Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За снимането на концерти
Автор: kalio   
Дата:   06-11-07 12:47

Довечера е концерта на Чък Къриа и Бела Флек , и ми се ще да направя някое и друго фото.На много концерти съм виждал хора да снимат с разни сапунерки ,та се чудя ,ако извадя в зала 1 на НДК СЛР с по-дълъг обектив,дали няма да наскачат разни охрани ,имат ли право да конфискуват техника,могат ли да те подведът под съдебна отговорност или да не те пуснат в залата и т.н.Снимките са за лична употреба, даже съм заредил един Неопан .
Въпроса ми е към запознати или препатили ентусиасти да снимат концерти на живо.[shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За снимането на концерти
Автор: peacemaker   
Дата:   06-11-07 12:51

Незнам как е в БГ.....на "запад" е трябвало не един или два пъти да си изваждам филма от тялото ....[smile] ...никои не ти взема техниката разбира се(само вадиш филма или триеш картата)

Наслаждаваи се на концерта - по-добрият вариант е(моят ли4ен опит)?

Автор: asahi   
Дата:   06-11-07 12:55

1. Няма да те пуснат с голям фотоапарат.
2. Репортерите снимат първите 2-3 парчета или 10 минути. После прибират техниката.
3. Снима се без светкавици.

Макар и да има възможност да се акредитирам като фотограф много рядко нося фотоапарат на концерт. Да кажем 5/1.

Наслаждавай се на концерта.[beer]

Дата:   06-11-07 13:04

Да за светкавиците съм съгласен ,аз нама да нося ,но все пак си е друго да си снимал Чък Къриа и да си закачиш после един тапет вкъщи.А наслада ще има.[smilie24]

Публикацията е редактирана (06-11-07 13:05)

Автор: J0R0   
Дата:   06-11-07 13:13

Взимай си смело апарата. Излизаш най-отпред пред сцената.
Снимаш първите две парчета, докато и останалите репортери снимат.
После - не.
И няма да имаш проблеми.

По принцип организаторите се уговарят с изпълнителя, какъв ще е режима на снимане (обикновено това са първите две песни).
В тоя период снимането е позволено и охраната не прави проблеми.
Няма значение дали снимаш за да продадеш снимката на някой вестник или за да си я окачиш вкъщи.

Има обаче и изпълнители, които не позволяват да се снима на концертите им.
В тия случаи се правят снимки преди концерта и там вече няма как се доредиш без акредитация. Но мисля че тук случая не е такъв.

Дата:   06-11-07 13:32

Благодаря ти Жоро за куража,отзад на билета пише забранено внасянето на фото -видео и др.В краен случай ще си изгледам концерта с кеф [smilie18] [beer] [shtrak]

Автор: bobihot   
Дата:   06-11-07 13:37

Снимах в Операта:

http://212.36.3.59/site_pics/171/b_1192205918_IMGP9290f.jpg

без светкавица от далеч с теле.
За такъв концерт не знам?

Автор: colorit   
Дата:   06-11-07 14:42

По рок-концертите те спират с СЛР още на входа и любезно те упътвт към гардероба да си оставиш техниката, ако нямаш акредитация. Смеха е че пускат с турбо-сапунери. Бе гледай си концерта [beer]

Автор: Essenov   
Дата:   06-11-07 14:45

само да не заплющиш с огледалото на нечие ухо..

Дата:   06-11-07 14:57

Мерси на всички ,взимам си фотото с мен пък каквото сабя(обектива) покаже.Достатъчен ми е и един кадър,все пак отивам на концерт.[beer] [shtrak]

Дата:   06-11-07 21:56

Добър вариант е някой познат фоторепортер да ти внесе фотоапарата. После никой не те пита кой си.

Обаче на концерта на Плант в Каварна организацията беше повече от перфектна. Хора без акредитация не можеха да припарят до сцената. Хем беше на стадион.

Автор: godmoney   
Дата:   13-03-09 18:27

Повдигам темата за да попитам дали няма възможност да се плати за въпросната акредитация без да съм фоторепортер и да си снимам спокойно с останалите фоторепортери ?

Публикацията е редактирана (13-03-09 18:28)

Автор: alsash   
Дата:   13-03-09 18:29

става дума за етиката на фотографа

Автор: gianev   
Дата:   13-03-09 19:28

Когато ходих на концерт на The Brand New Heavies в зала 1 на НДК и аз се колебаех дали да си взема ДСЛР-а с 70-300ВР и се отказах, после съжалявах защото около мен през цялото време беше пълно с хора снимащи с всякакви апарати ,че и с видео камери, дори си снимаха с светкавици и никой не им направи забележка дори, а иначе официално беше позволено само за репортери, първите две парчета.

Дата:   13-03-09 21:24

Аз пък, като ходих да снимам на не помня кой концерт, след двете песни се наложи да си оставя раницата на гардероба при специален човек за да мога да влезна в залата и да изгледам концерта.

На концерта на Плант в Каварна пак се опитаха да ни изведат от стадиона след снимането, обаче ние се пръснахме докато дойде охранителя да ни поеме.

Такива ми ти работи със случките "един път".

Автор: tnt   
Дата:   14-03-09 09:24

всеки път като съм без фотоапарат на концерт, съжалявам...
Като взема апарат, в 7/10 от случаите съжалявам... Късмет си е..
А снимането по концерти си е голяма тръпка [smile]

Автор: shaka   
Дата:   14-03-09 10:23

Алсаш....[beer] [beer]
Понякога от такива мерклии за[shtrak] ,акредитираните не могат да си свършат работата[smile] [smile]

Дата:   14-03-09 13:06

В тази връзка да ме прощава младежа с Канончето, дето го настъпих с кубинката на концерта на Лорди. Надявам се въпреки това да си е тръгнал с хубави снимки.

Автор: fisk   
Дата:   14-03-09 20:37

На МЕТАЛИКА (София, с.Васил Левски)влязох с ФЗ5, като пич. Снимах до момента в който на сцената излязоха МЕТАЛИКА, след това забравих за всякакви камери и фото-стрсти [smilie18]

Автор: shilo   
Дата:   15-03-09 07:36

На същия концерт на Металика не си взех сапунерката, защото на билета пишеше, че са забранени апарати и ако охраната на входа направи проблем за него, нямаше да имам на кого да го оставя. По време на концерта много хора снимаха. Отвсякъде плющяха светкавици. На концерта на Айрън Мейдън на 04.06.2007г. беше същото.

Друго е да имам моя снимка от концерта, но не ми се рискува да влизам с ДСЛР-а. По-добре да се накефя на концерта, от колкото постоянно да мисля за апарата или да го занеса в къщи на парчета.

Автор: ivodam   
Дата:   15-03-09 09:08

bobihot: Нема начин просто тва, дето си го дал, да е от Операта. [smilie18] [smilie18]

Дата:   15-03-09 11:31

Или Зала България или Кралската Опера.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: