаше да си купува EIZO-та ако можеше да съчетаеш HD дисплей с перфектен за снимки такъв.

Автор: _koko_   
Дата:   08-11-07 19:58

Този модел за който говориш е с тн матрица. Ревю ТУК . Лъскавите не са за предпочитане. Като огледало са. Отразяват всичко. Ползвал съм такъв и е адски дразнещо. 24 инча с не-тн матрица едва ли ще се вмести в 1100 лева. ТОЗИ монитор отговаря на изискванията ти. А относно ревюта на монитори с изчерпателна информация включително типа матрица ТУК

Дата:   08-11-07 20:04

Значи говорим за монитор LG Flatron L245WP,който отговаря на изискванията ми.Добре.От къде би могъл да се купи на приемлива цена? В големите вериги има ли го?

Автор: _koko_   
Дата:   08-11-07 20:26

Нямам идея къде го има. Погледнах в prad.de за LG L246WH и видях тоя за който споменах( LG L246WH). Преди 2 седмици бях в Техномаркет и не видях по-голям монитор от 22 инча. Поразгледай каталозите на компютърните фирми. Набележи няколко монитора, виж в prad.de характеристиките им и така ще си избереш монитор. Ако имаш повече свободно време, във форума на hardwarebg.com има няколко добри теми за избор на тфт монитор.

Автор: matasel   
Дата:   08-11-07 21:12

Та кои са най-добрия тип матрици в момента?
Гледам, че Eizo ползват S-PVA на Samsung, а повечето останали производители S-IPS на LG/Philips. Има ли съществена разлика в качествата на двата типа?

Дата:   08-11-07 21:17

Не зная разликата,но явно в никакъв случай не трябва д а е ТН.Това е мръсна дума в ТФТ мониторите.

Автор: n1x0n   
Дата:   08-11-07 21:38

Гледам, че Eizo ползват S-PVA на Samsung, а повечето останали производители S-IPS на LG/Philips.

S-IPS принципно е по-добрата технология, което не значи автоматично, че всеки S-IPS монитор е по-добър от всеки S-PVA.

Въпроса опира до реализация на конкретния модел, защото електрониката, управляваща матрицата е не по-малко важна за качеството на изображението.

Примерно Dell и NEC ползват еднакви S-IPS матрици в няколко от моделите си. Като седнеш да ги настройваш обаче - разлика от небето до земята. Dell-овете трудно слизат до нужната осветеност и контраст, нужни за работа с фотография, влизат в "banding" много по-лесно и и т.н.

Така че, не само матрицата определя качествата на един монитор. Напълно възможно е, добре реализиран монитор с S-PVA матрица, да е много по-подходящ за работа с изображения, отколкото зле реализиран с S-IPS.

Дата:   09-11-07 09:08

n1x0n, благгодаря много за изчерпателния отговор. Аз нямам опит с много монитори. Последните, години работя само с Dell и не съм никак очарован (ама такива купува университета). Предишния ми беше 19" и имашше силно изразена памет (бях пускал тук тема за това) - после намерих и обяснението в описанието на един Samsung, който беше с TN матрица. Комкпютърът ми е също Dell - и от него не съм доволен. Дори като почна да разглеждам снимки (само 6 Мпиксела) по-бързо и трябва да му освобождавам пистата за излитане. Освен това и ценовата им политика е много [smilie23]
А напоследък гледах и два миниатюрни видео-прожектора Dell - и тях не ги бива. Ау каква реклама им направих - ще трябва да гледам да не срещам Майкъл скоро, че само с поглед ще ме изяде[smilie5]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-07 09:42

Ми Dell имат 2-3 добри модела сега, но за същите пари си купуваш NEC с осезаемо по-добър контрол над нещата.

Т.е. не мога да кажа, че нямат хубави монитори, но просто в ценовите им категории NEC ги изпреварват като възможности.

Дата:   09-11-07 10:25

Аз чакам 30" 2560 х 1600 да станат по хилядарка, че да си купя такъв.[smile]

Автор: bebop   
Дата:   09-11-07 12:13

Айде и аз съм на опашката след матасел.

Още някой на опашката?[smilie5]

Автор: mitku   
Дата:   09-11-07 12:17

Най-опростено казано... човек трябва да разгледа какви монитори NEC или Eizo се предлагат и да си избере подходящият в неговата ценова категория.
Едно нещо е сигурно обаче - определено 24" 1920 x 1200 с подходяща за работа с фото матрица (S-IPS или поне PVA/MVA) за под 1100 лв., НЯМА. Така че - с нещо от изискванията трябва да се направи компромис [smile]

Все пак - най-близо до изискванията ти е Nec LCD2470WNX, който е S-PVA и струва около 1635лв. (с ДДС):
http://tech-bg.com/product_info.php/cPath/22_26_60/products_id/943?osCsid=a85e58c35dca7424424d267272...

Иначе трябва да "слезеш" на някаква по-"куче марка" с TN-матрица за да останеш на 24" (1920x1200), ако искаш да влезеш в цената (което не бих ти препоръчал, затова няма да казвам примерен модел)... или да "слезеш" на 20" (1680x1050) (например NEC 20WGX2/Pro, който е AS-IPS, за около 1100 лв. с ДДС), ако искаш да не паднеш с качеството. Това е положението [smilie7]

Публикацията е редактирана (09-11-07 12:42)

Дата:   09-11-07 12:49

Насочиха ме последно към LG L245WP.Той не е с ТН матрица и е 1150лева.Смятам,че покрива напълно щенията ми! Вие какво ще кажете за него?

Автор: mitku   
Дата:   09-11-07 12:59

Добър монитор е и няма да те разочарова... но цената, която си цитирал е "малко" нереална... да не си "забравил" ДДС-то [smilie7]
Вече отделен въпрос е, ако е нещо с "връзки" и т.н. [smilie3]

Дата:   09-11-07 13:38

Да. За съжаление.Намерих го обаче в един магазин за 1250 лева и май ще го вземам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »