Автор: mondragon
Дата: 29-10-07 20:16
Privet i ot men. Rabotia kato fotoreporter i sam polzval vsi4kite modeli na Nikon bez D2H, D2x, D1 i d40.
Ot moia li4en opit moga da ti kaja slednoto!
kato izkliu4im gorespomenatite tela D50 ima nai-dobria focus ot ostanalite, pone ot tova, koeto az sam ustanovil. D200 ima tozi problem s bekfokusa, za koito govorish ti!D70 sashto e s dobar fokus, no ima silen shum v niskoto iso. D100 ima mnogo dobro cvetopredavane, prili4en focus i shum.
No da se varnem na temata!
D80-moeto li4no mnenie e, 4e e dosta dobar aparat kato imash predvid, 4e sam go izpolzval reportajno predimno, no i da zasnema tuk tame po ne6to hudojestveno. Cvetopredavaneto mu e dobro, kato izkliu4im opredeleni momenti kogato ima mnogo smeseno osvetlenie i na Auto white balans se barka. Nastroikata mu na cvetna temperatura po kelvini e mnogo dobra. High iso noise reduction (reducirane na 6uma pri visoko iso) i long exposition noise reduction (reducirane na 6uma pri dylga exponacia) deistvat perfektno i praviat iso 1600 mnogo dobro otkam 6um, no imat leko zamazvasht efekt, koeto e normalno i s lek sharp se korigira. Na tymno izpitva izvestni zatrudnenia s fokusa i kadrite v sekunda, no v redki slu4ai. V Raw e bezupre4en. Ako go pazish i ne go udriash ili izpuskash plastmasovia korpus 6te izkara dylgo. displeia mu e sravnitelno veren otkam cvetopredavane i udoben za preview na snimkite.
Za 400D ne moga da ti kaja ni6to, za6toto ne sam snimal s nego, no ot snimki, koito sam vijdal ne sam o4arovan. Visok 6um pri iso 400 s mnogo edra i kofti forma na 6umovite 4astici. dali e bil lo6o nastroen ili si snima taka, ne znam.
Ve4niat vapros e Nikon ili Canon. moeto mnenie po vaprosa e:
parvo uto4ni za kakvo 6te go polzvash i posle kupuvai. pove4eto mnenia, koito 6te 4ue6 6te sa ot lubiteli ili poluprofesionalisti, za6toto te nai-4esto izpolzvat tozi klas tela. v profesionalen plan vseki 6te ti kaje predimstvata na aparata za oblastta, v koiato go izpolzva, taka 4e 6te triabva da si napravish ravnosmetkata ot vsi4ko, koeto 4ue6...
Predi da ti pojelaia uspeh iskam da kaja na vsi4ki, koito 6te pro4etat moeto mnenie, 4e to e li4no i niama za cel da ubedi nikogo v ni6to, nito da tvardi 4e tova sa problemite po princip na aparata. Tova sa moite vpe4atlenia ot rabotata s D80!
Публикацията е редактирана (29-10-07 20:18)
|
|