Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Победителят в етап "Светлина" на сп. Digital Photo-Video
Автор: DPV_Editor   
Дата:   06-11-07 23:20

Здравейте, форумци,

Ето че приключи и междинният етап „Светлина“ на годишния конкурс „Кръговрати“. В този етап се изискваше да се направи снимка по зададен образец, като целта беше да се покажат уменията за работа със светлина. Да участват се осмелиха само четирима фотографи – Ангел Ненов (nenov), Борислав Тосков (toskov), Данаил Маринов (Rubens) и Петър Илиев (bouzan). Всеки един от тях се справи отлично с поставената задача, но журито отсъди, че снимката, която най-много се приближава до оригинала, е тази на Петър Илиев (bouzan).

http://photo-zona.net/images/user37170/album8377/large/1194383847_efaj9472_Bouzan.jpg

Той ще получи комплект електронни светкавици VISATEC Solo 400 Car Kit, включващ две тела с един стандартен рефлектор, софтбокс 60х60 cm, комплект 12 бр. цветни филтри, синхронен кабел и чанта, както и книгата на Майкъл Фриймън „Светлина и осветление“. Наградите са предоставени с любезното съдействие на Bron Elektronik AG и нейния официален представител за България – „Арекс“ ЕООД.

Редакцията на сп. Digital Photo-Video честити на победителя и му пожелава много здраве и бъдещи успехи!

Подробно описание на светлинната конструкция и начина на заснемане може да прочетете в Digital Photo-Video 5/2007.

Отговори на това съобщение
 Re: Победителят в етап "Светлина" на сп. Digital Photo-Video
Автор: IRS   
Дата:   07-11-07 00:29

Честито! [beer]

Автор: madcap   
Дата:   07-11-07 03:49

Честито на печелившия

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-11-07 05:27

Честито на победителя [beer] [beer] [beer]

Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   07-11-07 07:51

[smilie24]

Автор: rubens   
Дата:   07-11-07 08:37

bouzan[smilie24] -честито и да по4ерпи6:) Вчера си взех списанието и видях как точно се е снимало заданието - аз не съм го снимал то4но така, но основния принцип е ясен:) - Относно полу4аването на лъ4а съм снимал на бавна скорост в тъмно помещение / за жалост китайския боклук от 1лв. светеще доста слабо/ около 3-4сек. и с обдухване на светлината с цигарен дим:) - добре се биах надрусал:)[beer] [shtrak]

Автор: asydesign   
Дата:   07-11-07 11:35

честито на победителя! [beer]
а за останалите по една поощрителна наградка няма ли да има???

Автор: asahi   
Дата:   07-11-07 12:56

Само 4-ма? Вай, много сложни задачи давате. Пуснете по едно абонаментче за поощрение на другите 3-ма участници.

Автор: stoyan_5   
Дата:   07-11-07 13:50

4 герои!
Браво!
Ако конкурса беше "топлина" каква ли щеше да е снимката спечелила 1 място?
Сигурно радиатор ...
Да живее топлофикация!
Нещо ми е петъчно
[beer] на победителя

Автор: Тед   
Дата:   07-11-07 22:30

Автор: DPV_Editor

Може ли да напишете трите имена на всеки един член от журито?

Автор: kp-studio   
Дата:   07-11-07 22:43

Разгледах кадрите, победителя пак е пълен смях или е "Наше момче".
Че то в "13-та годеница на принца" мечовете им бяха по верни бре хора.
Като гледам кадрите най верен е Тосков, ма нали Компетентното жури решава.
Ха сега Журито да ми обясни как са оценени кадрите.
По светлина, по качество, по печат в ЦМИК ли , че нещо не захапвам как точно е избран победителя.
Нека уважаваното жури да сподели все пак с простите форумци аджеба как стана таз работа!!!!
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] DPV_Editor написа:

> Здравейте, форумци,
>
> Ето че приключи и междинният етап „Светлина“ на годишния
> конкурс „Кръговрати“. В този етап се изискваше да се направи
> снимка по зададен образец, като целта беше да се покажат
> уменията за работа със светлина. Да участват се осмелиха само
> четирима фотографи – Ангел Ненов (nenov), Борислав Тосков
> (toskov), Данаил Маринов (Rubens) и Петър Илиев (bouzan). Всеки
> един от тях се справи отлично с поставената задача, но журито
> отсъди, че снимката, която най-много се приближава до
> оригинала, е тази на Петър Илиев (bouzan).
>
>
> http://photo-zona.net/images/user37170/album8377/large/1194383847_efaj9472_Bouzan.jpg

>
>
> Той ще получи комплект електронни светкавици VISATEC Solo 400
> Car Kit, включващ две тела с един стандартен рефлектор,
> софтбокс 60х60 cm, комплект 12 бр. цветни филтри, синхронен
> кабел и чанта, както и книгата на Майкъл Фриймън „Светлина и
> осветление“. Наградите са предоставени с любезното съдействие
> на Bron Elektronik AG и нейния официален представител за
> България – „Арекс“ ЕООД.
>
> Редакцията на сп. Digital Photo-Video честити на победителя и
> му пожелава много здраве и бъдещи успехи!
>
> Подробно описание на светлинната конструкция и начина на
> заснемане може да прочетете в Digital Photo-Video 5/2007.
>
>

Дата:   07-11-07 23:06

Този конкурс е гавра с фотографията и самите фотографи.

При зададена тема - "В този етап се изискваше да се направи снимка по зададен образец", от това което гледаме в списанието, спечелилият лицето Bouzan има най-"неверния" опит да доближи от зададения образец.

Журито да не се крие като сиви мишки, а да излезе и каже, че всчико е манипулация.
На кому бе нужно това?

Журито е манипулирало класирането с цел собствено и /или облагодетелстване на 3-о лице.

Хубавото е че всчики вече имат списанието и могат да преценят самата истина.

Много плитко всичко в тия конкурси бре....за две лампи ставате на магарета.

Журита....всеки шибан конкурс на Форума е манипулиран.
Включително и в точково отношение - където САС си върши добре работата...

Автор: 2metraninja   
Дата:   08-11-07 08:23

И аз видях списанието и участвалите снимки и мога да кажа че със сигурност снимката, която най- много се доближава до заданието е тази на Тосков.
Някой който го има списанието да качи един скан за да видят всички и всеки да прецени за себе си.

Дата:   08-11-07 08:33

аз съ6то мисля, 4е снимката на Тосков се доближава по-вече до заданието, но все пак журито си решава. Жалко ,4е не съм спе4елил аз - въпреки 4е с "непрофесионалната" техника съм много доволен от резултата както и за китайския боклук от 1лв., но отдруга страна като гледам как се нахвърляте с/у спе4елелия се радвам:)) Вместо да говорите и да плюете - можеше да учавствате и да покажете какво можете все пак! [beer] [shtrak]

Автор: vaskoni   
Дата:   08-11-07 08:40

ето затова не участвам в "български" конкурси...[smilie23]

Дата:   08-11-07 08:41

Аз не съм видял някой да плюе победителя. Обсъжда се несправедливото отсъждане на журито, което за всеки следващ конкурс съвсем ще откаже потенциалните участници.

Автор: asahi   
Дата:   08-11-07 08:56

След като приемаш да участваш в конкурса автоматично се съгласяваш да те журират. Влезеш ли няма тън-мън. Ако подозираш, че нещо не те устройва не участваш. Такъв беше случая с конкурса на Вивател.

От друга страна само участващите 4-ма могат да изразяват (не)задоволство от конкурса. За нас - публиката - остава шоуто.

Автор: ivo   
Дата:   08-11-07 09:15

Смятам, че кадърът на Тосков е най-близо до оригинала - като разработка на светлосенки, така и по форма на лъча от фенера. В списанието снимката на победителя е с по-контрастно осветление и видимо се различава от заданието[smilie11] Очевадната разлика не може да не се набие на очи. Тъй като все пак сме ФОТО-ФОРУМ, очаквам коментар от страна на журито[smilie3]

Автор: ring   
Дата:   08-11-07 09:17

Добро утро на всички [smile]
Имах удоволствието да видя номинираните кадри, и както повечето хора тук искам да отбележа разминаването в избора на победител. Нека който има възможност да сканира и пусне 4-те номинирани кадри както и снимката-образец, по която е трябвало да се снима. За всеки ще стане ясно, че снимката на победителя се разминава в пъти от поставената задача.
Според мен журито не си е свършило работа [smilie23]

Асахи, естествено че участвайки в конкурс, всеки приема да бъде журиран. Но май прекалено идеалистично гледам на нещата, защото си мисля, че уважаемото жури трябва безпристрастно да си върши работата. В случая за такава безпристрастност и дума не може да става. Най-вече, че има снимка-образец на поставената задача и всеки може да види кой как се е справил със задачата.
Както каза някой по-горе - след подобно журиране май няма да останат хора, които да участват в конкурси. Жалко... [smilie2]

Автор: Минко   
Дата:   08-11-07 09:23

асахи, като спомена конкурса на Вивател, мисля че този надмина дори вивателския по безочие[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
И за да не сме голословни, нека всеки види оригинала към който е трябвало да се доближат максимално участниците и съответно кадрите на победителя и този на Борето Тосков.
Ще ми е любопитно да чуя мнението на всеки, аз ли има нужда от очен лекар или журито???

образеца:

http://photo-zona.net/images/user2580/album11545/large/1194506109_zfle2550_ORIGINAL_2.jpg

кадрите на участниците:

http://photo-zona.net/images/user2580/album11545/large/1194506110_iyue8227_KONKURS.jpg

Дата:   08-11-07 09:26

Ами да - ако имаше елемент на субективизъм - примерно кой пейзаж е по- красив, или кое боке е по- готино - тогава да кажем "ми така ги виждат нещата журито", обаче ако става въпрос за "открийте разликите" мисля че всеки може да каже, защото всеки има очи да гледа.

Дата:   08-11-07 10:18

Немога да разбера за какво само си чешите езиците? Що не сравните блика по коп4ето на фенерчето, и тъмната 4аср м/у главата и тялото на фенер4ето??? - кой се е доблежил пове4е ?? - естествено 4е лъ4а изглежда по-разли4но - но снимката е от 2кадъра все пак - фенер4ето на bouzan е по-добре осветено - спор няма, а за лъ4а - там нещата независят от осветлението, а от експозицията, от как ти свети обекта, от това как си го обдухвал с цигара или как си движел отразяващия обект повреме на експозицията! - Просто си чешете езиците! - и на мен на пръв поглед пове4е ми харесва на тосков опита, но ако трябва да бъдем обективни bouzan се е справил по-добре![smilie24]

Дата:   08-11-07 10:19

забравих да отбележа и факта 4е това са копирани от снимки отпе4атъци и едвали са най-то4ния критерии за сравнение:)[beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   08-11-07 10:20

тосков[smilie24]

Дата:   08-11-07 10:23

rubens, още някоя глупост няма ли да напишеш?
Магазинът за очила те чака на най-близкия ъгъл.[smilie5]

Светлината по границите на фенерчето е изцяло в полза на Тосков. Той е постигнал мекотата и границите му са перфектни.
Bouzan има по-голям интензитет и контраст спрямо оригинала.Изпляскал го е яко.

Лъчат на Bouzan е толкова очевадно зле, че просто нямам коментар. Тука истинската работа е била основно с лъча.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »